"Характерното за него е, че забелязал, че хората не се смеели, когато той се смеел, а много повече се смеели, когато той самият не се смеел и когато лицето му оставало безизразно, без никакви емоции. Така си спечелил прякора Великото каменно лице"
===============
Простият човек обича другите да са по-прости от него. Затова в ситуациите, в които този актьор е гледал безизразно, зрителите са го смятали героя му за тъп, защото не разбира елементарното.
Вто Апр 06, 2021 6:33 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 2247 Местожителство: София, кв. „Овча купел"
tortomanin написа:
...
Простият човек обича другите да са по-прости от него. ...
Това ми напомня на репликата, превърнала се във виц:
„Понеже вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме!“
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Вто Апр 06, 2021 8:51 pm
vedrin
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Чет Апр 08, 2021 1:31 am
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 492 Местожителство: Велико Търново
stefan_iliev38 написа:
tortomanin написа:
...
Простият човек обича другите да са по-прости от него. ...
Това ми напомня на репликата, превърнала се във виц:
„Понеже вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме!“
Интересно разбиране за смеха има в книгата „Странник в странна страна“ на Робърт Хайлайн (научнофантастичната книга с най-голям тираж в света)....
Един особен елемент на добрия виц е абсурдът. Научно доказано е, че хората се смеят на абсурдните неща. Т.е. на тези, които не биха могли да се случат. Колко обаче е хуморът в това да осъзнаеш, че абсурдите са реалност?! Вероятно в първия момент човек се чувства като в романа на Р.Хайлайн и с недоумение се чуди защо е дал сума средства за да се подготви за живота по друг начин! Но едва ли има време да го осъзнае, докато сърфира по гребена на злободневието. Така е възможно, в някой момент този факт да го удари по главата за да го види... Но, вероятно и това е субективно, а истините са повече от една.
_________________ Закони и приложение – две субстанции осъдени на вечна разлъка...
Един особен елемент на добрия виц е абсурдът. Научно доказано е, че хората се смеят на абсурдните неща. Т.е. на тези, които не биха могли да се случат. Колко обаче е хуморът в това да осъзнаеш, че абсурдите са реалност?! Вероятно в първия момент човек се чувства като в романа на Р.Хайлайн и с недоумение се чуди защо е дал сума средства за да се подготви за живота по друг начин! Но едва ли има време да го осъзнае, докато сърфира по гребена на злободневието. Така е възможно, в някой момент този факт да го удари по главата за да го види... Но, вероятно и това е субективно, а истините са повече от една.
Всъщност, всички вицове произхождат от действителността и ако нещо ти се струва абсурдно, просто си имай едно на ум!
Според Жоро Пеев, по света циркулират около 10000 оригинални вица. Всички останали са техни варианти.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 139, 140, 141
Страница 141 от 141
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети