didonch написа:
Та на въпроса, както до сега правя селектирам си една област, като се старая да не е прекалено голяма че крайния файл се получава доста големичък, и давам create atlas, след няколко минутно сваляне, като скоростта на даунлоад пада прогресивно до достигане на няколко кб/с, MOBAC минава в режим пауза или гръмва грешка за липсващи слоеве. Някой с подобен проблем, или има наложени рестрикции за сваляне?
Няма ограничения за тегленето на данни.
Една възможна причина за забавяне биха могли да бъдат някои глобални обновления на тайловете, които правим от време на време след промени в настройките за цялостния изглед на картата. Тези обновления водят до голямо натоварване на сървъра и отнемат около седмица за нивата с най-голямо приближение -- 18 и 19. В момента, например, извършваме такова обновление. Ако се случи така, че бъдат заявени тайлове, които не съществуват или "са остарели", сървъра ги генерира динамично, но това става сравнително бавно. Един начин да заобиколите подобни проблеми е при създаването на атласа да го ограничите до по-ниски нива на приближение (например 16), тъй като тяхното цялостно пресъздаване завършва значително по-бързо, за не повече от 3 часа, и поради това вероятността да попаднете на несъществуващи или остарели тайлове е значително по-малка.
Разбира се, може да има и други причини за подобен проблем -- качество на Интернет свързаността, наличие на достатъчно памет за MOBAC и т.н., които също е добре да имате предвид.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пон Мар 05, 2018 10:11 pm
didonch
vedrin, благодаря за бързия и изчерпателен отговор. По принцип свалям нива на приближение 12-19, които за разглеждане през телефона са си предостатъчни. Преди малко пробвах нива 12-14 и всичко се свали бързо и коректно. Явно причината е обновяването .... което върви в момента, или по-голямо натоварване на сървъра. Ще опитам след ден два ... да си сваля заплануваните "изрезки".
Пон Мар 05, 2018 10:28 pm
vandu
Някой може ли да ми каже как да подкарам "kyde si" на huawei P9.
Добавил съм го към програмите които да ползват местоположение но като му дам "position" изобщо не отреагира.
Със са Сунгурларе нямах никакъв проблем.
Съб Апр 14, 2018 8:20 am
vedrin
vandu написа:
Добавил съм го към програмите които да ползват местоположение но като му дам "position" изобщо не отреагира.
Съществено е да ползвате https (в противен случай browser-a не дава достъп до функциите за позициониране):
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Съб Апр 14, 2018 9:40 am
packo packov
Ведрине, да си жив и здрав!
vedrin написа:
vandu написа:
Съществено е да ползвате https (в противен случай browser-a не дава достъп до функциите за позициониране):
Лелееее, а аз се чудя, защо на лап топа ме позиционира, а на телефона не иска, и аз го отдадох като дефект в телефона...
Даже с братчед ми се бяхме сработили пр каранията на колело преди да имам Орукс, аз отварям къде си, той гугъл за позициониране и така се ориентирахме....
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети