ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
с. Пасарел /ДВата шопа/ - с. Плана

 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Всички останали Предишната тема
Следващата тема
с. Пасарел /ДВата шопа/ - с. Плана
Автор Съобщение
ndamov



Регистриран на: 08 Мар 2017
Мнения: 212
Местожителство: София

Мнение с. Пасарел /ДВата шопа/ - с. Плана Отговорете с цитат
Снимки

Май трябва да напиша две приказки за това ходене. Беше октомври 2016; тръгнах от спирката при Двата шопа по черен път, дето го бях ходил донякъде на една унила Нова година. Тогава за малко не съм излязъл на билото. Първо стигнах заслон Саво, където имаше белези на ремонт, но не знам сега докъде е стигнал. После на юг по билото ходенето беше хубаво, докато стигнах тук. Плавната крива на пътя всъщност е т-образно кръстовище, като пътят за заслон Рай и нататък е отклонение под прав ъгъл. Не ми изглеждаше правилно и затова се качих на близката Челина чука, ориентирах се, а гледката от този скромен връх беше най-добрата за деня. Нататък ходенето е точно по билото. В заслон - няма стени отвсякъде, тъй че е нещо като навес - Рай има огнище и дори тигани. Май има и извор наблизо, но не го видях. После продължих по билото дотук и в западна посока слязох към р. Планщица при ловната хижа. След хижата направих може би най-глупавото си губене. Знаех, че трябва да мина реката и да карам нататък. Това добре, но първо пресякох поточе, реших, че това е полупресъхналата река и тръгнах да се качвам. Излезе, че съм се качвал не към Плана, а към вр. Мухчел - грешка от 180 градуса... На някаква полянка се огледах, видях каква простотия съм сътворил и хванах път, който слезе до космическата станция. Оттам вече беше лесно. Заслоните Саво и Рай ги няма на BGMountains, но ги има на иначе далеч по-постните Open Street Map. Нарисувах нещо като трак - силно казано.



През лятото пък замъкнах госпожата по пътя на юг от космическата станция и намерихме, както тя надлежно преброи, 25 вани в средата на нищото. Какво ли търсят там? Снимах ги и ги добавих в албума. По-късно, ровейки се в компютъра си, намерих снимки от отдавнашен есенен излет над Кокалянския манастир.

Това пък е ходене от Пасарел до Железница - има го в отделна тема.

24 12 2017 - снимките от албума се появиха на новата версия на https://earth.google.com - опитвал съм да качвам и други, но само с тези съм успял...

07 01 2018 и 22 04 2018 - изпълнения по долината на Планщица, нещо като опит за летене; след подобното на Мордор поречие на билото беше много хубаво, намерих чешмата до заслон Рай, но тиганите от два са станали на един... Саво изглежда отремонтиран интериорно и отвътре мяза на нещо конферентно със столове покрай стените, хижа Пеюва бука се и все така затворена; всичко това си има и тема.

12 08 2018 - лежерен излет до Манастирище...



Последната промяна е направена от ndamov на Чет Ное 23, 2017 6:09 pm; мнението е било променяно общо 7 пъти
Пет Апр 14, 2017 3:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Всички останали Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov