ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Ком-Емине 2020
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Предишната тема
Следващата тема
Ком-Емине 2020
Автор Съобщение
Mariana1000



Регистриран на: 28 Юли 2010
Мнения: 2796
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Хижа Петрохан вече не е собственост на Искра Фидосова, купена е от някакъв софиянец, който се кани да направи ремонт и затова е затворена. Дали ще отвори после и с какъв статут ще видим, пролетта не е далече.
Стигането до Лакатник не е безалтернативно, има си хубава къща за гости там, която и досега ком-еминейците предпочитаха пред хижата, заради особения характер на бай Фидос.
Творческа къща Петрохан - +359 88 707 0112

Ако някой не е видял в една от другите теми във форума - община Своге е продала хижа Пробойница на транспортната фирма „Марио – Пенка Тодорова“, също предстои да видим какво ще се случи с нея.
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=139145#139145

_________________
Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Чет Яну 30, 2020 2:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000



Регистриран на: 28 Юли 2010
Мнения: 2796
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Svetlix написа:
От СуратТефтера разбрах, че Розалина Думанова са стигнали с котака до н. Емине. Много се радвам за тях. Интересно ми е до къде е имало сняг. Гледам снимките от морето и ми се виждат доста леко облечени.


Източник на снимките: Албум "От Ком до Емине" на Розалина Думанова







От снимките в албума съдя, че след Котел не е имало вече никакъв сняг. На клипчето от Бузлуджа също се виждат само отделни петна, но пък после в Темната гора изглежда като да е имало сняг, може би навалял междувременно. На снимките на Палакарчев от Върбиш- Риш, също нямаше сняг в гората.
От предишни зимни преминавания май такава е тенденцията - две трети е зимно и последната една трета есенно-пролетно. Все пак тази година имаха късмет, спомням си миналата година Божо какъв сняг гази при ДДС-то, а и в каква снежна буря тръгна от Шипка.

kibik написа:
тук има почти цялата информация от това състезание (може да го преместиш, в общата тема)
https://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=107793

Ако под "общата тема" имаш предвид темата Систематизирана информация за Ком-Емине, линкът го има вече там, в Спортни постижения. Все пак благодаря за напомнянето, препрочетох го, наистина е интересно. Бях забравила, че беше същата година, в която и ние минахме. Smile По-малко от месец след нашето преминаване, поради което ми беше още по-вълнуващо да го следя, нищо че имаше само един пешеходец сред участниците. Без да познавам лично Райко, изпитвам уважение към този човек, направи страшно много за популяризиране на КЕ, без да извлече никаква полза за себе си от това. Гледам, че и таксата за състезанието е била малка. Лично аз съм една от тези, които тръгнаха по маршрута, вдъхновени от неговите пътеписи Smile

Лахесис написа:
Любомир Палакарчев е стигнал до нос Емине. Smile

Ето го на фара. Respect


А ето какво написа във фейсбука си веднага след това:
Lubomir Palakarchev написа:
Така. ЗАПОЧВАМ. За какво го правя? - Защото мога. Мога и много по добре. И ще ви покажа. По - нататък тази година. И не за да се изтъквам и да се тупам в гърдите, кой съм аз. Не. Не съм го правил на млади години, няма да го правя и сега.Не съм такъв човек. Просто ще поставя някой хора на мястото им и тогава ще спра. Защото ми омръзна да слушам от 2014 год. едно и също по мой адрес. Лъжи, клевети, удари под кръста и незнам какво още. Да започна от там, че на едно съзтезание(2014 год) ми сложиха приспивателно в сока без да видя.На един подкрепителен пункт По късно си правя изводите. Знам и кой е. На Персенк утра беше. Същата година ме изкараха лъжец по отношение на преминаването ми по Ком Емине. Не съм го бил минал за такова време. 5 дни и 14 ч. Тази година ще ви покажа как го правя за по малко време. След това ме обвиниха, че не съм го минал от там където казвам. Става въпрос за х. Мургаш. Да ама не. Точно когато го минах за 5 дни и18 ч. и след това за 5 дни и 14 ч. от там съм го минавал.
Размаха ми листчето със графика ми(който си бях направил за следващото ми преминавне по Ком Емине) за 4 дни и 13 ч. човек, койго си няма и понятие какво значи Балкана когато го подцениш. Точно тогава разбрах, че има подсичаща пътека отляво на вр. Мургаш. Казаха ми я хората от Планинец които го бяха направили за 6 дни. И тогава бяхме да го правим заедно по този график. Не успяхме заради лошо време. И така господин мениджър на Кирил Николов исгината боли за такива като тебе. Каква беше истината за неуспеха на Кирил по Ком Емине първия път. Беше да си отиде момчето за едното чудо. На косъм беше. Хипотермия и ред други неща. Колко пъти ми се обаждаха от еккпа ви да чакам тогава. Щяхте да ме взимате с кола за финала.А аз бях в течение на нещата и се молех да му се размине на Кирил поне времето. Защото, го даваха разваляне. Дъжд. И така и стана. Бяхте на косъм да го изпуснете. Не успяхте да го направите до края, защото не става така.
И вината не е на Кирил а лично твоя. Защото не разбираш и караш момчето да прави неща които не са за него. Изкараме в един спор в ФБ между нас двамата, че. те псувам и се наложило администратора да го трие и той закри страницата. А после се покри и от мен.(администратора) Писах ти на лични да кажеш истината, но и така не се получи. Сега аз я казвам. Ти си за мен един ЛЪЖЕЦ. И с голямо его което няма покритие. И осгави човека (Кирил Николов) на мира защото му вредиш с твоите болни
амбиции. Това е засега. Мога още много неща да кажа, но спирам защото не е в характера ми. Но ти г-н мениджър си го заслужаваше ОСИМ ХАИМ го казвам със чисто сърце, докато ти не можеш да го кажеш.

Предполагам, че които са следили форума и фейсбук при първото минаване на Дизела по КЕ, помнят как Джимито обиждаше всички наред. Той си е талант в това отношение, но че е успял да обиди и Любомир Палакарчев така, че да го помни пет години по-късно, не съм предполагала Laughing Както и да е, на следващата година си беше взел поука, промени тонa си, получи добри съвети, екипът вече имаше повече опит и нещата му се получиха. Нооооо, пак не се е научил на нещо основно, да се извинява Smile
Ето краткия му, но по мое мнение абсолютно неадекватен отговор под публикацията на Палакарчев:
Dimitar Dimitrov написа:
Излизането от ментален контрол е болестно състояние. Никой от нас няма намерение да разговаря, спори, обсъжда, оборва или съди за клевета човек с очевидно сериозни такива проблеми. Нямаме представа защо сме намесени, нито искаме да бъдем замесвани повече. Не се интересуваме от темата. Надявам се, някой от близките приятели вместо да цъкат лайкове да помогнат на автора, защото нещата не изглеждат добре.

Добре де, дори да е станало недоразумение, това ли е начинът да се оправи? Добре го е казал народът - вари го, печи го, Тодаран си е Тодаран... Confused

_________________
Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Чет Яну 30, 2020 8:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov



Регистриран на: 04 Юли 2013
Мнения: 1219
Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Мнение Отговорете с цитат
Точно щях да пиша, че Божо не случайно тая зима не прави Ком Емине... Оно нема зима!

_________________
Не мога да спра.
http://ke-2013.blogspot.com/
Чет Яну 30, 2020 11:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Митак



Регистриран на: 04 Мар 2014
Мнения: 566

Мнение с котка по Ком-Емине Отговорете с цитат
Интереснно ми е, ако някой знае да сподели как е осъществен похода с котарака?
Носили са го в клетка, в раница или друго? Сам е вървял край тях? на каишка, без каишка?


Последната промяна е направена от Митак на Пет Яну 31, 2020 10:27 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Яну 31, 2020 9:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Svetlix



Регистриран на: 22 Фев 2013
Мнения: 814
Местожителство: Плевен

Мнение Отговорете с цитат
Котката я носеха в специална текстилна раница/клетка на гърдите. Като цяло животинката си лежи и само като почиват я вадят, и пускат на свобода. Снегът не я притесняваше особено. Това което обсъждахме като се разделихме с тях е, как ли са се разбрали с котката в засл. Ботев Smile

_________________
Маршрут E3: Ком - Емине
Маршрут Е4: Витоша - Верила - Рила - Пирин - Славянка
Маршрут Е8: Рила - Родопи
Пет Яну 31, 2020 10:25 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000



Регистриран на: 28 Юли 2010
Мнения: 2796
Местожителство: София

Мнение Re: с котка по Ком-Емине Отговорете с цитат
Митак написа:

Носили са го в клетка, в раница или друго?

Svetlix написа:
Котката я носеха в специална текстилна раница/клетка на гърдите.

Предполагам, че това е раницата:


_________________
Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пет Яну 31, 2020 6:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Svetlix



Регистриран на: 22 Фев 2013
Мнения: 814
Местожителство: Плевен

Мнение Отговорете с цитат
Точно!

_________________
Маршрут E3: Ком - Емине
Маршрут Е4: Витоша - Верила - Рила - Пирин - Славянка
Маршрут Е8: Рила - Родопи
Пет Яну 31, 2020 7:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Митак



Регистриран на: 04 Мар 2014
Мнения: 566

Мнение Отговорете с цитат
Благодаря за поясненията. Явно много си го обичат котето.
Но ми се струва, че е било голям стрес за него всяка вечер да нощува на ново място.
Пон Фев 03, 2020 11:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vaskoo



Регистриран на: 21 Апр 2007
Мнения: 1399
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Mariana1000 написа:
Хижа Петрохан вече не е собственост на Искра Фидосова, купена е от някакъв софиянец, който се кани да направи ремонт и затова е затворена. Дали ще отвори после и с какъв статут ще видим, пролетта не е далече.
...


Хижата отдавна е на един софиянец, наш човек Smile
Ама не ставаше да се изгони бай Фидос, поради някои особености на характера му и дъщеря му ... че и тя не можеше да го помести оттам.
Намеренията засега са чудесни, дано и изпълнението е такова.

_________________
Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Вто Фев 04, 2020 12:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Mariana1000



Регистриран на: 28 Юли 2010
Мнения: 2796
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
vaskoo написа:

Хижата отдавна е на един софиянец, наш човек Smile

Какво значи "наш човек"? В смисъл, че го познаваш лично или че е човек на някого от властимащите? Можеш ли да му кажеш името?

_________________
Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Чет Фев 06, 2020 12:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vaskoo



Регистриран на: 21 Апр 2007
Мнения: 1399
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
ПепЕ му е името ... обича планината, има възможности и иска да направи нещо хубаво. С "наш човек" имах предвид, че обича природата и планината, което определение предполага, че го познавам Smile.
Намеренията и плановете са хубави, дано се изпълнят. Хижата трябва да продължи да посреща гости и туристи.

_________________
Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Чет Фев 06, 2020 9:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Mariana1000



Регистриран на: 28 Юли 2010
Мнения: 2796
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
vaskoo, така само по прякор не съм сигурна дали става въпрос за същия човек, но говорих с Петър, който е преговарял да стане хижар (не да купува хижата). Не са се получили нещата обаче. Та той е споделил с една от водачите на БФТ, тя пък го е казала пред цялата група и така историята тръгнала по света. Та ако си го научил по тази линия, не е вярно. Пешо ме помоли да опровергая този слух, защото и други хора са го питали дали е истина.
Иначе Петър, за когото аз говоря, наистина е свестен човек и планинар и щеше да ми е драго той да е хижар и още повече собственик.

Надявам се името да излезе, за да няма такива слухове тип компютри и компоти. Моята информация също не е пълна и е през трети човек за съжаление.

_________________
Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пет Фев 07, 2020 5:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vaskoo



Регистриран на: 21 Апр 2007
Мнения: 1399
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Като влезе човекът изцяло във владение, ще му направя едно кратко представяне тук. Затова и не пиша пълни имена, не сме и милиция все пак. Линията за информация не е важна, но не е тази.
Живот и здраве като се затърси хижар/и за горе, ще пусна инфо във форума. Че и метер.ац станция ще се слага горе, и такава за гръмотевици ... поне по план де Smile

_________________
Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Пет Фев 07, 2020 10:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Mariana1000



Регистриран на: 28 Юли 2010
Мнения: 2796
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
vaskoo написа:
Като влезе човекът изцяло във владение, ще му направя едно кратко представяне тук. Затова и не пиша пълни имена, не сме и милиция все пак. Линията за информация не е важна, но не е тази.
Живот и здраве като се затърси хижар/и за горе, ще пусна инфо във форума. Че и метер.ац станция ще се слага горе, и такава за гръмотевици ... поне по план де Smile

Явно е съвпадение на имената, че даже и на това, че му казват Пепе. Светът наистина е малък и се случват такива неща Wink
А колкото до това да се знае кой е човекът, разбира се че не съм нито милиционер, нито полицай, нито имаме право тук да разпитваме. Просто рядко нещо се случва открито и явно, обикновено гадаем и научаваме нещата силно изкривени от медиите. Искаше ми се поне този път да не е така и да няма спекулации, но каквото такова. Дано приятелят ти да има успех и инвестицията да му носи печалба, а на туристите полза и хубави преживявания! Smile

_________________
Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Съб Фев 08, 2020 7:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38



Регистриран на: 25 Сеп 2009
Мнения: 3279
Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Мнение Отговорете с цитат
vaskoo написа:
Като влезе човекът изцяло във владение, ще му направя едно кратко представяне тук. Затова и не пиша пълни имена,...

Ти добре не пишеш, ама по групите във Фейсбук се носи лоша слава на хижата, която е добре да бъде развенчана:


Източник: https://www.facebook.com/groups/PlaninariBG/permalink/10156978042301408/

____________________
Rish Horror delenda est!
Освен това смятам, че Ужасът на Риш трябва да бъде отстранен!
____________________________________________________________
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Съб Фев 08, 2020 10:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Страница 3 от 10

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov