ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Денивелации
Иди на страница Предишна  1, 2
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Планини, планини Предишната тема
Следващата тема
Денивелации
Автор Съобщение
avatar



Регистриран на: 19 Яну 2012
Мнения: 47

Мнение Отговорете с цитат
Laughing
Я, аз да изтропам едно клише, но баси "клишето", южната 4500 м денивелация, наречена Рупалска стена, тоя връх, то не е връх, ми масив и всяка страна си има различен облик. Принципно се стига лесно до него, но в Пакистан взеха нещо да гърмят по туристите. Rolling Eyes Иначе, като хване човек от Нанга Парбат та чак до Намча Барва на изток. Един такъв трек на цялата хималайска верига, баааа....Все едно Ком- Емине, обаче в подножията, първо от юг, после обратно, но от север. Daz


Нед Мар 20, 2016 10:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
avatar



Регистриран на: 19 Яну 2012
Мнения: 47

Мнение Отговорете с цитат
Поглед към Аннапурна 3 или Гангапурна и двата върха са , около 7500 м.н.в, от около 2000 м.н.в. е снимано. В момента не се ориентирам кой от двата върха е. Като приемем и долината гледаща към реката, денивелацията излиза грубо към 5800 м. Между другото, когато се видят Хималаите за първи път са шокиращи, но се свиква. Бих го оприличил да отидеш примерно в Дубай или друго място с високи сгради. За Дубай примерно първите два-дни се шашкаш, после ми става кичозно и някак си не на място, цялото това строителство върху пустинята, но това си е лично мое мнение. Високи сгради сред къщи, сякаш е изпуснато по-ниското строителство, което запълва гапа, между 10 метра къща и 300-400 метра сграда. Но за 20 г. не става да се създаде подобие на град, който е застрояван примерно 100-200 г. Но пък различни култури, различни стилове. Пък и жегата....Лирично или не толкова отклонение, ето въпросната снимка:


Съб Апр 16, 2016 10:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Krasen



Регистриран на: 30 Авг 2012
Мнения: 79
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
avatar написа:
Kagebo или Kawagarbo май се оказват един и същ връх. 6740 метра над морето. Един форумен колега има тема по-надолу на същата страница за тия планини, т.нар югоизточни тибетски планини: http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=9114. Само, че прецакал снимките, а и ходил в мусонен сезон. Описал е добре как се стига до там.
Не е изкачван, първи опит 2003 г. https://en.wikipedia.org/wiki/Kawagarbo Стига да не са различни върхове, ама май е един и същ.
Много е брутален. Аз лично харесвам такива върхове най-много, които се заострят нагоре, а надолу се врязват. И то общо взето всичките се въртят под и малко над 7 000 метра. Пък и снимка на залез, няма как да сбъркам залеза.

Да, това е един и същ връх. На тибетски е Kawa Karpo (или Kawa Garbo, въпрос на произношение), а китайците леко изкривяват тибетското му звучене: Kawagebo (звучи: "Кавагъбо"). Другото му име е Meili Xueshan- всъщност това е името на целия масив, който се състои от няколко върха (xueshan на китайски означава "снежна планина").
Сря Май 25, 2016 7:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Планини, планини Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov