ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
:) (вицове и други подобни)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 147, 148, 149 ... 164, 165, 166  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
:) (вицове и други подобни)
Автор Съобщение
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3413
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
- Скъпа, помниш ли колко щастливи бяхме преди 4 години?
- Ама ние сме заедно само от 3? Blink
- Именно.

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Чет Яну 27, 2022 12:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Whitestar



Регистриран на: 19 Ное 2013
Мнения: 522
Местожителство: Велико Търново

Мнение Отговорете с цитат
Събрали се французин, италианец и Бай Ганьо и започнали да беседват на различни теми. Французинът заразправял за Ренесанса, за хуманизма, за човешката природа. Дълго разговаряли на темите за любовта и изкуството, стигнали и до Човешките права, зер Страсбург бил именно там. След това заприказвал италианецът, дълго говорил за Рим, за римското право, за законите, които били създадени в древността там, след това говорил за изкуство, театър и други човешки ценности. Бай Ганьо дълго слушал и не обелвал дума. Най-накрая отсякъл:
-- Ние в България тези неща много ги разбираме и обичаме, само дето има няколко особености: Първо, когато стане дума за хуманизъм и човешка природа, се сещаме за руснаците и китайците, защото както се вика „Какъв хуманизъм, ако братушките ни спрат газа”. Второ, когато някой заговори за човешки права и закони, веднага се сещаме за Турция, защото как да говорим за това ако не си спомним за Турското робство. А за да се изгради нещо трябва да се започне от основите. Та за това сме се насочили и към Истамбул за човешките си права и винаги се връщаме там, когато нещо се обърка. Трето когато стане дума за изкуство веднага се сещаме за Ван Гог, Хитлер и порноиндустрията, и веднага намаляваме държавните харчове в тази посока. Но да ви кажа, от всичко най-мразим да ни говорят за любов, защото от както в СССР ни любиха, още хълцаме на петилетки!

_________________
И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Laughing Laughing Laughing
Сър Т.Пратчет
Чет Яну 27, 2022 2:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3039

Мнение Отговорете с цитат
Whitestar написа:
.. когато някой заговори за човешки права и закони, веднага се сещаме за Турция...

Айде сега иди и гледай филма "Смело сърце" за да видиш шотландците по-горе долу същото време с какви закони са живеели...
Също така, но само ако ти е изключително любопитно, потърси да намериш какво е казал брата на руския цар, когато влязъл в Свищов да ни "освобождава". Беше нещо като да "Да му .ба мамата аз на графа Игнатиев. хххххххххххх" Какво е казал във второто изречение обаче сам си го открий, защото в него е същината на положението, в което сме се намирали.
Четете повече. Колкото повече, толкова повече ще ви се промени отношението не само към Османската империя, а и към българите по това време. Ама започнете още със самия Осман, с какви приятелчета се е веселял на младини в Бурса, пък после как и откъде се е пръкнала неговата дясна ръка Кьосе Михал - типично гръцко или турско име може би? После вижде с каква армия Йълдъръм се бие с Куция Тимур при Ангора. Помнете, ще дойде един ден, когато историята ще третира по еднакъв начин папската власт, която продължила Римската империя, но на едно друго ниво и Османците, направили същото с Византия. Я какво пишело за Мехмед Завоевателя "След завладяването Мехмед претендира за титлата "Цезар" на Римската империя (Qayser-i Rûm), базиран на факта, че Константинопол е бил седалище и столица на оцелелата Източна Римска империя от нейното освещаване през 330 г. сл. Хр. от император Константин I. Искът е признат само от ...Константинополската патриаршия. Независимо от това, Мехмед II разглежда Османската държава като продължение на Римската империя през останалата част от живота си, виждайки себе си като "продължение" на Империята, вместо да я "замести"" Вижте що е то харем и кога се е пръкнало то в Константинопол. Ще останете учудени, като разберете, че единственото различно е, че посещаващият го мъж по едно време след 1453г. започнал да се титулува от император на султан-император... И последно за Византия: "Константин XI Палеолог, в чиито вени е текла немалко българска кръв – и по майчина и по бащина линия, е канонизиран за светец. Според легендата Мехмед II предава тялото на оцелелите християни и им заповядва да го погребат подобаващо. Над неговия гроб е построена малката църква „Въведение Богородично" в кв. Вефа в Цариград. Маслото за кандилото, непрестанно горящо над гроба, е плащала султанската хазна от 1453 до 1923 г., когато Турция е провъзгласена за република."
Също така не е зле да се прочете и виждането на съвременната турска историческа наука. Тя далеч не е така обременена идеологически като нашата. А който е гледал последното интервю на Ванчо Михайлов с Кеворкян по една днас пак актуална тема - какви са македонците - Ванчо каза - да идат скопските историци в Истанбул и да отворят османските документи. Но нама да го направят, защото това, което пише там не им отърва.
И да приключа, щото е по темата на вица ти, с мнението на един турски професор по история от университета в Истанбул. По времето когато хугоноти и католици се бият, по улиците на Константиние /малко хора знаят че през османската империя така се казва Истанбул, което име е ататюркска гавра с гърците и крясъците им "исти поли..."/, могат спокойно да се разхождат християни, мохамедани евреи и всякакви други...Докато в Париж за мюсюлмани да не говорим, но и даже протестант ако си , нямало гаранция, че ще стигнеш там, дето си тръгнал, срещнеш ли католици...
Чет Яну 27, 2022 3:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Whitestar



Регистриран на: 19 Ное 2013
Мнения: 522
Местожителство: Велико Търново

Мнение Отговорете с цитат
Относно написаното от vladofff,

Искам да напомня само няколко неща, не бих поспорил на исторически теми, защото както е споменал Мика Валтари в прочутия си роман "Синухе египтянина" властта в Егпет и близките нему държави, от край време се славела с бърза и ненадейна смяна на владетелите, като специално назначени бързописци били заети с унищожаване на старите аналии и коренно пренаписване на историческите данни заедно със значителна част от фактологията в тях. Това било нещо нормално и авторитетно за новия владетел. Та не знам на какви исторически извори може да се позове всеки един историк, дошли от "Istambul but not Constantinople", па били и те не от Африка и Мала Азия. За руския цар Освободител и неговите братя, също не бих теоритизирал, особено в цитатите от ежедневието на бойното поле, също така съмнителни. А и в предвид руския политически живот в онова време.

От цялата тази история и вица, щом става дума за човешките права и юриспруденциални теми, само бих припомнил, че Древността и Средновековието едва ли са най-добрата база, до коато непрестанно да се допитваме, в сравнение с НЕсимволичните ни претенции от наши дни. Но тук краснословието едва ли ще свърши работа, или дето се казва, с две думи, по някога да НЕ се позовеш на Робството или Инквизицията, Холокоста, на зверствата от Гулак са потвърждение на нашата Ганьовска поговорка: "НаучИла се свиня да не яде ХХХХХХХХ".

Та в тази връзка, макар и нарушавайки правилата и публикувайки нещо което не е виц, пък макар и като отговор на колегата Владофф, бих припомнил, че идеите и ценностите са за да се следват и отстояват, а уважението се печели и заслужава, а не се подарява. И именно те са темата на вица, а не Османското владичество. Но аз съм убеден, че те не горят никого защото са елементарни и прозаични, защото са отдавна известни, а е много по-приятно да се плъзне човек по повърхността и да приеме маргиналните престъпления, които са на всякъде около нас, та тук не можем въобще да отваряме, вече, тема за някакви изключения! Та в тази връзка, за да разведря обстановката ще ви драснана един нов виц, от НОВОТО време:

Стоят си Асен Василев и Кирил Петков на една пейка в Борисовата градинка. Просто Киро, плъзва ръка към задните части на Василев. В този момент Василев го плесва през ръката.
-- Защо не даваш да те бутна, бе колега?!
-- Ами как ще ти дам, от както Спецов ми насини очите предния път, не разрешавам!

_________________
И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Laughing Laughing Laughing
Сър Т.Пратчет
Чет Яну 27, 2022 5:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3039

Мнение Отговорете с цитат
Whitestar написа:
Относно написаното от vladofff,

Идеята ми е, че не можем от наши дни да даваме оценка за нещо, минало, по нашите земи, без да държим сметка какво е било по същото време наоколо и из европата.
Също така трябва добре да се знае, че т.нар. турци/оригиналните са огузи или селджуци/ към зараждането на бейлиците си са една шепа хора, който не е поискал, той не би ги унищожил. Фактите са други, тези юнаци са грижливо отгледани именно и предимно от "византийците". Т.нар. Османска аристокрация всъщност и в по - голямата си част са ромейски, арменски и никак малко български феодали, просто приели "вярата", защото преценили че така ще запазят задълго богаства и привилегии. Всъщност същото, което става и в Рим векове по-рано ...с приемането на християнството... Кой не знае кой е Искендер Шишманоглу, кой не е чувал за него... Не си спомням точно от къде е цитата, но беше "българите, сърбите и гърците, паднаха под турско, главно и основно, с усилията на българите, сърбите и гърците." Има много писано по случая, за да има достатъчно основание да се твърди, че Османската империя е в голяма степен, коза ностра, по италиански.
Я посочи, ей така, от първо четене, нещо оригинално турско - трудна работа. Езикът им пълен с арабски и персийски думи, устройството на държавата - микс от византийски и персийски идеи, буквите им - арабски, вярата им - арабска. Нещо оригинално турско има ли в цялата тая работа? Абе кои са тия турци? Някой може ли да каже от кога се появява това име "турци", щото преди имало тЮрки и селджуци, а според битуващата доскоро историческа теза и ние сме тЮрки. Това нещо, -тенгрито/като наставка, не беше ли означение за треторазрядно тюркско божество преди Мохамеда. Или ще стане като славяните - само допреди 200 години никой не бил чувал за славяни - имало венети, анти, славини, склави, словени, ама точно СЛАВЯНИ никъде няма описани... виж какво пише из Уики: "По оценки през 11 век населението на анатолийските провинции на империята (в общи линии припокриващи се с територията на днешна Турция) възлиза на около 12 милиона византийци. След битката при Манцикерт през 12 и 13 век в Анатолия се заселват приблизително около 1 милион огузи. Съжителствайки заедно със завареното многобройно население, заселилите се тюркски племена били асимилирани и изгубили характерните за хората от Източна Азия антропогенни черти. Ето защо в днешно време физически те почти не се различават от европейците."
Какви са тези 1 млн. огузи, дето могат да претопят 12 млн. , условно да ги наречев "византийци"?
Четем и по-нататък- "Самото название „турци“ се появява в българската книжнина през втората половина на XVIII век, а придобива гражданственост едва век по-късно. Дотогава за означение на мюсюлманите в империята българите използват думите „агаряни“ и „измаилтяни“. За османските благородници, които имали твърде разнообразен етнически произход, „тюрк“ било обидно название – неговата идентичност била османец. Смята се, че до втората половина на XIX век чувството за тюркска идентичност се среща само сред част от простолюдието с номадско препитание в Мала Азия, но не и сред управляващите и образовани кръгове в империята"
Та щом не са огузи и селждуци, какви по ген са османците? Не за друго ами да определим и посочим ясно кои точно са тия, дето и до днес сочим като първоизточник за всичките ни 500 годишни нещастия? И кои точно на кои точно са били роби по време на "турското робство"? А виждал ли си наживо "турски грък" и "гръцки турчин" и можеш ли определи кой от тях какъв е и по какви критерии?
И понеже го спомена и московския самодържец, дали ти е известно защо го наричат Цар Освободител? И кого точно е освободил за да получи това прозвище?
Чет Яну 27, 2022 6:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Whitestar



Регистриран на: 19 Ное 2013
Мнения: 522
Местожителство: Велико Търново

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:

Идеята ми е, че не можем от наши дни да даваме оценка за нещо, минало, по нашите земи, без да държим сметка какво е било по същото време наоколо и из европата...


Не бих спорил за а и б - то на историята, не само защото то е в по-голямата си част всеизвестно, като Преселението на народите и това колко века е продължило, довеждайки милиони езичници на Стария континент, привлечени от развиващата се цивилизация тук, за което веротно са написани множество исторически книги и дипломни работи. Не само заради упадъка на Византийската и Българската империи, децентрализацията и т.н., които са представлявали тлъста плячка за иноверците. Не само защото не ми се припомня историята на падането на Търново, от което са останали многобройни следи, тук в родния ми град и чиято история най-често е еднозначна за мен като Българин. Но аз отново бих ви върнал в наше време и отново бих ви припомнил, че не за безвосветни години трябва да говорим във века на комуникациите, а за естествената фаза в историческото развитие на цивилизацията - човешките права!

Човешките права ,които трябва да бъдат все по-неприкосновени, все по-утвърдени. И това да тълкуваме изборът на когото и да е, слагайки нашият като меродавен такъв, под предтекст какъвто ида било, е просто смешен абсурд и връщане към късните години на робството, годините когато са избивани както обикновени българи, без закон и по лични причини, така и български борци за Свобода, като Левски, Ботев, Хаджи Димитър и целият поменник, който изброяват на 3-ти март.

За съжаление, ние по този начин се поставяме отново векове на зад в миналото, без да радеем за това, което искаме да ни дадат даром, без да сме го заслужили! Но аз отново тук трябва да спра и да Ви припомня учтиво, праиятели, че думите са излишни, не само поради своята лемична доказуемост, но и поради вече пословичното поведение на хората които носят отговорност за всичко това. Тези хора си имат планове за нашите права. Тези хора отдавна жадуват за амнистия. Или дето се казва, няма нужда да обясняваме нещата, защото ако имаше някой претенции за интелект и начетеност, всякакви обяснения щяха да бъдат излишни.

_________________
И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Laughing Laughing Laughing
Сър Т.Пратчет
Чет Яну 27, 2022 7:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3039

Мнение Отговорете с цитат
Whitestar написа:

Човешките права ,които трябва да бъдат все по-неприкосновени, все по-утвърдени...

Абе ти в кой век и кой свят живееш? Какви права, какъв бой, какви пет лева? Толкова ли не можеш да се усетиш, че права няма. Това е една куха фраза, която дадена господстваща социална група развява за да подтиска друга такава. Замисли се реално като имаш толкова много права, и се изправиш срещу един прост, як и добре въоръжен полицай, дето е решил да те спука от бой съвсем неправомерно, какво точно ще направиш, за да си ги защитиш? Може би ще се обадиш на колегите му, че и те да дойдат и да те доспукат, ако оня е оставил нещо несчупено по тебе. Всеки ден ми се налага да "защитавам" нечии права и като гледам какво се случва, явно завинаги ще си остана в лагеря на крайните песимисти в това отношение... Но ти си вярвай в идеали, поне това никой не може да ти го отнеме.
Има едно филмче, въртят го по дискавъри и разни там канали, за "политическата организация" в групата на шимпанзетата. Еми не сме мръднали особено от техните обичаи и привички... А те основно правят две неща - сдружават се да изядат главата на някое от тях, и в останалото време, докато не правят това, се онождат едно с друго, без разлика на възраст, пол занятие... Като гледам, европската уйния и тя точно това прави постоянно...
Чет Яну 27, 2022 7:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Whitestar



Регистриран на: 19 Ное 2013
Мнения: 522
Местожителство: Велико Търново

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:
Whitestar написа:

Човешките права ,които трябва да бъдат все по-неприкосновени, все по-утвърдени...

Абе ти в кой век и кой свят живееш?...


Всеки ден е борба, всеки ден убеждаваш някого, един по един и след няколко дена виждаш, че си бил капка в океана.

_________________
И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Laughing Laughing Laughing
Сър Т.Пратчет
Чет Яну 27, 2022 7:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3039

Мнение Отговорете с цитат
Whitestar написа:

Всеки ден е борба, всеки ден убеждаваш някого, един по един и след няколко дена виждаш, че си бил капка в океана.

Един колега, запознат с правата си, имал нещастието да се разхожда в "периметъра" около стадиона по време и след мач. Като почнало шоуто, бил добре набит с палка. Срещу възраженията му, че има права получил допълнителна дажба с палката. Нещо не му се ще да се "бори" повече за правата си. Ще те запозная с него, ела да го убедиш.
Чет Яну 27, 2022 8:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Whitestar



Регистриран на: 19 Ное 2013
Мнения: 522
Местожителство: Велико Търново

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:
Whitestar написа:

Всеки ден е борба, всеки ден убеждаваш някого, един по един и след няколко дена виждаш, че си бил капка в океана.

Един колега, запознат с правата си, имал нещастието да се разхожда в "периметъра" около стадиона по време и след мач. Като почнало шоуто, бил добре набит с палка. Срещу възраженията му, че има права получил допълнителна дажба с палката. Нещо не му се ще да се "бори" повече за правата си. Ще те запозная с него, ела да го убедиш.


"Еднакво е безумието с това на неукия и безезичния, да хвърляш семето на словото божие, върху голите камъни и почва неблагодарна и безплодна. За това синове мои, не хабете думите си за тези, които са глухи за божието учение!" Светата библия. Така че, в известен смисъл колегата ти е бил прав, в последствие.

_________________
И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Laughing Laughing Laughing
Сър Т.Пратчет
Чет Яну 27, 2022 8:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6372

Мнение Отговорете с цитат
Whitestar написа:
...падането на Търново...


Кога ...ни е... паднало Търново?

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Чет Яну 27, 2022 9:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3039

Мнение Отговорете с цитат
Whitestar написа:

"Еднакво е безумието с това на неукия и безезичния, да хвърляш семето на словото божие, върху голите камъни и почва неблагодарна и безплодна. За това синове мои, не хабете думите си за тези, които са глухи за божието учение!" Светата библия. Така че, в известен смисъл колегата ти е бил прав, в последствие.

То има и продължение: "Бащата що жали пръчката, не жали сина си". Апостол Павел към коринтяните.
Значи да разбираме ,че малко му е било с палката, но другия път пак. Докато съвсем се откаже и започне да си стои в къщи. Нещо което вече гледахме пролетта преди две години... На последното систематическото място е в темата за ковида...
Whitestar написа:
...падането на Търново...

Има една непопулярна теория, че Баязид е син на Кера Тамара. Малко вероятно. Но ако е вярно, нещата при Търново отиват като на сцена от "Игра на тронове" - бият се двама брафчеда, полу българин-полу, да го кажем "агарянин" срещу полубългарин-полуевреин за бащинията...
Официалната теория е, че майка на Баязида била Гюлчичек хатун, официално византийка, по подразбиране гъркиня...
Той пък бил женен за сръбкиня, Оливера Лазаревич, чиито баща /Княз Лазар/ воювал с бащата на съпруга й на Косово поле....
Абе омазването е страшно и отдалеч мирише, на всичко друго .... но не и на турци, които както стана на въпрос по-горе по това време живеят скромно в Анадола, водейки беден и полуномадски начин на живот и само те се осмеляват да се наричат така сами...


Последната промяна е направена от vladofff на Чет Яну 27, 2022 10:09 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Яну 27, 2022 9:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Whitestar



Регистриран на: 19 Ное 2013
Мнения: 522
Местожителство: Велико Търново

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:
Whitestar написа:

"Еднакво е безумието с това на неукия и безезичния, да хвърляш семето на словото божие, върху голите камъни и почва неблагодарна и безплодна. За това синове мои, не хабете думите си за тези, които са глухи за божието учение!" Светата библия. Така че, в известен смисъл колегата ти е бил прав, в последствие.

То има и продължение: "Бащата що жали пръчката, не жали сина си". Апостол Павел към коринтяните.
Значи да разбираме ,че малко му е било с палката, но другия път пак. Докато съвсем се откаже и започне да си стои в къщи. Нещо което вече гледахме пролетта преди две години... На последното систематическото място е в темата за ковида...


Честно казано жалко за колегата ти, когото не познавам, но лично аз бих избягвал подобни полицаи и места. Често не моралът, а други интереси водят такива хора, особено в разгара на спортна битка, когато и не бих водил задушевни разговори за идеали и права. А сега да имаше кой да почерпи една бира, в никакъв случай не бих отказал, но май ще трябва да се размърдам до кварталния магазин...

_________________
И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Laughing Laughing Laughing
Сър Т.Пратчет
Чет Яну 27, 2022 9:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3039

Мнение Отговорете с цитат
Whitestar написа:
лично аз бих избягвал подобни полицаи и места. Често не моралът, а други интереси водят такива хора, особено в разгара на спортна битка, когато и не бих водил задушевни разговори за идеали и права. ...

От горното да разбирам ли че си поддръжник на теорията за локалното приложение на универсалните правни норми, чиито действие лесно може да се ограничава/променя от куп случайни фактори /в по ново време това се наричаше "управление на ГЕРБ, законът на джипката и т.н."/? Или т.нар. "кавказко право"- аз съм прав само спрямо тези, които мога да набия и съответно моите биячи са прави спрямо мен, щот могат да ме млатят?
Чет Яну 27, 2022 10:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Whitestar



Регистриран на: 19 Ное 2013
Мнения: 522
Местожителство: Велико Търново

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:
Whitestar написа:
лично аз бих избягвал подобни полицаи и места. Често не моралът, а други интереси водят такива хора, особено в разгара на спортна битка, когато и не бих водил задушевни разговори за идеали и права. ...

От горното да разбирам ли че си поддръжник на теорията за локалното приложение на универсалните правни норми, чиито действие лесно може да се ограничава/променя от куп случайни фактори /в по ново време това се наричаше "управление на ГЕРБ, законът на джипката и т.н."/? Или т.нар. "кавказко право"- аз съм прав само спрямо тези, които мога да набия и съответно моите биячи са прави спрямо мен, щот могат да ме млатят?


Виж какво, приятелю жарки, лично аз не съм получил и една копейка за това да ти усигуря на теб или на семейството ти, или на който и да било от твоите приятели човешки права, в цялата държава или където и да било другаде по света. Парите за това са ги получили хората, които ви тупалупат на воля в Софето и които вие страстно си уважавате, очевидно не заради обявените от вас до сега морални стойности и хуманистични подбуди. Тези обявени от вас, до сега идеали и ценности са ме карали да вярвам, до някъде в доброто в тази страна, но явно без абсолютно никакъв повод и причина маските ви падат и зад тях не се открива красива гледка, а някакви тоталитарни и утопично-робовладелски настроения, което коренно променя досегашното правово статукво на страната ни, като европейска такава. А и честно казано - не знам от къде се познаваме така добре, та да имате лично отношение към мен. Освен това бих искал да те уверя, че от пръкването си на този свят, до сега съм спазвал абсолютно всички закони, включително конституцията, като не съм оставил и най-малък повод за съмнение в това, за разлика от вас. Така че не е зле най-сетне да застанем и на полосата, в която всеки получава това което е дал или еквивалентно на него благо! На мен никой не ми е осигурявал права като на ВИП персона или престъпник, а това се е базирало на моминския ви свян по отношение на действащите закони в държавата.

По отношение на досегашните си и бъдещи постове във форума - г-да, казано е с приятели е добре дори да помълчиш, а в противен случай е добре да се разбереш с половин дума. Явно това тук не е станало до сега. Не вярвам и да стане. Уверявам ви, че с нищо не съм ощетил когото и да било, думите ми са били прями и са отразявали на 100% това което мисля, а също и законите в държавата, до един! Пожелавам ви искрено, да успеете и да намерите това което ви е пречило в живота, а не да се занимавате с нямащи нищо лошо към вас хора!

_________________
И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Laughing Laughing Laughing
Сър Т.Пратчет
Чет Яну 27, 2022 11:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 147, 148, 149 ... 164, 165, 166  Следваща
Страница 148 от 166

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov