ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Актуално състояние на пътеките в Рила
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Актуално състояние на пътеките в Рила
Автор Съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Актуално състояние на пътеките в Рила Отговорете с цитат
Здравейте,

в тази тема ще поддържаме актуална информация за пътеките в Рила планина. В първото мнение на темата ще има номериран списък на пътеките с последващо описание на състоянието им - качество на маркировката, табели, КЗМ. Описанието ще се актуализира постоянно на база отзивите в темата. И така:

Маркирани пътеки в рамките на НП Рила
1. Паничище – Зелени преслап – х. Рилски езера - жълта маркировка. От курорта Паничище маркираната пътека в червено/жълто/синьо започва зад храма Йоан Рилски в Паничище. В местността Аджера, пътеката излиза на пътя, като по пътя се върви до следващото излизане от него, отново по пътека маркирана в червено/жълто/синьо марка. В този участък от асф. път, няма маркировка, но тя може да се добави на картата, за да не се прекъсва маркировката . Участъкът по пътека преди Гюндера, а след това и по пътя, до преди отбивката за Зелени преслап е маркирана с червено/жълто/синьо, така както правилно е показано и на картата. От отбивката, по пътека за Зелени преслап маркировката е вече двойна червена/жълта маркировка, без синя, и така е до Зелени преслап. След разклона за х. Скакавица маркировката нагоре към х. Рилски езера е само жълта. След излизане на пътя, който идва от х.Пионерска, маркировката става вече червено/жълто, тук също почти не се забелязва маркировка почти никъде, макар и по пътя. На разклона за х.Скакавица, около Кюмурджийска пътека, за кратко се появява и синя към червена/жълта, а нагоре по „лифта” до х.Рилски езера е червена/жълта. Въпреки, че района е сравнително достъпен и близо до цивилизацията, маркировката има нужда да се поднови, защото на много места е изтъркана и остаряла, пътеките са проходими. (iozkan)
2. Бързанска поляна – х. Ловна – х. Рилски езера - червена маркировка, Е4
3. х. Рилски езера – Раздела - връх Мальовица – х. Мальовица - червена маркировка, Е4
4. х. Мальовица – заслон Страшното езеро – Кобилино бранище – х. Рибни езера - червена маркировка, Е4
5. х. Рибни езера – Павлев връх – х. Македония - червена маркировка, Е4 - Павлев връх – Кадиин гроб - маркировката е нарядко и по-скоро се вижда бялата боя, а не червената; щом „хванеш“ Билото - няма мърдане, пътеката е различима и се следи лесно; на слизане от Аладжа слап се появи много изтрита червена, заедно с оранжева маркировка - оранжевата маркировка е няма в картата на „Домино“; след Кадиин гроб - към х. „Македония“ става затревено и пътеката е ясна; маршрутът е билен, обзорен и при добра видимост не може да се обърка; новите табели по върховете за Е-4 – са монтирани така, че скоро няма да са там! (Диана). Табелите в района даже не са сложени на местата си. Тази на Голям Мечи връх е на съседната, по - ниска кота, а Узуница е подпряна на един от коловете на зимната маркировка на няколко метра под Ангелов връх (Kraishte).
6. х. Македония – връх Капатник – м. Предел - червена маркировка, Е4
7. х. Рибни езера – Канарски преслап – връх Вапа – седл. Джанка – х. Грънчар - червена маркировка
8. х. Грънчар – седл. Джанка – връх Юрушки чал – Маричин чал – връх Мусала – х. Мусала - червена маркировка
9. х. Мусала – КК-Боровец - червена маркировка
10. х. Мусала – Маричин чал – връх Манчо – х. Заврачица - зелена маркировка
11. х. Заврачица – х. Белмекен - червена маркировка
12. х. Белмекен – по Равничалска река – Летовище Костенец - зелена маркировка. В началото черен път много добре маркиран, лесно проходим; лесно различимо и маркирано отклонение на пътеката от черния път; по-рехава маркировка; в гората има едно място, където маркировката не е много ясна, но и по другата пътека с малко повече усилия се стига до целта. (pl27)
13. х. Белмекен – яз. Белмекен - Юндола - червена маркировка, Е8
14. х. Трещеник – х. Грънчар – х. Заврачица - червена маркировка в много добро състояние; добре просечен клек по пътеката; сложно място е отклонението под Янчов чал към х. Заврачица, което не е ясно обозначено и лесно може да се обърка (pl27)
15. Летовище Бодрост – х. Македония - зелена маркировка
16. х. Семково – връх Вапа – х. Рибни езера - зелена/жълта + синя маркировка?
17. Рилски манастир – Кирилова поляна – Сухото езеро – заслон Кобилино бранище - зелена маркировка
18. Паничище – х. Ловна - червена маркировка; няколко варианта за минаване - по черен път или по преки пътеки; слабо до немаркирана по черните пътища; посоката указват табелки на БТС с червен кант, както и нестандартни такива; преките пътеки са добре маркирани и проходими; липсват ясни марки за отклонение на разклоните черен път/пътека (от dido)
19. Паничище – Зелени преслап –х. Скакавица - червена маркировка. От курорта Паничище маркираната пътека в червено/жълто/синьо започва зад храма Йоан Рилски в Паничище. В местността Аджера, пътеката излиза на пътя, като по пътя се върви до следващото излизане от него, отново по пътека маркирана в червено/жълто/синьо марка. В този участък от асф. път, няма маркировка, но тя може да се добави на картата, за да не се прекъсва маркировката . Участъкът по пътека преди Гюндера, а след това и по пътя, до преди отбивката за Зелени преслап е маркирана с червено/жълто/синьо, така както правилно е показано и на картата. От отбивката, по пътека за Зелени преслап маркировката е вече двойна червена/жълта маркировка, без синя, и така е до Зелени преслап. От Зелени преслап се продължава по червена/жълта маркировка, като малко след това към тях се появява зелена и синя. След разклона за х. Скакавица маркировката към х.Скакавица е тройна червена/зелена/синя. От Паничище до Зелени преслап, маркировката има нужда от подновяване, виж маршрут 1. От Зелени преслап до х.Скакавица всичко е наред. (iozkan)
20. х. Скакавица – х. Рилски езера - зелена/синя маркировка. От х.Скакавица се тръгва по тройна маркировка червена/синя/зелена. На разклона за х.Ловна се продължава по двойната червена/зелена марка, а пътеката за Ловна продължава напред и е маркирана в синьо. На поляната Лопено се продължава по зелената маркировка, това е така нар. зимен, а по нататък и вариант за летен път за х.Рилски езера. На следващият разклон зимната и лятна пътека се разделят, направо е зимният вариант маркиран със зелена маркировка и ЗКМ, а надясно е лятната пътека за х.Рилски езера, маркирана със синьо. Зелената зимна пътека за х.Рилски езера, не е в много добро състояние, заради прорасналата хвойна, а маркировката има нужда от подновяване, както в гората, така и на откритото. Всичко това, в следствие на придобивката „лифт”! Синята лятна марка до х.Рилски езера , е в по-добро състояние, пътеката е разкошна за излизане в района, много красива, и спокойна! Входът на пътеката, откъм х.Рилски езера за х.Скакавица, обаче така е замаскиран, че който не знае за такава пътека, никога ням да я намери. И това отново не е случайно, важното е всички да вървят към лифта?! (iozkan)
21. х. Скакавица – х. Ловна - ?
22. х. Скакавица- връх Кабул - синя маркировка
23. Сапарева баня – връх Кабул – х. Ив. Вазов - синя маркировка ?
24. х. Рилски езера – х. Седемте езера - жълта/червена маркировка
25. х. Рилски езера – х. Ив. Вазов - жълта/зелена маркировка
26. х. Отовица – х. Иван Вазов - синя маркировка
27. с. Бистрица – южно под Ашикларски връх – х. Иван Вазов - червена маркировка. Червената марка е особено проблемна в местността "Бачийска поляна", поради високата растителност, внимание се изисква и при излизането от горския пояс преди з.Юрта, където марката е на рядко и е поизбледняла. Тъй като има и още някои трудни за ориентиране пасажи е силно препоръчително използването на GPS (от dobrifin).
28. х. Ив. Вазов – Рилски манастир - червена маркировка
29. х. Вада – Бързанска поляна – х. Ловна - червена маркировка
30. х. Вада – х. Седемте езера - синя маркировка
31. Комплекс Мальовица – Яворова поляна – х. Вада - червена маркировка
32. Яворова поляна – Зелени рид - Раздела - синя маркировка
33. Комплекс Мальовица – Йончево езеро – Римски друм - зелена маркировка
34. Комплекс Мальовица – х. Мальовица – заслон Орловец - синя маркировка (... следва ...)
35. Овнарско – заслон Страшното езеро
36. х. Мечит – връх Мечит – заслон Кобилино бранище
37. х. Мечит – връх Мечит – Римски друм
38. х. Мечит – Овнарско – комплекс Мальовица
39. х. Мусала – х. Ястребец -червена маркировка в много добро състояние; широка и проходима пътека (irina)
40. Боровец – дворец Ситняково – х. Чакър войвода – дворец Саръгьол – х. Марица
41 Боровец – Черната скала – х. Марица - синя маркировка; следва асфалтовото шосе - маркирано съвсем рядко, после черен път - проследима маркировка. да се внимава за разклона асфалт/черен път (irina)
42. х. Чакър войвода – връх Шатър – х. Мусала
43. х. Марица – по долината на р. Тиха Марица – връх Мусала
44. х. Марица – х. Заврачица
45. яз. Белмекен – Премката (по р. Ражавица)
46. Летовище Костенец – х. Гургулица – връх Белмекен – х. Белмекен
47. х. Гургулица (по р. Крайна и Равничалска река) – х. Белмекен
48. х. Венетица – Ечемиците – х. Белмекен
49. х. Венетица – м. Топоклията – връх Ибър - зелена маркировка; от връх Ибър се вижда ясно, в клека е малко трудничко; на едно място някъде около връх Сиврикая има паднало дърво с малинак, където намирането на маркировката е трудно; след него няма проблем и по-надолу се слива с жълтата маркировка от Белмекен (irina)
50. х. Белмекен за Айран дере
51. х. Семково –х. Трещеник
52. х. Семково – Сухото езеро
53. х. Семково х. – х. Македония - синя марка; от Семково маршрутът първоначално минава през летовището и продължава надолу по пътя за Белица, докато се стигне до отклонението за Македония; в този участък няма абсолютно никаква маркировка и всякакви преки пътеки са напълно неоткриваеми за незапознатия турист; от разклона до хижата има сложени дървени табелки на ключовите места и няма опасност от заблуди, но маркировката е много стара и много, много рехава, на практика почти няма такава (от Lexx)
54. х. Семково – х. Добърско
55. с. Добърско – х. Добърско – до маршрут Е4
56. х. Македония – Радовичка река – Рилски манастир - зелена марка до асфалтовото шосе за манастира; маркировката е хубава и има табелки на ключови места, но има дървосекачи в района и черни пътища за камионите им, което създава опасност от заблуди (от Lexx)
57. х. Македония – връх Аризманица – Царев връх – х. Елешница
58. м. Славово – х. Чакалица
59. х. Чакалица – връх Скачковец
60. х. Чакалица – седл. Предел
61. От пътя за Тиха Рила-Манастирски езера. Започва, горе долу на 4 км след края на асфалтовия път при Кирилова поляна. Маркировката е добра, има и табели, но само в горския пояс. След това изчезва, заменена от пирамиди, които трудно се следят. Все пак веднъж излезли от гората е лесно за ориентиране към езерата (от Kraishte).
62. Ашикларски връх -з. Юрта - х.Отовица - синя марка. В частта си от седловината между Ашикларски и Черни връх до з.Юрта почти я няма, изтрила се е с времето, червената марка си я има видно в този участък (от dobrifin).

Немаркирани пътеки в рамките на НП Рила
1. Бачкова чешма (между Рилския манастир и Кирилова поляна) през Студената вода, до северно под връх Черней. Става и за велотуризъм пътеката, малко са препятсвията останали по нея, долу в равното около "църквата" е малко по-кофти и на едно място по къркулиците, където има паднали много и големи борове и трябва да се заобиколи. Скоро почистена (26 Юни, 2017 dobrifin)

Маркирани пътеки извън НП Рила

Немаркирани пътеки извън НП Рила

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy

Последната промяна е направена от dido на Чет Юни 29, 2017 5:00 pm; мнението е било променяно общо 15 пъти
Сря Авг 24, 2016 8:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
iozkan



Регистриран на: 21 Сеп 2012
Мнения: 296
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Виждам, че се опитваме да сложим ред у хаоса, който само гения може да овладее, поне в тая планина. Това е добре, по-скоро обаче ме интересува, тоя списък дали не е официалния списък на НП РИЛА, говоря за официалните маркирани пътеки? А билетите, какво става с тях?
Сря Авг 24, 2016 9:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
iozkan написа:
Виждам, че се опитваме да сложим ред у хаоса, който само гения може да овладее, поне в тая планина. Това е добре, по-скоро обаче ме интересува, тоя списък дали не е официалния списък на НП РИЛА, говоря за официалните маркирани пътеки? А билетите, какво става с тях?


Списъкът действително е свален от сайта на НП Рила -- като за начало. Целта му не е да поправя картата, а да е източник на 'актуална пътна информация' за незапознатите. Форматът искам да бъде - примерно - червена маркировка със средно качество, губи се оттук-дотук, има указателни табла, но изпочупени, табели, но ръждясали, непроходима заради клек в този и този участък.

Немаркираните ще ги добавя постепенно, тъй като не познавам добре Рила.

Билетите са както обикновено, за корекция на картата.

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Сря Авг 24, 2016 9:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
iozkan



Регистриран на: 21 Сеп 2012
Мнения: 296
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Подозирах, че е техен списъка, с тия Медарници и Равнивръшки реки Laughing . А това за хаоса, ще се убедиш като стигнеш да ъпдейтваш инфо от билета ми за района зелени преслап - Скакавица - Чаталташ - Рилски езера, уж ясен и елементарен.
Изобщо нема да е лесна работата Wink
Сря Авг 24, 2016 9:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
И така - има ли някой, който ходи в Рила -- да сподели информация относно пътеките - описани горе или неописани Question Very Happy

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Пет Авг 26, 2016 11:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
pl27



Регистриран на: 30 Юли 2014
Мнения: 160
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
След като стана ясно, че съм ходил по маршрута Костенец - Белмекен - Грънчар - Трещеник - Якоруда да си кажа мнението за маркировката по маршрута.
Костенец - х. Белмекен -> В началото е черен път много добре маркиран и съответно лесно проходим. От мястото където се отклонява от черния път (лесно различимо и маркирано) започва по-рехава маркировка. В гората има едно място, където маркировката не е много ясна, но и по другата пътека с малко повече усилия се стига до целта.
х. Заврачица - х. Грънчар - х. Трещеник -> много добра маркировка и добре просечен клек по пътеката.
От Белмекен до Заврачица си е магистрала - добре маркирана и лесна за ходене. Единственото сложно място е отклонението от магистралата към х. Заврачица, което не е ясно обозначено и лесно може да се обърка човек. Говоря за отклонението преди Янчов чал. Другото след това и сляп да си дето се вика ще го забележиш.
Пет Авг 26, 2016 10:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
Ъпдейтнах номер 14.

Не разбрах кой точно маршрут Костенец-х Белмекен описваш. Може би е добре да дадеш номера (групата номера) горе?

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Съб Авг 27, 2016 5:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Lexx



Регистриран на: 31 Юли 2014
Мнения: 44

Мнение Отговорете с цитат
Преди месец минах по маршрута хижа Семково - хижа Македония - Радовичка и Илийна река - Рилски манастир. Пътеките са напълно проходими, почти през цялото време се ходи по черни пътища. От Семково маршрутът първоначално минава през летовището и продължава надолу по пътя за Белица, докато се стигне до отклонението за Македония. В този участък няма абсолютно никаква маркировка и всякакви преки пътеки са напълно неоткриваеми за незапознатия турист. От разклона до хижата има сложени дървени табелки на ключовите места и няма опасност от заблуди, но маркировката е много стара и много, много рехава, на практика почти няма такава. От хижа Македония до Рилския манастир маркировката е хубава и има табелки на ключови места, но има дървосекачи в района и черни пътища за камионите им, което създава опасност от заблуди. Аз не загубих пътеката нито веднъж на слизане, но на хижа Македония срещнах двама туристи, които казаха, че са успели да се заблудят веднъж-дваж качвайки се нагоре.
Съб Авг 27, 2016 5:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pl27



Регистриран на: 30 Юли 2014
Мнения: 160
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
[quote="dido"]Ъпдейтнах номер 14.

Не разбрах кой точно маршрут Костенец-х Белмекен описваш. Може би е добре да дадеш номера (групата номера) горе?[/quote]

12
Нед Авг 28, 2016 10:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
Lexx написа:
Преди месец минах по маршрута хижа Семково - хижа Македония - Радовичка и Илийна река - Рилски манастир. Пътеките са напълно проходими, почти през цялото време се ходи по черни пътища. От Семково маршрутът първоначално минава през летовището и продължава надолу по пътя за Белица, докато се стигне до отклонението за Македония. В този участък няма абсолютно никаква маркировка и всякакви преки пътеки са напълно неоткриваеми за незапознатия турист. От разклона до хижата има сложени дървени табелки на ключовите места и няма опасност от заблуди, но маркировката е много стара и много, много рехава, на практика почти няма такава. От хижа Македония до Рилския манастир маркировката е хубава и има табелки на ключови места, но има дървосекачи в района и черни пътища за камионите им, което създава опасност от заблуди. Аз не загубих пътеката нито веднъж на слизане, но на хижа Македония срещнах двама туристи, които казаха, че са успели да се заблудят веднъж-дваж качвайки се нагоре.


Ъпдейтнах маршрути 53 и 56. Погледни само дали обявените цветове на маркировките са ок.

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Пон Авг 29, 2016 10:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Antoon



Регистриран на: 25 Сеп 2007
Мнения: 425

Мнение Отговорете с цитат
"16. х. Семково – връх Вапа – х. Рибни езера - зелена/жълта + синя маркировка?"

Преди около месец ходих от х. Семково до билото, после на запад през Вапа и слязох през Вапските езера.
Хванах пътеката от разклона на черните пътища на стотина метра северно от езерото. До билото маркировката е само зелена, жълта изобщо няма. Маркировката не е нова, но личи достатъчно добре. С изключение на първите сто-двеста метра е достатъчно нагъсто. В тези първи стотина метра има кошара и явно са отсечени няколко дървета, но посоката е право нагоре по много широката пътека. Неудобство са кучетата, пазещи кошарата. При достигане на рекичката (Станкова река на картата) на BGMountains са дадени два варианта - от запад и от изток. Западната пътека направо не си личи. Тази от изток (по която се пресича рекичката) е много ясна, но в началото не видях маркировка, след стотина метра се появява. До билото пътеката е ясна, макар и на места да има алтернативни варианти, направени от добитъка, всички водят в правилната посока. Почти до самото било има начесто водоизточници, така че водата не е проблем. На билото се тръгва на запад по много ясно видима и опороена пътека с червена маркировка, на доста места дублирана със синя. След връх Вапа слязох по немаркирана, но проследима пътека до горното Вапско езеро. От него започва ясна пътека в посока долното езеро и кантон Вапа. Противно на отразеното в BGMountains няма жълта маркировка, т.е. няма никаква. Чак някъде под долното езеро видях една или две марки и непосредствено в гората над кантон Вапа. След това по пътя надолу към Семково има начесто жълта маркировка (противно на отразенотио в картата), но за сметка на това при подсичащата пътека при завоя на пътя на 1940м. н.в., която ползвах, маркировката изчезва, явно продължава по пътя. Тази пътека категорично не е маркирана (както е на картата). Марките се появяват при достигане на черния път на 1825м. н.в. и продължават в посока х. Семково, не съм следил точно до къде стигат.
Вто Авг 30, 2016 5:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ДИАНА



Регистриран на: 23 Май 2009
Мнения: 820
Местожителство: ПЛОВДИВ

Мнение 5. х. "Рибни езера - Билото - х. "Македония" Отговорете с цитат
По част от билния маршрут, състояние на маркировката към момента,
на снимките е описано къде:

http://dibilareva.snimka.bg/mountain/rila-karaalanica.922228.37279717.big

http://dibilareva.snimka.bg/mountain/rila-karaalanica.922228.37279731.big

http://dibilareva.snimka.bg/mountain/rila-karaalanica.922228.37279773.big

http://dibilareva.snimka.bg/mountain/rila-karaalanica.922228.37279791.big

_________________
Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Чет Сеп 01, 2016 5:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
Здрасти Диана,

все пак можеш ли освен нагледния материал, да добавиш и няколко думи като описание на впечатленията си за маркировката?

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Чет Сеп 01, 2016 6:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
irina



Регистриран на: 16 Сеп 2007
Мнения: 759

Мнение Отговорете с цитат
41 Боровец-Черната скала-х. Марица
Маркировката е синя, перфектна. То си е път и няма на къде да се мърда. Само че вътре в комплекса-Боровец, както е дадено началото почти от спирката на бусчето маркировка няма. Започва от разклона на черния път за хижата и пътя за Радуил.
P.S. Хижа Марица работи, има хижар.
Чет Сеп 01, 2016 9:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
irina



Регистриран на: 16 Сеп 2007
Мнения: 759

Мнение Отговорете с цитат
49 х. Венетица – м. Топоклията – връх Ибър
Зелена маркировка. От връх Ибър се вижда ясно, в клека е малко трудничко. На едно място някъде около връх Сиврикая има паднало дърво с малинак, където намирането на маркировката е трудно. След него няма проблем и по-надолу се слива с жълтата маркировка от Белмекен.
Чет Сеп 01, 2016 9:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Страница 1 от 10

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov