ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Преход Семково - х. Рибни езера

 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Преход Семково - х. Рибни езера
Автор Съобщение
dan



Регистриран на: 17 Мар 2013
Мнения: 80

Мнение Преход Семково - х. Рибни езера Отговорете с цитат
Привет съфорумци ! Имаме желание през м. юли с внуците ми /10 и 5 год./ да посетим района на Семково. Вероятно ще посетим разарвата на танцуващите мечки и след това да направим преход от Семково-х.Рибни езера- Рилски манастир, като предвиждаме да спим на х. Рибни езера. Моля, вашите съвети и мнение относно времетраене на прехода, трудности, маркировка особено за пътя Семково-х.Рибни езера. Прочетох доста противоречива информация. Също така ме интересува къде е най-удобно и за предпочитане да отседна, като начало , в Семково или в Белица ? Предварително чест и почитания на тези ,които ще ми дадат насока и съвети.
Нед Апр 17, 2016 12:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin



Регистриран на: 20 Мар 2013
Мнения: 1508
Местожителство: Хасково

Мнение Отговорете с цитат
Надявам се, че не си останал с впечатлението, че всички тука сме темерути и не искаме да ти отговорим. Просто въпросът ти е по-труден, отколкото изглежда. Никой не знае как вървят внучетата ти, тебе няма да те жалим. Като човек и учител съм виждал малки хлапета на Полежан и Вихрен, виждал съм и 18-годишни младежи да мрънкат на пътя от лифта към Бъбрека.
При положение, че ще спите на Рибни езера, дори 6 часа да се мотаете, пак не е проблем. Въпросът е пак в децата. По маршрута келяво, не като опасности, а като алтернативни пътеки е от Вапските езера до "магистралата". Горе е красота, после всичко като маршрут е ясно. Заслужава си погледът от другата страна на Канарата, но вие си знаете дали ви се хаби още половин час.
На летовище Семково съм спал доста отдавна, цените се бяха вдигнали, имаше една алтернативна база на ВИАС или нещо такова. На хотел "Бор" бяха вдигнали цените безсрамно, дано са поумнели. Самата хижа се търпи и не беше скъпа, но пътят е на границите на възможностите на по-добър седан.
За самата хижа "Рибни езера" не ми се говори. Мястото е хубаво, заслужава си разходката до Смрадливото езеро, но както казваш, мненията са противоречиви. Когато аз ходих, персоналът беше толкова зает с приятелите си, че за една бира чаках 45 минути. Има и други коментари, лоши и добри, нека не бъдем черногледи.
Толкова мога да кажа, сам решаваш. Хубаво ще е после и ти да обогатиш информацията.
После до Рилски манастир е песен. Търкул надолу..... Дълго е, но полегато, а ще е само в едната посока. И пак - как ще го видят децата?
Вто Апр 19, 2016 7:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dan



Регистриран на: 17 Мар 2013
Мнения: 80

Мнение Отговорете с цитат
БЛАГОДАРЯ ТИ tortomanin. ИНфото ,което ми подаваш е много полезно за мен. Сега пред мен стои въпросът :по коя пътека да хванем до "магистралата" - Семково-Горни куки или Семково -вапски езера. Въпросът ми е , коя пътека е по-подходяща за внуците, ние с дядко все някак ще изгайретим . Също така много различна информация има около цвета на маркировката . В някои от писанията във форума чета ,че имало опастност да се обърка пътеката. Ако ме светнеш по тези въпроси ще ти бъда много благодарна и за награда като се кача на Канарата ще ти извикам едно АЙЛАРИПИ. Very Happy
Нед Юли 17, 2016 11:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov