ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
7те Рислки езера през август - 16ти

 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
7те Рислки езера през август - 16ти
Автор Съобщение
NeoBoss



Регистриран на: 27 Апр 2017
Мнения: 3

Мнение 7те Рислки езера през август - 16ти Отговорете с цитат
Здравейте, ще имам гости от Азия и съм се заел да покажа хубава България. От два месеца се мъча да запазя стая , в хижа риски езера , но ми казаха че за август най-малко за 10 дена можело , за една вечер нямали нищо. А няма как , за 20 дена планувам да мина, Велико Търново,Шипка Несебър, Созопол, Пловдив, Чудни мостове, Якодиска Пещера, Дяволско Гърло, София, Рислки Манастир. ОТ там плана ми беше...
След Рислки манастир ,преди 4 часа да хванем лифта. След това да си оставим багажа и докато се стъмни имаме време да обиколим езерата, или ако е лошо времето имаме време да го направим сутринта и после към София към през цали мали град и т.н. Но този план ми се провали, от хижа рилски езера отказаха съдействие , питах за опция палатка до хижата или нещо такова но нямаше отговор.
Сега трябва да измисля на друг вариант за 2 дена да се посетят рилски манастир , 7 езера и цали мали град.
Варианта който искам да пропусна е : Рилски манастир , нощувка в сепарева баня, ставане рано сутринта редене на опашка за лифта за качване , после същото за слизане и т.н.
Другите варианти които обмислям и ще имам нужда от помощ и съдействие са :
Рилски манастир , паничеще ,пеша до хижа скакавица , нощувка там на сутринта разходка през водопад скакавица, 7те рилски езера , лифта и обратно при колата с надеждата да не окъснеем за цали мали град. Проблема че темпото е бавно с много почивки и не съм сигурен че ще се впишем. Не съм минавал този маршрут , не знам пътеките и не знам колко време би отнело едно един такъв преход. Още незнам дали изобщо има свбободно място хижата де. Утре ще звъня да проверявам.

Втори вариант избягване на хижите и пренощуване на палатка до някое езеро. Преди години като се качвах на езерата съм виждал опънато палатки в близост до някое езера. Знам че е резерват и не е разрешено, но никъде не намерих , къде е е позволено.

Трети вариант , качване до горе с джип във време в което лифтовете не работят. Но в Интернет не видях обяви за такъв тип услуга, може би е още рано... но ми се иска да планувам всичко. Някой ако има номер или някаква връзка към нещо подобно ще радвам ако сподели.

Четвърти - каквото вие предложите , отворен съм на всякакви предложения , реда на посещение може и да е разбъркан. Но засега нощувка в Рилски манастир ми звучи малко странно.
Чет Апр 27, 2017 8:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dan



Регистриран на: 17 Мар 2013
Мнения: 80

Мнение Отговорете с цитат
Съвет от мен:
Първи вариант- отивате до Мальовица нощувате в х-л Мальовица или ЦПШ /там може да резервираш/ и на сутринта през х.Вада ,х.Ловна , а може и след х. Вада ,директно на Седемте езера. Аз със семейството ми ще направя този маршрут и ще нощуваме на х. Седемте езера /старата хижа/, вече резервирах за една вечер .Чух че условията там не са много добри, но за една вечер за нас няма проблем .Мисля, че около тази хижа може да монтираш палатка. Как палаткуват хората от Бялото братство?
Втори вариант- нощуваш в Мальовица отивате да разгледате езерата и се връщате отново в Мальовица.
Трети вариант- резервираш в някой хотел в Паничище и отивате, и се връщате до езерата.
Чет Апр 27, 2017 11:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dan



Регистриран на: 17 Мар 2013
Мнения: 80

Мнение Отговорете с цитат
Нищо странно няма да нощувате в Рилски манастир. Напротив , много е вълнуващо ,но трябва сега да направиш резервацията. Друго, имай предвид ,че около 16 август на Седемте езера е фраш . Тогава се събират дъновистите .
Чет Апр 27, 2017 11:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NeoBoss



Регистриран на: 27 Апр 2017
Мнения: 3

Мнение Отговорете с цитат
Благодаря ама мальовица е на 6 часа път отиване и връщане за един ден си е невъзможно. Дъновинците доколото знам са на 19 август. 16 е сряда и се надявам да няма чак толкова много хора
Чет Апр 27, 2017 11:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Митак



Регистриран на: 04 Мар 2014
Мнения: 565

Мнение Отговорете с цитат
Защо не пробваш спане на Паничище, или още по-добре на х. Скакавица, на другия ден обиколка поне на долните езера, докъдето ви стигнат силите и времето и връщане обратно.
Бутафорията цари мали град, я пропускате и имате достатъчно време.
Пет Апр 28, 2017 8:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Пламен Соловей



Регистриран на: 21 Апр 2015
Мнения: 3

Мнение относно Рилски езера Отговорете с цитат
спане Сапарева баня.Уговорка със собственик на високопроходима кола -рано сутрин -примерно 06 ч.Уговорка за час на връане.За дните с които разполагате може би това да е вариант.По този начин удължавате часовете в планината -времето стига да се стигне до РАЗДЕЛА и да се видят и УРДИНИ езера
Пет Апр 28, 2017 2:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vandu



Регистриран на: 03 Апр 2012
Мнения: 202

Мнение Отговорете с цитат
Може да спите и на Пионерска, но лично предпочитам Паничище.
Отдели си поне два дни за района. Единия ден отиваш сутринта или на обяд и се пазариш с някой джип да ви вземе рано сутринта на следващия ден от мястото ви на спане и сте готови. А ако имате време през ден 1 може да ходите и до скакавица.
Пон Май 01, 2017 6:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NeoBoss



Регистриран на: 27 Апр 2017
Мнения: 3

Мнение Отговорете с цитат
както казах ще обикалям почти цяла България и не ми се губи време във стоене и пазарене със шофьори. Ако имате телефон на някой шофьор от района ще се радвам да го споделите. За да мога да почна пазарлъка от по от рано.
Иначе са момента съм решил качване на хижа Скакавица и нощувка там първия ден, за втория остава преход , водопад скакавица , бъбрека на горе до "езерния връх" и после на връщане до лифта , ако имаме сили ще слезем през хижа 7 езера , ако ли не направо към Хижа рилски езера. Надявам се да стигнем преди последния лифт и да остане време за цари мали град, Последните посетители са от 5 часа.

Но ще бъда с хора за първи път на планина , опасявам се че времето може и да ни е малко за да слезем преди 16:00 до Х рилски езера , затова ще ми трябва и опция някой да ни свали (евентуално)
Сря Май 03, 2017 1:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov