ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Плнанината Егригьоз, Турция

 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Планини в Турция Предишната тема
Следващата тема
Плнанината Егригьоз, Турция
Автор Съобщение
igurbev



Регистриран на: 23 Авг 2008
Мнения: 2406
Местожителство: София

Мнение Плнанината Егригьоз, Турция Отговорете с цитат
Всъщност критериите, според които Егригьоз даа попадна в списъка за изкачване бяха, че е висока над 2000 метра и е в посоката, следвана като цяло от пътешествието.
Друго интересно в приключението, което може да се спомене е свързано донякъде и с въпроса от другата тема - доколко е ОК дивото къмпингуване в Турция. Имахме среща с феномена "селската полиция", за който ние до този момент не подозирахме. Какво точно преставлява този феномен и сега не съм сигурен, но:
След като слязохме от планината и докато се преобувахме и утолявахме жаждата с заслужена бира до буса, край нас спря едно (много разпространено в Турция) Рено 12 и от него излезе човек, който някак не много дружелюбно започна упорито да ни говори, макар че ние правихме всякакви опити да го накараме да проумее, че нищо не му разбираме. Дори пробвахме с най-мощното, с което разполагахме - "анламйорум", но нищо не можеше да откаже този човек. Изглеждаше, че нещо ни се кара. Накрая просто спряхме да му обръщаме внимание. Тогава той влезе в колата си и почна да говори по телефона. Ние си допихме бирите, качихме се в буса и потеглихме.
Подмихаме селото и продължихме да се спускаме надолу по пътя. Скоро видяхме, че ни следва. Много странна беше тази работа. Не беше ясно какво цели и защо полага толкова усилия. Оказа се, че е извикал Жандарма-та, която ни пресрещна по-надолу. Полицаите също никак ги нямаше с чуждите езици, но бяха учтиви, провериха ни документите и се разделихме с добри чувства. Нашият човек също беше пристигнам на мястото.
Та което ми беше мисълта е, че според мен единственият потенциялен проблем с дивото къмпингуване в Турция може да възникне от невъзможността да се разберете с местните - особено в места, които не са туристически популярни.

Ето го и видеото с историята и гледките: https://youtu.be/0VQah2vGZGQ
Пет Юли 08, 2022 12:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Планини в Турция Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov