ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Избор на обувки според терена и времето на използване
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Избор на обувки според терена и времето на използване
Автор Съобщение
lubitel



Регистриран на: 06 Фев 2008
Мнения: 468
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
excalibur написа:
И като оптимална цена за сериозна обувка, че е модела Alpina на lubitel за около 210 лв...


Цитат:
Конкретно за Алпина, доста оплаквания има че цялата им гама са слаби и бързо се късат, просто шито, скалъпено и толкоз.


Възможно е, Владоф да е прав - след две години експлоатация по пиринските и рилските камънаци съм за нови обувки - шева на защитната кожа се прокъса и започнаха да пускат вода....
Преди тези, носех 4 години Алпина Тибет, трисезонни, кожата е здрава, не пускат вода, но подметката се поизноси и не смея да ги нося по камънаците, че могат да ме подхлъзнат.
Пет Ное 06, 2015 12:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bgpride



Регистриран на: 06 Окт 2015
Мнения: 4

Мнение Отговорете с цитат
А някой зимен Bestard , върху който имате повече наблюдения. Приоритета е да са здрави, за да не сменям през два месеца. Откъм удобство , подметки,дишаемост и тн нямам претенции, просто защото до момента ползвах военни кубинки за 40 лв, та нямам база за сравнение...
Пет Ное 06, 2015 1:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
il4o_voivoda



Регистриран на: 06 Сеп 2015
Мнения: 476

Мнение Отговорете с цитат
Толкова, толкова писаници за обувките, противоположни мнения. Но то е все едно да си избираш жена .Не можеш да разпиташ цялата околия – кой пробвал, кой видял, кой побягнал разочарован. И тук важни са парите и късмета. Да се харесате пък както се случи. Някои са скъсали повече обувки, отколкото жени са минало край пътя им – гледат едно, вардят второ, пък някакво внезапно трето им трови рахата. Като жената /партньора – по-обобщаващо/ не се гледа само на витрина, в реклама, в хвалебствия на комшия, по име. То и жените не са същите както вчера, какво да кажем за обувките – кой както я нареди.
Нед Ное 08, 2015 1:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emiliqn 78



Регистриран на: 09 Яну 2012
Мнения: 71

Мнение Дайте мнения за обувки Meindle Meran и Meindle Burma Отговорете с цитат
Здравейте, приятели. Някой може ли да каже нещо за обувки Meindle Meran и Meindle Burma. Предстои ми закупуване на зимни трисезонни обувки( до около 250 лв) и засега на някой от тези съм се спрял. Имам Алпина Тибет, вече три сезона, но от 2 години ги нося и лятото. Искам да си взема нови обувки горе- долу от този клас, от Алпината съм доволен и се чудя дали пак да не си взема същите или някои от менделките. Ако някой има опит или някаква информация за менделките, ще съм благодарен да науча нещо за тях. Гледам има някакви намаления в redrock нa Meindle Meran. Мерси
Съб Ное 14, 2015 3:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1935

Мнение Отговорете с цитат
Ето тези обувки им търсех много тънки чорапи за да могат да се носят: странен модел на Васке, започнаха 22-та / двавесет и две / си година защото ги пазя само за лед и сняг по града . Купени от някакъв магазин в София на малките 5 кьошета където се оказали явно по погрешка, за 30 долара.



Дебела чортова говежда кожа едно парче , никаква гънка или цепка не се е образувала по нея през годините, кожата е толкова твърда и здрава, че даже не се и драска. Обувката е от много масивни материали, но е лека тъй като е доста проста по конструкция. Не се мокри въобще, камо ли да пропуска вода, маже се с обикновена боя за обувки от време на време.
Обувката е много твърда, но ако има 1-2 мм хлабина да плува крака вътре, е удобна.
Пълно гортексово непрекъснато облечена отвътре - отдолу, език - навсякъде. За мен гортекса е най-вече ценен, че обувките не се вмирисват ни най-малко и не запарват с него:



Подметка на Васке - много твърда, но по-добро захапване на лед не съм срещал. Много добре са уцелили гумата явно.
За разлика от битуващите възгледи, от моя опит досега с 7-8 Вибрамови подметки , за мен тази подметка както и контагрипа на Саломон са много по-устойчиви на хлъзгане от Вибрам.


Семпла, прибрана но много удачна обувка.
Нед Яну 10, 2016 10:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
SobieskiVanilla



Регистриран на: 26 Май 2015
Мнения: 28

Мнение Отговорете с цитат
Привет!
Някой да има наблюдения върху обувки Kayland? Четох преди време в сп. "360" че били с традиции, незнам си колко години опит, ревюта от планинари и т.н. Търсачката на форума обаче не показва резултати - никой не е коментирал.
Намерих ги в сайта на Горгона, търсейки прословутите Salomon Eskape Mid (тях някаква идея къде в София могат да бъдат премерени - ще се разходя до Спортбокс, ама не ги виждам в сайта им). Макар да хвърлих око и на други модели на марката.
Търся стабилна трисезонна обувка за приемливи пари - към момента щрапкам с невероятно удобни и стабилни декатлонски Кечуа, но след две години ходене явно мембраната им е заминала, и дори при малко дъждец се мокрят. Пак бих си взел, но актуалният модел е с мрежички (а 4000-те хиляди сгъвания ги правя за разтъпкване Very Happy )
А, да добавя - важна ми е и подметката, защото миналата година в 6-те часа дъжд, на камъните на Попово езеро (откъм Сиврия) пълзяхме около час и нещо, заради хора с пързалящи се подметки в групата. Пък тази година мисля да сменя Стара планина (леко ми втръсна през 2015-а) с камънаците на Рила и Пирин - само по две излизания в тях е грехота Very Happy
Пон Яну 25, 2016 5:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1935

Мнение Отговорете с цитат
SobieskiVanilla написа:
Привет!
Някой да има наблюдения върху обувки Kayland? Четох преди време в сп. "360" че били с традиции, незнам си колко години опит, ревюта от планинари и т.н. Търсачката на форума обаче не показва резултати - никой не е коментирал.
Намерих ги в сайта на Горгона, търсейки прословутите Salomon Eskape Mid (тях някаква идея къде в София могат да бъдат премерени - ще се разходя до Спортбокс, ама не ги виждам в сайта им). Макар да хвърлих око и на други модели на марката.

Здравей Smile За Kayland нищо не знам, но съм един ескейпаджия определено - salomon eskape mid gtx за мен е най-уцелената обувка за летен Пирин и Рила . Този им е по-масивният чисто кожен модел :

този имам също, няма късане 8 години, въпреки че не е чисто кожен, по-нисък и подметката е по- различна :

Спорт бокс вече е магазин за старите модели, вносителят има магазин и на Сим. шосе , но е излишно да ходиш до София - промоциите свършиха и сега цените гонят над 300 лв. При положение че на промоция моите два модела съм ги взимал за под 150 лв, тези цени са доста височки за планински маратонки.
Сега излезе нов още по- силен чисто кожен модел от по-лекия вариант - Salomon Eskape Mid LTR , който го купуваха скоро форумци от Германия през и-бей за по-малко от 90 евро. Там всички Саломони излизат 80-90 % по - евтини от тук.

Нагоре ако зачетеш в темите за обувки ги има тези неща, и как се различават фалшивите Саломон от много парчета плат и кожа.
Вто Яну 26, 2016 1:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
SobieskiVanilla



Регистриран на: 26 Май 2015
Мнения: 28

Мнение Отговорете с цитат
Благодаря!
Да, четох доста, в т.ч. и твоите мнения. Но обувката ще ми е на крака, и искам да я премеря преди покупка - сам знаеш какво причинява 9-10 часа ходене с неудобна обуква. Аз тая попара я сърбах една година, тъпо и упорито носих едни обувки, които на 30-ата минута по равно ми правеха страшни рани на петите.
От сайт съм купувал маратонки, но само след проба в спортдепо и поръчване на същия модел и размер Very Happy Ще поровя из темите и e-bay, да видя за препоръка на коректен продавач.
От София съм, та нямам проблем с щъкането из магазините.
Вто Яну 26, 2016 11:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1935

Мнение Отговорете с цитат
SobieskiVanilla , така е. Проба си трябва задължително. Аз си знам номера на Саломон и затова бих поръчал. Лятото или даже по скоро, ще търся едни ниски Salomon X Over LTR Gore-Tex . Ползуват ги професионални танцьори и казват че това е обувката всичко в едно:


В момента 95 евро и 14 е.доставка , в немския е-вай. Може да паднат още 10 евро.Тук са 300 лв. и този цвят го няма.
Сря Яну 27, 2016 12:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DHG



Регистриран на: 23 Юли 2012
Мнения: 433
Местожителство: Кюстендил

Мнение Отговорете с цитат
Последния модел показан Salomon Eskape mid gtx се оказва железен - стабилни и наистина не пропускат. Горещо го препоръчвам и за колоездачи, които са свикнали да карат с високи маратонки.
Казвам маратонки, защото обувката е лека като маратонка, но стабилна и здрава като туристически чепик.
Сря Яну 27, 2016 11:11 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
иван_м



Регистриран на: 02 Авг 2012
Мнения: 58
Местожителство: Велико Търново

Мнение Отговорете с цитат
Имам Kayland Duster GTX, купени от магазин Горгона В.Търново. Добра обувка (по лични впечатления по-добра от Trezeta и La Sportiva и по-лоша от Raichle). Подметката на мокро е около средното ниво и се износва сравнително бързо.
Чет Яну 28, 2016 12:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin



Регистриран на: 20 Мар 2013
Мнения: 1507
Местожителство: Хасково

Мнение Отговорете с цитат
Имам Саломон с Контагрип и Цамберлан с Вибрам. Удобни са, но сцеплението е..... разочароващо. Днес говорих с човека в местния магазин на "Дено". Той каза, че в името на по-бавното износване подметките се правят по-твърди и оттам се появяват недоволни като мен.
Някой да предложи нещо различно?
Пон Фев 01, 2016 5:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kartechar



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 73

Мнение Отговорете с цитат
И аз имам същия проблем. Закупих Саломон с подметка Контрагрип и съм доста раздвоен. До сега съм носил различни видове обувки (основно ловни и с Вибрам), но за първи път обувам с Контрагрип и имам чувството, че ходя като Робокоп, а стъпя ли на зеленясал мокър камък или дърво, все едно съм на кънки Shocked ! Нормално ли е това или обувките са менте? Кои са силните и слаби страни на Контрагрипа?
Чет Мар 17, 2016 1:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bate Vasko



Регистриран на: 14 Мар 2015
Мнения: 2

Мнение Отговорете с цитат
Привет на всички!
Бих искал съвет за подходящи обувки, за изкачване на връх Брайтхорн 4164м.В момента с жената ползваме Bestard Travessa, отделно аз ползвам Bestard Summit BG3.Ходим основно през топлото полугодие на годината, Родопи, Пирин,Рила, без екстремности.Зимата по-скоро не ходим много,защото тя не харесва снега.Идеята ми беше за обувки които да могат да се ползват и по нашите планини, основно късна пролет, лято и ранна есен, а и да може да се качим на Брайтхорн.
Благодаря предварително!
Чет Яну 19, 2017 3:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3038

Мнение Отговорете с цитат
Bate Vasko написа:
Привет на всички!
Бих искал съвет за подходящи обувки, за изкачване на връх Брайтхорн 4164м.В момента с жената ползваме Bestard Travessa, отделно аз ползвам Bestard Summit BG3.Ходим основно през топлото полугодие на годината, Родопи, Пирин,Рила, без екстремности.Зимата по-скоро не ходим много,защото тя не харесва снега.Идеята ми беше за обувки които да могат да се ползват и по нашите планини, основно късна пролет, лято и ранна есен, а и да може да се качим на Брайтхорн.
Благодаря предварително!

Не съм ходил точно на Брайтхорн, но на други места в съседство и допълнително като гледах снимките на Гърбев отпреди време, поне за мен си мисля, че ако денят е топъл и слънчев, и по маратонки или на бос крак по сандали с дебела подметка пак бих съумял да се кача там. Ако не ти се дават пари, виж поне котки дали можеш върза, и си ходи с бестарда. Summit си е читав за точно това място, Travessa-та не знам, аз имам Bestard Cami, който изглежда подобно на него, но е ниска маратонка и странно защо, и на студ и на твърдост е идеален за планинска маратонка, но на мокро е просто неудържим, сурер хлъзгаща се подметка, направо съжалявам, че не си взех аналогичен Lackner, който на всичкото отгоре е и много по-евтин.
Чет Яну 19, 2017 4:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  Следваща
Страница 6 от 17

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov