ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
КРЪСТ на КУПЕНА ..
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
КРЪСТ на КУПЕНА ..
Автор Съобщение
Balkandjiq



Регистриран на: 19 Ное 2009
Мнения: 582

Мнение Отговорете с цитат
illegal написа:
аз сам ЗА референдум!

Разбира се.Но измежду хората,които посещават планината.
Понеже средства за общонационален референдум няма (желание пък хич,а и вече е свален Laughing ) един модератор който да добави анкета в първия пост би бил повече от достатъчен.
Иначе ако се проведе социологическо проучване сред целокупнио български народ резултата ще е ясен.Все пак едно 90% от людете в БГ са ристиени(най-вече по църквите по великден и коледа,но това е отделен въпрос).
Между другото 90% от българите са почитатели и на чалгата така че ми е чудно как би се реагирало ако някой ден рекат да възкачат горе на Купеня един бронзов барелеф на Ивана,Драгана или някоя друга пайнерска кукла....
illegal написа:
Хората, които са го сложили го правят с идеята да пази туристите, защото мястото е уникално опасно по-всяко време на годината!

И с какво би предпазило туристите това джелязо на връх Купеня?Че нещо се не сещам.
Ако искат да предпазят и подпомогнат с нещо туристите,закъсали по някакъв начин в тази част на балкана-ми хубууу-да оправят заслона на Залъмово Кладенче,който е порутен.Той така или иначе е издигнат отдавна,дори и да се унищожи изцяло пак ще остане нещо от него,което да загрозява планината,така че поне да го възстановят та да е полезен.Друг е въпроса че този заслон си иска и човек там,щото след първото лято циганите-боровинкаджии пак ще го разсипят.
Специално за тоз заслон съм готов да участвам и със средства и със труд.Ама да знам че утре като решим един път в годината да идем там-ще идем и ще можем да отседнем вътре без да са го окупирали овчерите и да пиянстват там и да не пускат никой друг.И без да са оставили след себе си погром и мизерия.
Съб Апр 03, 2010 11:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
illegal



Регистриран на: 29 Дек 2008
Мнения: 32

Мнение Отговорете с цитат
Като символ!
Аз считам християнството, лично мнение за начин на живот! Донякъде само! Целта е хората да са добри! До там опира всичко! Не съм фен на попове, примерно! Иначе в планината се инвестира там, където има печалби! От един кръст няма да се спечели нищо! Пък и някой метал ще го препикае! Дали съм За? Не казах! Бих се въздържал! Пък и виж, води се диалог! Все пак сме толерантни!
Но признай, че ако спориш с един мюсюлманин за нещо подобно ще се стигне до кръв! Ето пример, че християнството е либерално в нашия му вариант!
Не говорим за Католицизъм и Средновековие!
Чакай, че забих на някъде.....
Понякога на хората им остава вярата!
Дали грешат не зная!
Дали е по-лесно, съмнявам се...

.....
Просто форума е много готин и нека се забавляваме!

п.с. леле написал съм--- Аз сАм за референдум Oops Oops Oops Oops
Съб Апр 03, 2010 12:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi



Регистриран на: 01 Дек 2009
Мнения: 681
Местожителство: Варна

Мнение Отговорете с цитат
illegal написа:
Като символ!
Аз считам християнството, лично мнение за начин на живот! Донякъде само! Целта е хората да са добри! ...Но признай, че ако спориш с един мюсюлманин за нещо подобно ще се стигне до кръв! Ето пример, че християнството е либерално в нашия му вариант!

В грешка си за мюсюлманите. Много по-вероятно е да се стигне до кръв ако спориш за нещо с един псевдо-християнин, който гърми с пиратки по Коледа и по Нова година, че и на Великден се замисля дали не е празник за пиратки... и който не знае защо се обикаля църква, и т.н.
Един умен нормален мюсюлманин не отстъпва по доброта от християнин. Но това са 1% от религиозните в Бг и повечето места по света - останалите са овце - каквато е и идеята на христичнство, ислям, ..., ..., ...
По-добре да пазим планината от намесата на подобни идеологии, поне докато не изфабрикуват новата "версия". Няма да стане в близките десетилетия, струва ми се. Управлението на овцете е мръсна работа.
Поддържането на заслони е хиляда пъти по-бого- и туристо-угодно и човекополезно от кръст. Дори не може да се сравни - кръста не знам за какво бих ползвал, освен да се кача отгоре му да видя света от друг ъгъл или да го ползваме за садо-мазо експерименти Smile С онези вериги и железа беше много готик инструмент.
Съб Апр 03, 2010 1:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
illegal



Регистриран на: 29 Дек 2008
Мнения: 32

Мнение Отговорете с цитат
mozhe i da si prav
no ako obidi6 vqrata im, togava stava stra6no, tova imam v predvid.....
Съб Апр 03, 2010 2:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 8 от 8

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov