ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Тема за Матушка Русь
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 91, 92, 93 ... 111, 112, 113  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
Тема за Матушка Русь
Автор Съобщение
Сотиров



Регистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 3360
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Боже мои, тия съвсем изкукаха! Четете последното излияние на Медведев (в мой превод):
Цитат:
Нашите врагове обичат високопарните изявления, като оперират с термините "свобода", "демокрация" и "мисия". В действителност всичко това е само словесен дрисък. Фонтаните от диарийна демагогия заедно със злобната грачеща риторика отдавна са станали проверено оръжие на англосаксонския свят...

Аз съм достатъчно стар и помня всички обрати след 9 септември 1944. Помня времето, когато нашата пропаганда заимстваше от съветската изрази от типа "Юда Тито точи гнойни лиги" и препечатваше карикатурите на Кукриникси в "Огоньок", на които Тито беше с брадва в ръката и до колене в море от кръв - кръвта на югославските комунисти. Има обаче едно голямо НО: дори в ония най-мрачни сталинистки времена просташката пропаганда се водеше с плакати и вестникарски обиди. Естествено и по партийни събрания. Никога обаче Сталин или нашият Червенков не са си позволявали да нарекат Тито "въшливо псе на империализма" или нещо подобно. А сега един дългогодишен президент и премиер на Руската федерация си позволява езика на пиян каруцар! Това вербално падение на руския политически елит е шокиращо и издава единствено злобата на една дребна душица, но не и самочувствието на велик държавник. Ето, четете заключението на статията, след като авторът ни е убедил, ча Западът изобщо няма да реагира на бъдещ ядрен удар от страна на Русия, защото ще гледа собствената си сигурност и не му пука за Украйна:
Цитат:
Добре би било този печален извод поне отчасти да бъде осъзнат от властите в Киев. Уви, това е почти нереално. Те пребивават в състояние на постоянно военно опиянение с кратки паузи за чудновати наркотически сънища.

Е, дойдохме си на думата за наркоманския нацистки режим в Киев, който заслужава само атомна бомба!
Вто Сеп 27, 2022 5:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Сотиров



Регистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 3360
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
"Черен влак се композира, Ленче ле..."
Вто Окт 04, 2022 8:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrin



Регистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 5780
Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Отговорете с цитат

Източник: Обещают ударить? Да кто же даст! Как защищен Крымский мост, Комсомольская правда, 8 май 2022 г.

_________________
"Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar."
-- Antonio Machado
Съб Окт 08, 2022 8:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lz1fw



Регистриран на: 28 Юли 2010
Мнения: 713
Местожителство: София

Мнение замесиха и България Отговорете с цитат
https://www.kommersant.ru/doc/5606445?from=top_main_4

Цитат:
На опубликованной Кремлем видеозаписи открытой части встречи президент говорит: «Авторы, исполнители, заказчики — спецслужбы Украины». Александр Бастрыкин отвечает: «Спецслужбы Украины и граждане России из зарубежных государств, которые помогали в подготовке этого теракта». Он также рассказал про маршрут движения подорвавшегося грузовика: Болгария, Грузия, Армения, Северная Осетия, Краснодарский край.

Нед Окт 09, 2022 9:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1935

Мнение Отговорете с цитат
Преди 45 дни прогнозирах какво ще се случи със съветската армия, мисля че познах. Путлер влиза в ролята на Хитлер, без да се усети, защото никой не смее да му представи реална картина на това, което става на фронта и в самата Русия.
Забелязвате ли, че по всякакви поводи се набляга, че той е самодържец, върви винаги по огромни коридори стотици метри сам : https://youtube.com/shorts/YicAOB7_244?feature=share
Хора около него няма, антуражът е от слуги, изпълняващи заповеди и могат да си отворят устата само за ентусиазирани рапорти.
Какво ще се случи в близките 45 дни?
Путлер влезе бавно, по план в капана на момчетата с високо АЙ Кю на Байдън. Бавно, без да усеща, се пържи в собствен сос. Можеше да се спаси сам и да спаси режима си, ако се беше оттеглил по болест, и някой заместник тихо да изтегли армията от Украйна. Но той е Хитлер и сам взима решенията, а знаем как Хитлер провали немската военна машина през 1941-1943 г в СССР.
Днешните масови ракетни обстрели са типичната грешка на Хитлер от 1941 г. във Великобритания, когато разярен от нарочно извършена малка бомбандировка над Берлин от британските ВВС, отменя дотогавашната им тактика да бомбардират летища, радиолокационни станции и заводи за самолети, което много правилно е правил Гьоринг. Хвърля цялото Луфтвафе на отмъщение да бомбардира градове. За два месеца британските ВВС се съвземат, и когато поредните 1800 бомбандировача тръгват към Лондон, изведнъж ги посрещат неочаквано 300 изтребителя Спийдфайър. Загубите са такива, че Гьоринг / Хитлер все пак е имал съветници за разлика от Путлер / разбира, че след още 3 такива налета ще остане без самолети, след което превъзовството на Луфтвафе свършва. И убеждава Хитлер да спре аперацията, което Хитлер все пак прави / А Путлер не, защото има само слуги, не съветници / . Но Хитлер вече е направил фаталната грешка, изразходил е ресурсите в глупави бомбардировки, които носят щети в Лондон и Ковънтри, но не решават военни цели. Ако швабите са продължили да бомбардират местата на съсредоточение на британските самолети и произвоствените им бази, британците признават, че след 45 дни са щели да останат без самолети.
Сега новото военно командуване на Путлер му рапортува ....изтреляхме 100 ракети, излетяха 200 самолета, поразихме 200 военни цели днес...комсомолски рапорти на малоумни. Но такава е системата им, Путин им вярва. Като крещиш глупости по веригата, в един момент даже и изпълнителите надолу си вярват. Някой се чуди, защо руснаците поне не палят и унищожават техниката си, а я изоставят непокътната при отстъпление. Мислете с руският пилешки мозък, защо е това - нали трябва да предприемеш действия, да я взривиш, нали трябва да искаш разрешение от командира си? И после какво? отстъпили сте, ковмандира трябва да обвини някой в нещо - ами сержант Ванка подпали техниката, затова отстъпихме. Затова заразват, после никой не знае кой какво е правил, и не може да бъде обвинен. Аз ги разбирам.
реално положението сега на Московията:
- днес са изстреляли 75 ракети, от които 25 % високоточкови. Високоточковите ги економиха последните месеци, защото свършват и не могат вече да се произвеждат поради липса на чипове и други части, а те и преди са произвеждали по макс 20-30 на година. 2-3 дни ще стрелят така и дотам са. Днес са изтреряри акети за над 1 милиард долара, за да разрушат цивилни сгради. Парите засега не са им проблем, проблема е , че тези ракети после няма откъде да ги вземат, . От С300 имат 6000 броя, с тях могат да бомбят рнеподвижно стоящи детски градини и площадки, жилищни сгради, което и правят. Но за военни цели, които се преместват всеки няколко часа, не стават. Украинците са качили боеприпасите си на камиони и ги местят постоянно.
- Могилизацията още влошава положението на Путлер, вместо да го подбрява. Пияни тълпи от орки, без храна и дрехи, които въоръжават с ръждясало скапано оръжие / даже има и с Бердянки от 19-ти век/ Или ще се предават масово, за да се спасят, или ще бъдат избити на фронта - от украинската армия или от своите заградителни отряди. Войната влезе във всеки руски мизерен дом и ще получават ковчези, въпреки че повечето ще ги обявят за безследно изчезнали/ разбирай изгорени в крематориумите или изоставени, за да не плащат компенсации на близките, както правят и сега / . но сега не могат да скрият, че някой го няма - телефоните...с копчета, ама всеки има, човека го няма, но ще звънне на женоария другарчето му по окоп....
- В близките 30 дни ще падне цялата Херсонска област и Херсон ще бъде обкръжен, няма нужда да водят градски боеве, орките там ще се предадат.

Путлер изигра всичките си козове - взриви си сам Северните патоци, а цената на газа пада въпреки това. Скоро ще гръмне и турски поток. Украйна няма смисъл да го гърми, защото не е в техен интерес да има още дефицит на газ в Европа. КГБ сам ще го гръмне
Тогава ще видим последният коз на Путлер. Още не знаем какво е ядрен шантаж. То ще са изстрелване на фалшиви ракети през територията на Украйна и Европа, то ще е движение напред - назад на ядрени влакове и подводници. Гледайте КНДР какво прави, дето има десетина ракети, смятайте изрода на какво е способен.
Но няма да посмее да употреби реален ядрен заряд. Това само ще влоши още повече положението му. изрода от ядрени работи разбира, за разлика от стратегии.
Щатите действат по плана си. Бавно, хватката се затяга, недоволството расте, и мисля, че Империята ще издържи най-много до лятото другата година.След това следва разпада й, отделяне на още поне 10 територии, да не са луди да плащат репарациите за възстановяване на Украйна - Дагестан, Ичкерия, Татарстан, Чечня първа ще го зареже-Кадиров е свикнал да взима, не му е в интерес да е брат с бедняк, Бурятия, Тува, Якутия , и последваща гражданска война вътре в останалите територии около Москва и Питер https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/Boris-Akunin-Razpadat-na-Rusiia-e-neizbezhen_786820.html

Това ще се случи и това е най-доброто решение за целия свят и за нас, да се отървем от това зло. Щатите дават точно толкова оръжие на Украйна, колкото относително бавно, да нанася на месец по едно голямо поражение на рашистите. Бърз разгром не е в интерес на Запада. Бавното им пържене, вложава проблемите вътре в Московията, борбата между върхушките там вече е в ход .

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Пон Окт 10, 2022 3:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Dimov



Регистриран на: 22 Дек 2017
Мнения: 317

Мнение Отговорете с цитат
Тази снимка е от сега - 21-10-2022 9:00 - на гарата в Дупница.

https://photos.app.goo.gl/X2cCmjPYg4CGTkwq6

Някой има предположение от къде и в каква посока пътуват тези танкове?
Съб Окт 22, 2022 9:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1935

Мнение Отговорете с цитат
Предполагам, че това са гръцките БТР-и, които отиват в Украйна през Румъния https://novini247.com/novini/kragovata-sdelka-e-40-novi-germanski-marder-sreshtu-savetski-bmp-1_5150507.html
В случая, ясно проличава работата на съветско-руската агентура в България, начело със зеления чорап - пРезидента . Като се казва, че ЕО е отпуснал 3.5 милиарда евро за оръжие на Украйна - точно за такива сделки става въпрос. Предаваш старо, годно оръжие - получаваш най-модерното от НАТО. Полша даде 200 танка и ще получи безплатно нови Леопард, Словакия, Чехия, Румъния, Гърция, Хърватия, Словения, даже Македония се отървават от старото си съветско оръжие и получават безплатно нова модерна техника барабар с боеприпаси и обучение на персонал.
Само в България съветските агенти - властимащи, не дават да се пипа съветското оръжие. Напълно целенасочено, имаме огромен арсенал, много по-голям и която и да е бивша соц-държава, който у нас може и да не знаем , но Рашистан го знаят до последния винт : https://warfor.me/vooruzhennyie-silyi-bolgarii/

В отличие от стран Балтии, у Болгарии есть тяжелая бронетехника и даже тактические ракеты ОТР-21 «Точка» (18 единиц). Танки представлены различными модификациями Т-72 (80 единиц, еще около 200 находятся на консервации). В резерве имеется 400 совсем «древних» Т-55АМ2 (состояние неизвестно). Большое разнообразие бронированных транспортных средств: по 150 единиц БТР-60ПБ-МД1 и МТ-ЛБ, около 130 единиц БМП-23 и БМП-1. Есть 12 машин разведки БРДМ-2 и 24 самоходных противотанковых комплекса «Конкурс» на той же базе.
На вооружении артиллерии стоит: более пятисот 122-мм самоходных гаубиц 2С1 «Гвоздика», около ста установок залпового огня БМ-21 «Град». Около двухсот 152-мм пушек Д-20 и более ста 100-мм противотанковых пушек МТ-12. В наличии более двухсот болгарских самоходных 120-мм минометов «Тунджа-Сани». Болгария имеет сильную, хотя и устаревшую наземную ПВО. В ее составе: ЗРС С-75 (18 пусковых установок), С-125 (30), С-200 (10), С-300ПС (10). Войсковая ПВО включает не менее 20 ПУ ЗРК «Квадрат», 30 «Круг», 24 «Оса», 20 «Стрела-10»; также 50 ЗРК «Стрела-1» находятся на хранении. Зенитная артиллерия — 27 ЗСУ-23-4 «Шилка», 100 ЗСУ-57-2, 300 ЗУ-23, 16С-60.
На вооружении стоит 15 истребителей МиГ-29, в том числе три учебно-боевых МиГ-29УБ, (еще четыре МиГ-29 находятся на хранении) и 16 штурмовиков Су-25К (в т. ч.три Су-25 УБК, еще девять Су-25 находятся на хранении). Кроме того, в резерве находятся 22 МиГ-21.

Тия МИГ-ове на кой ще му трябват след 1 година?

Това желязо може да привостои на допотопните руски сили в Украйна, но е напълно безполезно срещу модерните армии на Турция, Гърция или Румъния. Не че някой от тях е тръгнал да ни "освобождава" , но изпускаме момента да се отървем от старата железария. Българските подлоги в политиката си вършат добре работата, блокирайки предаването на това оръжие на Украйна.
Предателството към интересите на България.

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Съб Окт 22, 2022 11:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Kent



Регистриран на: 26 Апр 2007
Мнения: 728

Мнение Отговорете с цитат
Книгата е на руски, на български зася май не е преведена. За да се чете в ориджинъл е необходимо солидно познание на рюсси и да те ibе кво ще стане с тая страна в бъдеще.
Доста премерена книга, има свежи идеи. И човека е един вид спец по... вътрешната кухня

Цитати :

"Кремль и его приспешники хотят изолировать Россию от Запада, но при этом интегрироваться в западную жизнь в личном качестве."

"Чтобы стать профессиональным убийцей драконов, человек должен либо сам быть драконом изначально, либо стать им в процессе. И команда его будет типичной драконьей, и методы, и цели. И рассчитывать, что драться будет герой, а дивиденды (хотя бы в виде свободы ды и демократии) получать вы, — наивно (если ожидаемое именно свобода и демократия, а не работа прислуги). С Ельциным уже проходили. Можно ли убить дракона? Конечно да — это не вопрос. Главный вопрос: а зачем? И на него гораздо труднее найти ответ, чем кажется многим. Для меня, как и для многих моих сограждан, важна тысячелетняя непрерывность российской истории, важны истоки нашей общей европейской — а теперь уже евроатлантической — цивилизации. Для меня важно, что мы не среди чужаков в этом западном мире, а среди его создателей и защитников. Да, прикрыв западную цивилизацию от татаро-монгольского, азиатского нашествия, мы многое потеряли и во многом стали иными, однако не стали азиатами по своей культуре (не хочу сказать ничего дурного о древней и замечательной азиатской культуре, но это не мы: Шекспир или Сервантес нам ближе, чем Хафиз или Сунь-цзы)."

" Мне претит такое место для моей страны. Мы — европейцы! Мы строили и защищали эту цивилизацию и имеем на нее не меньшее право, чем французы, немцы, британцы, австралийцы, канадцы или американцы! Мы веками шли рядом, плечом к плечу и знаем: они все нужны нам, а мы — им. Мы не будем слушать глупых и жадных людей, которые в своих корыстных целях хотели бы нас разделить."






Чет Ное 17, 2022 10:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv



Регистриран на: 22 Авг 2018
Мнения: 2241

Мнение Отговорете с цитат
Много цитати и нищо не каза. Като поднасяш някаква информация, напиши нещо като резюме, за да има някакъв смисъл, защото иначе това не само на руски, но и на английски и на зимбабвийски да го напишеш (и цитираш), пак няма да се прочете. По простата причина, че не е ясно за какво иде реч.
Пет Ное 18, 2022 4:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zlia



Регистриран на: 03 Ное 2014
Мнения: 205

Мнение Отговорете с цитат
Kent написа:
Мы — европейцы! Мы строили и защищали эту цивилизацию и имеем на нее не меньшее право, чем французы, немцы, британцы, австралийцы, канадцы или американцы! Мы веками шли рядом, плечом к плечу и знаем: они все нужны нам, а мы — им. Мы не будем слушать глупых и жадных людей, которые в своих корыстных целях хотели бы нас разделить."

Шъ ма прощаваш ама тука не съм съгласен с Ходорковски- те не са европейци и нито са построили, нито за защитавали европейската цивилизация. Справки бол и в миналия век и в този, та дори всеки ден в Украйна го доказват. Руснаците винаги са искали да приличат на европейци. Постигнали са някакви успехи в тези си желания, но после гръмко са показвали, че са по- близо до азиатците и то не до напредничевите.
Пет Ное 18, 2022 6:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров



Регистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 3360
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Една популярна книга по математика започва с мотото: "Двадесет години Ли... (следваше някакво древно китайско име) се обучаваше за бой с дракони. И понеже не срещна дракони, започна да обучава другите как да се бият с дракони." Cool

Тая теза на Ходорковски за уникалността на руския народ и за неговата божествена мисия в европейската духовност има многовековна история. Винаги обаче е ставало точно обратното: Петър Велики "избива прозорец към Европа", Екатерина Велика домакинства на велики европийски учени, Ленин развива западната идеология на "научния комунизъм", но от всичко това в Русия се присажда единствено деспотизмът. Азиатщината, демек.
Пет Ное 18, 2022 7:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tortomanin



Регистриран на: 20 Мар 2013
Мнения: 1497
Местожителство: Хасково

Мнение Отговорете с цитат
"Книгата е на руски, на български зася май не е преведена. За да се чете в ориджинъл е необходимо солидно познание на рюсси и да те ibе кво ще стане с тая страна в бъдеще"
=======
Нямам проблеми с руския, а по-скоро с доверието. Всеки ми пробутва ефектни откровения, пък аз съм един стар скептик.... Shocked
Пет Ное 18, 2022 8:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Сотиров



Регистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 3360
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Само така! Макар и скептици, не сме стари. Зер аз на 78 съм стар? Но винаги съм бил скептик-математик!
Съб Ное 19, 2022 12:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Kent



Регистриран на: 26 Апр 2007
Мнения: 728

Мнение Отговорете с цитат
Повторението е майка на...


Пет Дек 16, 2022 4:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
Много интересна карикатура. Тоя отзад какъв е (попът отпред е ясен)?

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Пет Дек 16, 2022 6:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 91, 92, 93 ... 111, 112, 113  Следваща
Страница 92 от 113

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov