ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
COVID-19
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 85, 86, 87 ... 101, 102, 103  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
COVID-19
Автор Съобщение
vedrin



Регистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 5783
Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Отговорете с цитат
https://dalewharrison.substack.com/p/results-from-the-astrazenecaoxford

_________________
"Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar."
-- Antonio Machado
Пон Дек 21, 2020 12:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3413
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Тук, в Пловдив разбрахме намека. Който не иска да му поставят ваксина, ще му поставят кренвирш... Sex

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Съб Дек 26, 2020 8:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3413
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Откъде знаят учените, че одобрените ваксини срещу COVID-19 са безопасни

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Яну 04, 2021 1:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3039

Мнение Отговорете с цитат
Нещо интересно, което научих едва днес. Болен, вече развил и пневмония, предварително проявени и всякакви общоизвестни симптоми /без кашлица обаче???/... ПСР и антиген - отрицателни, въпреки, че са взети когато трябва в хода на заболяването. В крайна сметка положението - зле и то то зле като на тестово потвърден ковидар. Все пак и в крайна сметка е диагностициран с Ковид. Защо пък с Ковид? - Хванат е по специфични проявления на някои, нищо не говорещи за немедицинско лице показатели на кръвната картина, които инак ги няма при другите заболявания. Така че това с тестовете, на още едно основание, е пълна пародия -ако поискат, здрав ще изкарат болен … но и обратното. А ако ви стане зле, но по тестове сте отрицателни- трудно ще разберете само с диагностика по телефона какво всъщност ви има... И ако не сте настоятелни за сериозно и агресивно незабавно лечение, може бавно и полека да се докарате до там, че после предприетото каквото и да било, да е все късно започнато. Което всъщност важи и за всички други болести, докарващи усложнения.
А дали учените отсега знаят какво ще стане с ваксинираните след година две, да сме живи и здрави, като дойде време, сами ще видим, освен ако избуялите през ушите храсталаци не ни пречат да четем...
Сря Яну 06, 2021 12:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3413
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:

А дали учените отсега знаят какво ще стане с ваксинираните след година две, да сме живи и здрави, като дойде време, сами ще видим, освен ако избуялите през ушите храсталаци не ни пречат да четем...


Че не знаят е факт, но могат да предполагат, което не е лишено от смисъл и основание. Време няма, трябва да се действа.
А какво ще ни избуее през ушите няма как да разберем, ако не доживеем до тогава. Wink Така че, нека да караме подред, щото не се знае и кой ще устиска до масовата ваксинация първо.
Аз например, скоро ще направя една година откакво се мотая по доктори(с прекъсване) да оправя здравословен проблем. Вчера, четвърти доктор, пак пия разни неща и се ослушвам какво ще стане...А иначе животът си тече, докато се утече. Rolling Eyes

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Сря Яну 06, 2021 2:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3413
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Силно препоръчвам да го прочетете.

Борис Станимиров, молекулярен биолог:

"Тъй като е важно да спечелим битката с невежеството и фалшивите новини по отношение на ваксината, а прочетох чудовищни глупости под многосподеления си пост по темата, нека опитам да пресрещна най-честите страхове:
1. Кратък срок на тестване на ваксината.
Всеки медицински или козметичен препарат минава през определени процедури на одобрение. Първата група тестове са за нежелани странични ефекти и алергични реакции. Този тип тестове не се нуждаят от прекалено дълго време, защото ефектите се проявяват на ранен етап. Тук важна е социологически представителната извадка. Такъв тест е правен на настоящата ваксина с много доброволци, част от които познаваме. И резултатите са силно обнадеждаващи. Вторият тип тестване при ваксините и лекарствата изисква по-дълъг период от време, защото касае стабилността и трайността на имунния отговор - т.е. колко дълго действа препарата и за колко време се разгражда от организма. В днешния случай това, че няма достатъчно време от въвеждането на ваксината е пренебрежим риск, защото не застрашава здравето на хората, а само ефекта от ваксината - в най-лошия случай може да се окаже, че ефектът от нея е няколко месеца и ще се налага повторно и периодично ваксиниране. Но това не е риск за здравето, а само финансово бреме за оня, който плаща масрафа.
2. Безотговорно е, няма доверие в институциите... рано е да се каже...
Тези ваксини са преминала одобрение през всички международни медицински органи, вкл. Европейската агенция по лекарствата. Сертификационните процедури за такова одобрение са драконовски. Никога в историята никоя държава не е имала толкова стриктни изисквания за защита на здравето от всякакви рискове, каквито са регламентите на ЕС. А в този случай най-добрите европейски експерти и професионалисти, заедно с най-добрите експерти на държавите членки са постигнали съгласие, че тази ваксина може да се ползва. Тези хора са по-умни, опитни, професионално подготвени и служебно отговорни от всичките ви приятели във ФБ, от всички лелки в сутрешните блокове и всички медийни звезди с петминутна слава. Освен това, тази ваксинация не е измислена от Бойко Борисов и Мутафчийски, тя започва едновременно във всички европейски страни и обхваща всички европейци. Ако пък си мислите, че има световен заговор срещу Вас, в който участват 28 европейски правителства, то... по - добре наистина не се ваксинирайте!
3. Сравнително нова (20 години) методология на ваксината.
Да, много по-модерна и напредничава от досегашните исторически ваксини, с теоретично по-ниски рискове от странични ефекти от алергичен тип Най-силните антигени са белтъците. Те са, които най-често предизвикват острите алергични реакции, защото организмът има имунна система, която разпознава чуждия белтък и реагира срещу него. В този случай, ваксината не съдържа белтъчен антиген, а молекула РНК, която го кодира. Самата нуклеинова молекула не е силен антиген. Тя използва "фабриката" на вашите клетки за да синтезира антигена, който на свой ред предизвиква образуване на антитела. По този начин "чуждия" белтък всъщност си е синтезиран от вас, а не свински, конски, маймунски, заешки, бактериален и т.н.
4. Нужда от ниска температура, хладилници, кренвирши...
Точно защото ваксината не съдържа белтък, а РНК молекула, тя трябва да стои на студено, за да не се разгради нуклеиновата киселина, която е афиф и може да се накъса под действието на различни фактори (все пак това едноверижна, линейна молекула, а не двойноспирален пръстен, каквато е при векторната ваксина на Астра Занека и руската Спутник. Те имат други предимства и недостатъци, но като цяло се очаква да са по-стабилни). Ако това се случи, ваксината ще продължи да е безвредна, но има риск да бъде с по-ниска ефективност, защото част от важните молекули ще са накъсани и нефункцинални.
Мединцински препарати и проби за изследване се транспортират при нискотемпературен режим (не чак -70, но понякога -35) постоянно от години. Лекарствените агенции на европейските страни си обменят проби за изследвания на седмична база и всички те пътуват по DHL или TNT с обикновени камиони, защото самите проби и препарати са в затворени контейнери със "сух лед", който има свойствата да поддържа ниска температура в продължение на определен брой часове. Целият процес се следи с термографи и дата логери, които проследяват температурата във всеки един момент от транспорта и ясно показват, ако е допуснато нарушение на температурния режим. Това би трябвало да се прави и сега - както от термографите на камионите, така и от дата логерите в самите контейнери с ваксините. И всяка крайна дестинация може да снеме данните от дата логера и няма начин да ги подправи, или премълчи.
5. Като са толкова безопасни, защо не ги дават на деца и бременни?
Повечето лекарства не се дават на деца и бременни. Например аспиринът е напълно забранен за деца под 12 години. Но е напълно безвреден за възрастни. Причината е, че при децата формирането на нервната система (мозък и нерви) на жлезите с вътрешна секреция и на сърдечно-съдовата система не е напълно завършил процес и е възможно една иначе нормална имунна реакция да предизвика нарушение. Същото се отнася за бременни жени, които са с особен хормонален баланс и всяка малка промяна може да предизвика проблем с бременността, или с формирането на нервната система у плода. Но за възрастни индивиди със завършено развитие, тези рискове са много много по- малки. Единственият теоретичен, трудно предвидим, но статистически проследим риск при развити хора е отключване на автоимунни заболявания, за които науката знае все още недостатъчно.
6. В заключение: Риск ИМА при всяко нещо, което е човешко дело. Има го и при ваксината. Но ако трябва да степенуваме този риск, ще изглежда така:
- Ако не се ваксинираме, от COVID-19 със сигурност ще умрат няколко от всеки 1000 души. а няколко десетки ще оживеят, но с трайни, тежки поражения върху белите дробове.
- Ако решат да се ваксинират, вероятно няколко на 10 000 ще умрат в автомобилна катастрофа, паднала керемида или саксия на главата или случаен инфаркт по пътя към ваксинационния център.
- Ако всички се ваксинират, е хипотетично възможно няколко души на 1 000 000 да умрат или да получат увреждания в следствие на ваксината.
P.S. Тъй като получих няколко конкретни въпроса, искам да уточня нещо важно: Аз съм молекулярен биолог. Опитвам се да обясня на достъпен език базовата биологична и математическа логика на нещата и да представя моята гледна точка. Не давам съвети и не съм лекар. Единственият ми твърд съвет е: ако имате колебание или специфични заболявания или обстоятелства, НЕ гледайте клипчета в ютюб, статуси ЕЖК в групи на лелки из фейсбук, статии от безумни електронни сайтчета! Слушайте какво казват ОФИЦИАЛНИТЕ органи и медицински власти, консултирайте се с ВАШИЯ личен лекар или с лекуващия СИ лекар. Когато гледате интервюта на различни специалисти и се вълнувате от тях, отсявайте кои от тях са лекари (и носят морална и наказателна отговорност, когато дават съвети и препоръки) и кои са академични учени - молекулярни биолози, биохимици и т.н. и са свободни да говорят каквото си искат в рамките на академичната и научна свобода на мнение! Каквото и да решите за себе си, направете го след съвет на лекар от официалната система на здравеопазването в България!"

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пет Яну 08, 2021 11:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3413
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Дали това не обяснява до някъде високата смъртност в България?

Д-р Монев: Не го правете! COVID-19 не се лекува така, както се прави в България

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Съб Яну 09, 2021 10:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
stefan_iliev38



Регистриран на: 25 Сеп 2009
Мнения: 3289
Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Мнение Отговорете с цитат
На Авицена („бащата на медицината“) – Уикипедия – се приписва следният експеримент:

"Известният мюсюлмански учен Ибн Сина (Авицена), наричан бащата на медицината, поставя две агнета в две клетки и ги храни абсолютно еднакво. В друга клетка има вълк, но само едно от агнетата го вижда.
В началото на експеримента и двете агнета имали почти еднакво телесно тегло.
След известно време Авицена забелязал, че агнето, което не виждало вълка, било дебеличко и бодричко. Агнето, което виждало вълка всеки ден, било слабичко, депресирано, неактивно, а козината му сплъстена.
Експериментът доказва, че психичното състояние има значително влияние върху физиологичното състояние на организма."
Авицена живее в периода 980 г. – 1037 г.
"Докато човек се вторачва в негативното и подхранва страховете - реални или не, влиза в режим саморазрушение..."

mislesht написа:
Дали това не обяснява до някъде високата смъртност в България?

Д-р Монев: Не го правете! COVID-19 не се лекува така, както се прави в България

Причината за високата смъртност в България е ясна, доколкото си спомням, каза я и здравният министър:

Съпътстващите заболявания.

България си беше на първо място по смъртност в Европейския съюз ПРЕДИ ковид-истерията, пардон – ковид-пандемията,
България си остава на първо място по смъртност в Европейския съюз и ПО ВРЕМЕ на ковид-пандемията,
България ще си остане на първо място по смъртност в Европейския съюз и СЛЕД ковид-пандемията.

Прочетох внимателно статията на д-р Стоян Монев.

Май ще се окаже прав доц. Мангъров, като каза, че КОВИД-19 не се лекува с лекарства...

Ама българинът е наплашен – постоянно го стресират с новини, че КОВИД сгъстявал кръвта, че КОВИД причинявал необратими поражения на белите дробове, че КОВИД причинявал поражения на мозъка...

И българинът иска лекарство!

Специалистите му казват – ама лекарства няма, организмът сам трябва да се справи с вируса.

Не, българинът е толкова стресиран и наплашен, че не ще да чуе специалистите и си иска лекарствата! Иначе... иначе без лекарства ще стане лошо – кръвта му ще се сгъсти и ще се съсири, ще получи четворна антитипична пневмония, ще мре, ЯКО ЩЕ МРЕ, така българинът бил чел в една статия в един сайт на едно място в интернет...

Ама статията била писана от доктор, та трябва да е вярна! Няма как да не е вярна! Българинът не вярва на доценти по инфекциозни болести с многогодишен стаж. Българинът вярва на статия на доктор от интернет и ЕЖК (една жена каза)!

***

Накрая нещо сериозно: Почти всички са чували за плацебо ефекта – Уикипедия.

Но малко знаят за неговия „тъмен брат близнак“ – ноцебо ефекта – Уикипедия.

При плацебо ефекта даваш фалшиво хапче на пациента, но той е убеден, че ще му подейства и наистина хапчето му действа.
При ноцебо ефекта даваш истинско хапче на пациента, но той е убеден, че няма да му подейства и наистина хапчето не му действа.

Така и българинът – отвсякъде го плашеха, че яко ще мре, че спасение няма, че кръвта му ще се съсири, а после се чудим защо сме на първо място по смъртност!

Забраняваме профилактичните прегледи, прегледите на живо при личните лекари, ранното диагностициране на тумори и ракови образувания, спорта и движението на открито – и после се чудим защо има увеличение на смъртността!

Забраняваме театрите и кината, концертите, ресторантите и рождените дни, забраняваме хората да се срещат и да общуват един с друг, забраняваме Коледа и Нова година, забраняваме РАДОСТТА на хората – и после се чудим защо има висока смъртност.

Преди години чух един човек да казва – най-сигурният начин да сломиш един човек е да му отнемеш вярата...

____________________
Rish Horror delenda est!
Освен това смятам, че Ужасът на Риш трябва да бъде отстранен!
____________________________________________________________
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Съб Яну 09, 2021 12:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3039

Мнение Отговорете с цитат
Рядко съм склонен да повярвам и да вземам за чиста монета всичко което ми се сервира. Това прави ли ме несломим?
Съб Яну 09, 2021 1:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3413
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:
Рядко съм склонен да повярвам и да вземам за чиста монета всичко което ми се сервира. Това прави ли ме несломим?
И ако си несломим, значи ли, че имаш яка воля да накараш лекарствата да не ти действат?
    Tooth


_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Съб Яну 09, 2021 7:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
stefan_iliev38



Регистриран на: 25 Сеп 2009
Мнения: 3289
Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:
Рядко съм склонен да повярвам и да вземам за чиста монета всичко което ми се сервира. Това прави ли ме несломим?

Не, не те прави несломим. Прави те недоверчив, а в редки случаи – параноик.

____________________
Rish Horror delenda est!
Освен това смятам, че Ужасът на Риш трябва да бъде отстранен!
____________________________________________________________
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Съб Яну 09, 2021 7:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3039

Мнение Отговорете с цитат
mislesht написа:
И ако си несломим, значи ли, че имаш яка воля да накараш лекарствата да не ти действат?
    Tooth

Лекарства или "лекарства"? Второто, разбирай т.нар. хомеопатия. Известно време над мен се опитваха да въздействат лица от женски пол, нар. от околните ми "хомеопатици", втората част на думата - асоциация с едни водоплаващи птици... Защото според тях, за да действало "хомо-люкарството" трябвало не само да го пиеш, ами и да се въоръжиш с Вяра... С главна буква. В такива случаи, при неподчинение, в тяхната секта се изтръгва най-тежката обида - "алопат", което значело обратното на хомеопат, и с това приключва въпроса...
Миналата година бухах кашлица с месеци. Накрая след третия месец мина от само себе си. Но тъй като се бях видял в чудо реших все пак да видя какви са хомолекарствата за кашлица...обсъждаха в некъв техен форум някакво такова. Един авторитет там се беше изкензал, че люкарството работело, забележи … САМО ако го пиеш НАЙ-МАЛКО 6 МЕСЕЦА. Значи при условие, че без нищо ти минава за 3, а с люкарство за повече от 6, е как да не повярваш, че при кашлица хомолекарството работи яко...
Нед Яну 10, 2021 3:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vaskoo



Регистриран на: 21 Апр 2007
Мнения: 1400
Местожителство: София

Мнение Ковид Коледа Отговорете с цитат
След развихрянето ми в кухнята за Бъдни вечер, последва посрещането на хубавия празник Коледа, на който като няма заколение, има дегустация на вече закланото. Да, ама още със сутрешните процедури нещо кафето безароматно и почти безвкусно се оказа, подуших белина и омекотител и стана ясна работата - нищо не усещам. Газ към лаборатория, бърз тест (колко пък да е бърз - 7-8 часа), отложен празничен обяд и понеже резултата не може да се чака ня място, отскочихме за разходка из Конявска планина и за залез от Виден, където ни се издуха духалото, ама залезът над Осогово си заслужаваше. С безцелното возене назад към София се потвърди положителния антигенен тест. Тестовете на жената и детето - отрицателни.
Последваха няколко прозвънявания на контактните от последната седмица няколко лица. На сутринта разговор с ЖИП-ката, която е свястна и не изпада в крайно фармацевтични уклони. Каза да си меря температурата и да пия повече вода, но не повече отколкото пия обикновено (3-4л), ако искам да пия витамини, но да не прекалявам, че полза имало колкото след дъжд качулка. Пих вода от чешмата, чай (традиционно) и малко кока-кола. Затруднено дишане имах само след преяждане, на 4-5-ия ден обонянието се върна, радостта от тазгодишните суджуци също. Не съм се изолирал, ползвали сме една кърпа за ръце и лице, не спряхме да се гушкаме и играем.
Някъде между първия и втори ден след теста и оповестяването на резултата му, вируса бегА трайно, убеден съм - след всичко което е чул (макар да няма уши) от родители, роднини, приятели и доброжелатели, и ако мозъка ми не се изпече от два дни на непрекъснати разговори по телефона, то вируса се. На третия ден се случи обаждане от РЗИ - абсолютно неадекватни, скарахме се за началната дата на карантината, но на телефона за медицински съвети отговорят и на всички останали въпроси.
Наложи се да рискувам с криминализирано деяние и да отида на изследвания, които да потвърдят наличие/неналичие на първична или вторична инфекция. Резултатите бяха чудесни. Бях съвестен жител и почти си спазвах карантията. След още малко време ще даря кръвна плазма при наличие на достатъчно антитела.

С края на карантията се оказа, че жената и детето имат антитела.

Паниката и страхът пропуснах, че все още не е престъпно.
Сега от какво да се страхувам? Колко пъти мога да се заразя, да съм преносител и заразител, колко пъти на ден трябва да се ваксинирам? Ако ще ми отговярат хипохондрици - карал съм жълта треска, имах непозната инфекция след ухапване от сива водна змия, запознат съм с болестите пренасяни от кърлежи, диви и домашни животни, със съдържанието под ноктите и т.н

От началото на истерията наблюдавам промяна в режима на линейките - ако преди светлини и сирени се включваха само при задръстване, сега (от март) вият постоянно, макар да няма нито една кола на булеварда.
През октомври и ноември се наобикаляхме по погребения и помени, някои от хората си заминаха от ковид. Други ги писаха посмъртно с ковид, макар с отрицателни тестове до последния си ден.

Интересно ми е с напредването на ваксинирането, какво ще се измисли, за да се сбъдне предреченото от vladofff ограничение и разделение на хората.
Бъдете здрави и си живейте живота!

_________________
Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Чет Яну 14, 2021 11:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
alexander_bojilov



Регистриран на: 26 Юни 2016
Мнения: 17
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Моля, всички да проявите търпение.
Остана още малко.

След това се връщаме към нормалния живот, ….. но той ще бъде по-различен.

Поздрави.

_________________
Ръката Му отдава всекиму дължимото.

За искащите да разберат:
https://www.youtube.com/watch?v=LVVlKXuKP2k&list=PLH0OOjm8hR-8LTtJuhyyYCHhaVznwpOpI

https://www.youtube.com/watch?v=sIeu3Xr6HJ8
Пет Яну 15, 2021 4:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3039

Мнение Re: Ковид Коледа Отговорете с цитат
vaskoo написа:
...сбъдне предреченото...

Много лошо ще е ако и това се сбъдне. През ноември предположих, че в началото на януари ще започне спихване броя на заразените и то за мой ужас, стана... И не защото е голям кеф да се заразяват над хиляда на ден, а защото както лесно се предвижда спихването, така и последващото разделение и ограничение...
mislesht написа:
...няма доверие в институциите...

Това "институциите" сами си го направиха. Откакто медицината стана алъш - вериш, нещата така стоят и занапред играта ще загрубява и още.
А хората не са глупави, когато сами и на собствен гръб са изпитали "някои особености" на съвременната меЛецинска практика, се отнасят подозрително към всичко свързано с тази дейност. Затова доверието няма и да се върне скоро, въпреки че има страшно много лекари, които не заслужават такова отношение.
Но заради катрана/лайното в кацата с мед, същата ще е със съмнително качество много дълго занапред.
Моя близка си "повреди"/няма да казвам как за да не разконспирираме лечителя/ ръката, отиде на "голям специалист". Оня веднага казал - операция/и то не от най-"убавите"/. Съвсем случайно се оказва, че има контакт с един професор, който му се явявал началство на оня спец. Праща пострадалата пак при същия, но с "инструкции" да се осигури най-подходящото лечение.... Забравил какво е казал предния ден, предписва … мазане с мехлем...
И лошото е, че при който и да ми се е налагало да ида, винаги трябва да става от втория път. Първите пъти ходих "на сляпо"/без протекции/, ей така за експеримента - само дето не ми предложиха и да ми отрежат главата и да сложат нова, свинска, но с изкуствен интелект. Вече дори не си правя труда да проучвам, ходя при познати, които ме пращат при подходящия човек, на когото трябва да казвам специални кодирани пароли, за да разбере, че трябва да се отнася не като към парче плат, което да среже и ако не стане, да изхвърли...
Е, при такива "лечители" как да им имаш елементарно доверие за мишеморките, които сега ще се убият да предлагат?
Затова си поправи призива:
"Слушайте какво казват ОФИЦИАЛНИТЕ органи и медицински власти, консултирайте се с ВАШИЯ личен лекар или с лекуващия СИ лекар"
да се чете:
"Слушайте какво казват ОФИЦИАЛНИТЕ органи и медицински власти, консултирайте се с ВАШИЯ личен лекар или с лекуващия СИ лекар, но внимавайте и правете, това което ви съветва вашия познат и доверен лекар."
Е така стоят нещата у нас, в чужбина не знам, но щом нашенци често прелитат дори Голямата вода да си правят зъбите у нас/с калкулирани самолетни билети пак излизало по-добре/, не знам кое е най-добро. Според един мой познат, доста напред в един, да го наречем условно "твърде сложен дял на хирургията", има достатъчно основания да се каже, че някои български клиники са от световна класа, но въпросът бил аршинът, с който се преценява за конкретен пациент каква "практика" да се предложи....
За съжаление на което.
Пон Яну 18, 2021 10:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 85, 86, 87 ... 101, 102, 103  Следваща
Страница 86 от 103

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov