ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Начини на разплащане - дискусия
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Начини на разплащане - дискусия
Автор Съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1935

Мнение Отговорете с цитат
Тук една госпожа / жените са много по-умни за такива неща / обяснява разбираемо защо е добре да се използува пей-пал като посредник между двете страни - клиента и продавача.И в бизнеса и в частния живот https://www.mila.bg/article/5289669

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Чет Дек 06, 2018 12:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Twoo



Регистриран на: 25 Юни 2018
Мнения: 311

Мнение Отговорете с цитат
Значи аз като програмист мога да ви препоръчам да зарежете тази идея, че компютри и сигурност могат да вървят ръка за ръка.
Провел съм различни експерименти включително и да пазарувам през чужди пей-пал, както и директно с данните на нечия кредитна / дебитна карта. Няма абсолютно никаква трудност в това единствено трябва да намериш място където хем да получиш нещо за парите, хем да не е материално за да може след експеримента да няма прецакани. Обикновено до месец връщат парите на банката.
Начините на крадене са хиляди, а факта че в България масово ползваме нелегален софтуер и торенти и смесването им с лични данни и банкови сметки е като да си направиш харакири.
Ако ви се търси има няколко "легитимни" сайта извън deep web които предлагат такава банкова информация и уроци напълно безплатно, тъй като повечето не четат уроците и така за някакви 50$ търсят тях после.
Колкото до Дойче банк преди няколко дни обявиха официално разследване за пране на пари...
Ако държите на сигурността си направете отделна карта за пазаруване в която да превеждате само колкото ви трябва за покупката.
Чет Дек 06, 2018 11:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1935

Мнение Отговорете с цитат
Хубаво че има мнение от независим експерт
Twoo написа:

Провел съм различни експерименти включително и да пазарувам през чужди пей-пал, както и директно с данните на нечия кредитна / дебитна карта.

Е като някой ти ги е дал и имаш паролите, то всеки може да влезе от негово име - не само в пай пал, където си искаш . Те затова са пароли. Друг е въпроса с разбиването им, което също имаш предвид . Пай пал няма как да знае кой седи отсреща. И каквато и да е карта, като й имаш данните , можеш да си теглиш пари.
Twoo написа:
Обикновено до месец връщат парите на банката.

Дойдохме си на думата . За това говори каката от списание Мила . Е това е най-синтезирано пай-пала - даже и да има измама, разбиване на данни, сбъркани номера на поръчката ти , каквото и да си прецакан, след това Пей пала ти връща парите. Плащаш на Пай Пал, той плаща на другата страна в сделката след да кажем месец. Ако оригиналният чиляк - види сбърканата поръчка , или усети измамата, ако е фалшив сайт или хотел , сигнализира до Пай Пал и си връща сумата по сделката, за която е измамен. Затова умните хора всяка седмица си следят какви са движенията им по кредитната карта и сметките, за да усетят, ако има измама или пробив некъде . Аз през Пей пал съм нямал проблем с връщане на пари, вярно за сбъркани стоки само . Сега 100 % гаранция дали ще стане във всеки конкретен случай ... 100 % е сигурно само че след време ще сме под земята.
Twoo написа:
Колкото до Дойче банк преди няколко дни обявиха официално разследване за пране на пари...

Целта на всяка банка не е да е честна, тогава ще има държавни спестовни каси, а не банки. Целта на банката е да предложи и да направи най-добра печалба за клиентите си, за да привлече повече пари за операции. Промушват се през законови вратички, перат да , перат на африкански сатрапи, на престъпници ... но в случая прането е точно печалба за клиента. Тоя клиент е отишъл там да изпере пари и банката го обслужва За най-търсените банки на първо място е лоялността към клиента, осигуряването на услуги към клиента, които той иска, пък за законите си имат адвокати. Като банките изгорят под некой масивен, обикновено еврейски натиск , тогава някой яде дърво.
Twoo написа:
Ако държите на сигурността си направете отделна карта за пазаруване в която да превеждате само колкото ви трябва за покупката.

Да, но много време и разходи са това. По удачно , или както казахме горе : Следиш един път седмично движенията по картата си , за да разбереш когато имаш пробив. Сигнализираш Пай пал и той блокира парите, докато се установи какво става.
Пак да кажем, че през пей-пал за сиромаси като нас, в случай минават много малко , може би 2-3 % от плащанията по картата си. Но не като % пари, а като брой плащания. Тука Пей пала е задължителен, за суми над 50 евро. Да те измамят от некой фалшив хотел с 7-800 евра не е малко. Та Към хотели и сайтове само. Всичко друго си е директно с картата. Но движенията по самата карта, те трябва да се следят всичките, дали са със или без Пай Пал няма значение. Щото си има Голд автоматична застраховка и покрива щети от измама - кредитната карта, за дебитна не знам.
И стигаме до другата тънкост - защо в точно тези случаи - поръчки сайтове и хотели, е нужен Пей Пал. Защото в тези случаи доказването, че си измамен, е почти невъзможно. Не е пробив в банковата система или източване от хакери, която ти я покриват от застраховката на Голд карта.
Накрая - Пей Пал не е безплатен, взима си процент от всяка сделка. чичо Мъск от Сан Хосе го е направил за печалба, не за друго.
Доста неща се казаха за карти, пей пали, на някои хора които се замислят как да харчат парите си, ще им е от полза. В темата е - изгодно да се харчи, и начин да се печели от харченето, както и да защитиш харча си.

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Чет Дек 06, 2018 12:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nickkal



Регистриран на: 15 Фев 2012
Мнения: 178

Мнение Отговорете с цитат
Има и още нещо наречено 3-d secure...
Чет Дек 06, 2018 2:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin



Регистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 5781
Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Twoo написа:
Ако държите на сигурността си направете отделна карта за пазаруване в която да превеждате само колкото ви трябва за покупката.

Много добър съвет, така правя от години! Smile

_________________
"Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar."
-- Antonio Machado
Чет Дек 06, 2018 2:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrin



Регистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 5781
Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Отговорете с цитат
аngel написа:
Е това е най-синтезирано пай-пала - даже и да има измама, разбиване на данни, сбъркани номера на поръчката ти , каквото и да си прецакан, след това Пей пала ти връща парите. Плащаш на Пай Пал, той плаща на другата страна в сделката след да кажем месец. Ако оригиналният чиляк - види сбърканата поръчка , или усети измамата, ако е фалшив сайт или хотел , сигнализира до Пай Пал и си връща сумата по сделката, за която е измамен.

Ангеле, освен PayPal има десетки други подобни платформи по света, които предоставят същата или подобна услуга. Включително има и български такива, с достатъчно добра репутация. Да, вярно, PayPal е една от първите и с най-голям пазарен дял платформи, но тези две неща не я правят автоматично най-добрата във всяко отношение както за клиенти, така и за търговци. Освен това, арбитрирането между интересите и претенциите на купувачи и продавачи понякога е много тънка работа и не е сигурно кой го прави най-добре и въобще дали има изявен лидер за всеки вид ситуации. Ще дам само още един пример, свързан с PayPal, за да илюстрирам, че света не е непременно черно-бял:

PayPal told customer her death breached its rules
https://www.bbc.com/news/technology-44783779

Накратко: 37-годишна клиентка на PayPal починала, съпругът ѝ уведомил PayPal, и в отговор получил писмо адресирано до нея, в което ѝ пишат, че дължи £3,240.72. И продължават с думите, цитирам буквало: «Вие нарушавате точка 15c. от споразумението ви с PayPal, тъй като сте починала... Това нарушение не подлежи на отстраняване.»

_________________
"Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar."
-- Antonio Machado
Чет Дек 06, 2018 3:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1935

Мнение Отговорете с цитат
Ведрине Smile да дочул съм че има и други платформи , един вид застраховка на плащането, сигурно и по- добри, но както казваш, ползуваме това дето е най-подръка и най-реномирано. Все пак това са ни някъде до 15 плащания годишно, заедно с жена ми, за които се ползува Пей Пал. То вече има ли нещо , което да не е без поне 10 подобни конкурента . Питаш ли ме мен как продавам през главата на 100 конкурента в България и още 1000 вълка, дето са извън и чакат само да захапят мръвка от мижавия ни пазар? Майката си трака! На турските частни фирми държавата им плаща рекламата в най-скъпите телевизии в БГ, и им дава по 20-30 % бонус в данъци ако изнасят.
vedrin написа:

Накратко: 37-годишна клиентка на PayPal починала, съпругът ѝ уведомил PayPal, и в отговор получил писмо адресирано до нея, в което ѝ пишат, че дължи £3,200. И продължават с думите, цитирам буквало: «Вие нарушавате точка 15c. от споразумението ви с PayPal, тъй като сте починала... Това нарушение не подлежи на отстраняване.»

Всеки ще умре. Това че е починала, а оставила дълг ..... някой на теб ако ти дължи пари така добре ли ще ти е ? Ще кажем ли в случая ...е хайде , ще пия една студена вода, за пари които ти с пот и честен труд си изкарал?Част от нашия живот и здраве не са ли си отишли, за да изкараме тези пари ? Народа казва ... га яде кюфтеата не рева, сега ми ревеш.....Това писмо е насочено към нотариуса, щото в Англия системата е на завещания, не като при нас наследници по роднинска линия. Наследниците плащат дълговете, но законнно трябва да са уведомени и това е уведомяването. Какво се правят на ущипани благородни девици. Подписала е договор, взела е кинтите и го е нарушила... по-добре е било и за нея да не го беше нарушавала 'Shocked'. Тя продължава да е страна по договора... иначе всеки самоубиец, наркоман в последния стадии, спинозни и какви ли не още, ще дръпне един милион долара и после ще каже ...прощавайте, ама аз ги изхарчих по барове, смърках магистралки , дадох половината на любовницата си ... но понеже вече ме няма, айде ги забравете тия пари... те сега правя договор с Метро, ужас е. Жив, мъртъв, трябва да доставяш , иначе 100 % глоба. Бизнеса изглежда жесток и брутален, там смъртта и бедствията не са извинение или оправдание . Защото голяма част от населението като въпросния английски хитрец, само чака да види пролука и да започне да граби.
А да вметна. Защо вкрарваш в кюпа на плащанията с карти, мижави държавици със сива икономика и мафиотски уклони Cool- Косово, Албания, БЮРУМ. Има разбира се и там бели отношения , но преобладаващо, и е ясно на вдички, там всичко е кеш, на ръка, алъш вериш. Тук говорим за Гърция, която е една доста напреднала икономика въпреки кризата / да им имаме кризата / , с минимална заплата от 680 евро. В Гърция не съм чул някой да получава заплата на ръка, там се плаща по банков път от фирми и държавни организациии . Това е основата на кредитните карти - чистите изсветлени пари. България колкото и лошо да е положението, е на светлинни години пред горепосочените държавици, в които някак си подсъзнателно имам неприятно усещане, за престъпното напрежение витаещо в тях, и затова никога не съм ходил и нямам намерение да ги посещавам. В София и големите градове вече преобладава плащането по банков път на заплати , и тенденцията ще се засилва. Преди 15 години беше пълен мрак с парите . Сега малко по малко, навлизат добрите практики от развития свят и ние се учим да извличаме ползите им - в случая от кредитните и дебитни карти

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Чет Дек 06, 2018 3:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrin



Регистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 5781
Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Отговорете с цитат
аngel написа:
...Защо вкрарваш в кюпа на плащанията с карти, мижави държавици...

Защото са ни съседни и често се случва да пътуваме и пазаруваме там. Включително и на теб (поне в Гърция).

аngel написа:
...Гърция, която е една доста напреднала икономика...

Напреднала, напреднала, колко да е напреднала и спрямо какво? Спомням си едни хич неотдавнашни опашки пред банкомати, конфигурирани да раздават по няколко десетки евро на ден на карта. Странен гъдел, обхванал цяла Гърция. Ненадейна любов към книжните пари...

аngel написа:
...Сега малко по малко, навлизат добрите практики от развития свят и ние се учим да извличаме ползите им - в случая от кредитните и дебитни карти...

Понякога добрите практики вървят ръка за ръка с още по-широки възможности за злоупотреби. Позволи ми да се усъмня за какво PayPal би могъл да използва данните, които събира. Ако за теб това е без значение, за мен не е все едно дали някой частен бизнес ще разполага с пълната история на всичките ми онлайн покупки. Нито пък изпитвам насъщна необходимост да бъда прицел на насочени реклами, генерирани въз основа на така събраните данни, което е може би една от най-невинните възможни злоупотреби с тях...

А иначе банкови карти ползвам от 1991 г. Много добре съм наясно, че има случаи, в които без тях не може, и други случаи, в които без пари в брой също не може (засега).

Та да се върнем на темата, все пак. Разбрахме, че твоят критерий за избор на търговци и предлагани от тях стоки за онлайн покупки включва задължително плащане през PayPal. Надявам се да е станало ясно, че има и други достатъчно добри и надеждни начини за разплащане -- било чрез наложен платеж, било чрез други платформи за разплащане и т.н. В крайна сметка е по-съществено какво купуваме и на каква цена, а не дали го плащаме с каменни пари, черупки от миди, метални брадви, солни блокчета, пера, кюлчета злато или други благородни метали, монети, електронни пари или пък междузвездни инвестиционни инструменти, така увлекателно описани от Charles Stross в книгата му Neptune's Brood, която препоръчвам на онези от вас, които са имали търпението да прочетат написаното дотук. Smile

_________________
"Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar."
-- Antonio Machado
Чет Дек 06, 2018 4:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1935

Мнение Отговорете с цитат
А защо да е досадно, интересно е, научих и аз много неща. Ведрин е енциклопедия по която и тема да стане вапрос Smile Чешем си езиците, разпускане некой да не го вземе на сериозно. Но казаното е истина.
Ведрин : че твоят критерий за избор на търговци и предлагани от тях стоки за онлайн покупки включва задължително плащане през PayPal. Не е критерий, най- лесният начин е . Долу в ъгъла на повечето фирми седи символа на Пей Пал. И относително сигурен, казват много хора. Е не на 100 %.
Верно че в Гърция има криза...но да им имаме кризата . Грък без пълна 13 заплата за отпуската и 14 заплата за Коледа не познавам, и то не само ръководен и експертен персонал, всички - и общи работници, чистачки / а са доста, нали работих в гр. фирма и постоянно пътувах 3 год . там /. За работа межзу 1-20 август и 20 дек.-10 януари не ги търси. Как правят тоя БВП 7-8 пъти, 10 пъти ли беше по-голям от нашия, те си знаят. Тия временни финансови проблеми вече ги забравиха, Европа им даде и опрости още стотици милиарди и даже вече не се повдига въпроса за тях.
Пропуснахме плащания с одеяла, огнена вода, ръждясали пушки и муниции които не стават за тях, роби, скуо, кожи, куари , овци, кози, магарета идр. добитък, бутилочка / водачка, икра, светулки тип фори, вино на тон - вав Видинско им беше разменна валута, като бех войник там Laughing Давам девет тона вино за тоа москвич...
В София през ранния социализъм е било голям лукс найлонови чорапи и ръкавици, жени са били готови на всичко за тях през 60-те години...после вече стана лабаво - рекламни химикалки и запалки , гуми видинки, кока кола в стъклени бутилки /помните ли ги?/ , в развития социализъм много се търсеха палта и шапки от одрани кучета / забравихте ли ги ?

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Чет Дек 06, 2018 4:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
stealth



Регистриран на: 30 Авг 2018
Мнения: 225
Местожителство: Хасково

Мнение Отговорете с цитат
Здравейте! Нов съм тук, до сега само съм чел, но реших да се включа Smile

Предпочитам парите в брой. Помня кога банките фалираха масово в България. Да, отдавна беше. Не толкова отдавна отдавна се случи Кипър, Гърция, КТБ...
Не, че не ползвам банкови услуги. Просто държа минимална сума по сметка и ако се наложи внасям допълнително, колкото се налага.
Пейпал също избягвам. През годините постоянно менят настройките за превалутиране (ако не промените нищо, пейпал смятат по свой, измислен във ваша вреда, валутен курс), а миналата или по-миналата година по коледа напълно ги скриха като близо месец се оправдаваха с „технически проблеми“.

Ползвайте банки и карти само когато са ви необходими. Имате пари, само когато може да разполагате с тях. Ако сте ги дали на някой друг и онзи определя правилата, по които може да използвате собствените си пари, значи има нещо сбъркано.
Пет Дек 07, 2018 12:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3413
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
аngel написа:
повечето хора, които познавам, не носят пари в брой . Отвикнали са . Аз също. В белите държави въобще нямат такова нещо, плащане с физически пари. Особено малките суми са най-неприятни, билети за гр. транспорт, кафета, лимонада - всичко е с карта, независимо дали е 30 или 10 цента. Приятел от Швеция се шашна, като му искаха пари в брой в София - вика, просто нямам такова нещо. Те даже и не познават парите си как изглеждат, колкото и странно да звучи. Не им се налага да ги виждат и пипат.


Еми ти сам си го... Very Happy При наличие на наложен платеж, никога няма да плащам чрез PayPal, да не говорим пък чрез физическа карта! Голямото предимство, както подчертах е, че не получа ли - не плащам! Cool Чрез PayPal плащам обичайно в eBay.

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пет Дек 07, 2018 3:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Ристо Туристо



Регистриран на: 02 Окт 2008
Мнения: 4314
Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Абе, PayPal си е PayPal...
От трийсетина дела, които съм водил по различни причини с недобросъвестни търговци, само 1 загубих, ма щото се опитах да изнаглея малце, де Smile
Доколкото знам алиекспрес предлагат подобна защита на купувача, но не съм я тествал още.
Рядко пазарувам директно с данни за картите ми и се съм на тръни.

НОВА ТЕМА

_________________
Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки
Пет Дек 07, 2018 9:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Twoo



Регистриран на: 25 Юни 2018
Мнения: 311

Мнение Отговорете с цитат
mislesht написа:


Еми ти сам си го... Very Happy При наличие на наложен платеж, никога няма да плащам чрез PayPal, да не говорим пък чрез физическа карта! Голямото предимство, както подчертах е, че не получа ли - не плащам! Cool Чрез PayPal плащам обичайно в eBay.

И аз така мисля и действам.
Обаче и наложения платеж не е гаранция. Имах случай куриер на спиди да ми хвърли отворен плик без цената част от съдържанието и да ми вземе парите които държах предварително подготвени в ръка, заявявайки че ако не подпиша ще си сложи някакъв измислен подпис и е чист. При което му хвърлих плика и му казах да ми върне парите. Вместо това или някакво съдействие той си запали буса и тръгна. Аз го сграбчих за врата и го издърпах през прозореца... Стана грозна гледка... В крайна сметка онзи въпреки че рева, че кръв повръща пари не връща и щял да се самоубива... На другия ден ми докара каквото трябваше и пак рева, че останал без заплата, а семейство имал да храни... Та въпреки че съм солиден мъж все пак не е гаранция, че някой мазохист няма да се пробва да ме уграби като стара баба...
П.п Въпросния куриер все още работи за спиди, макар и да продължават оплакванията и побоищата срещу него... (Ром е)
Пет Дек 07, 2018 10:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1935

Мнение Отговорете с цитат
mislesht написа:

При наличие на наложен платеж, никога няма да плащам чрез PayPal, да не говорим пък чрез физическа карта! Голямото предимство, както подчертах е, че не получа ли - не плащам! Cool Чрез PayPal плащам обичайно в eBay.

Разбира се , както каза и горе колегата Twoo имал неприятна случка с куриер, че не е гаранция. Ти си работиш нещо , съсредоточен си , изведнъж идва куриера, виси ти на главата, колегите те гледат като в сериал и се хилят / всичко е много добре премислено от Спиди и сие при тия доставки, вервайте ми, и аз съм търговец и никога не бих купил или продал нещо по този начин/ , значи за никакви 15 минути не можем да говорим, а 1 макс 3 минути, поглеждаш отгоре- отгоре нещата , без въобще да можеш да се съсредоточиш и да видиш разлики, дефекти и други несъответствия, и после установяваш, че си се набутал. Психология на продажбите ....като рендетата Вьорнер Very Happy юруш на маслините!
Скоро продавах фото Канон и обективи, които реално не ни бяха нужни, та все ми предлагаха с преглед и наложен платеж...леко отклонявах тези предложения, като знам работещите в куриерските фирми какви диваци са, нали постоянно работя с тях . Продадоха се и по друг начин. Куриерите не са виновни, тяхната работа не е за завиждане и надали в момента има по-тежка и стресова работа от тяхната, под голям натиск са от шефовете си, системата ги принуждава да имат поне 90-95 % резултат иначе им взимат глоби от заплатата и реално ги принуждават да напуснат, ако тръгнат да се съобразяват с желанието на клиентите. Та помислете си какъв избор имате по този начин...отделно че стоки могат да се подменят, ударят, повредят, изчезнат / ако е нещо скъпо / .... тук е България.
Досега винаги за покупка на стоки ползуваме немската търсачка auspreiser.de , членове на която са реномирани фирми от Германия, Австрия и Швейцария. Изкарва ти 50 доставчика на дадена стока, и ти подрежда по цена първите 5 .
Живял съм 2 години в Германия и знам как работят германци и французи, например, разликата е земя / небе. Затова се насочвам по възможност към немско обслужване. В Германия са и най-ниските цени в Европа на марковите стоки, винаги се убеждавам в това. Транспорта през Габко е евтин...поръчваш - получаваш точно това което си поръчал.

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Съб Дек 08, 2018 9:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Twoo



Регистриран на: 25 Юни 2018
Мнения: 311

Мнение Отговорете с цитат
Мисълта ми е че всичко крие своите рискове.
В моя случай с куриера аз и през pay - pal да бях платил, той като ми подхвърли отворен плик, какво ме спасява?
От Франция получаваме и изпращаме поне няколко колета/пратки и до момента е имало случай да изчезнат безследно само в посока към България.
Търговията винаги крие рискове за всички страни по веригата. Та тука работата е като с мечките и гората...
Иначе и аз бях търговец... Всеки ден обслужвах клиенти и подготвях и изпращах пратки... Имахме правило да проверяваме старателно всичката стока преди да я пратим и задължително с касова бележка с точната цена. (Това го казвам, защото в магазина винаги закръгляхме.) На всеки пакет лепях по няколко стикера чупливо и пак е имало случай да падне няколко пъти от ръцете на куриера още преди да излезе от магазина... Та клиента никога не знае кой точно е бил немарлив и стават големи разправии понякога насочени към напълно невинни хора...
Съб Дек 08, 2018 12:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov