ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
До първенците на Влахина и Малешевска
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Всички останали Предишната тема
Следващата тема
До първенците на Влахина и Малешевска
Автор Съобщение
Da Luz



Регистриран на: 30 Окт 2007
Мнения: 60
Местожителство: София

Мнение До първенците на Влахина и Малешевска Отговорете с цитат
/Този маршрут се посвещава на всички приятели които искаха да дойдат с нас, но не дойдоха защото бяха на работа. Посвещава се също и на президента Първанов./

Идеята за качването на първенците на Малешевска и Влахина за един ден я даде Никси в четвъртък. Аз я приех някъде към 21 часа, и понеже не знаех нищичко за маршрута, пречертавах пътища и пътеки от Гугъл Ърт и качвах на GPS-а до към 2:00 часа. После легнах малко да поспя. Към 7.30 вече превземахме баира към Владая. Задръстване нямаше. Поне не в нашето платно. Към София обаче пъплеше плътна колона в две платна - перничани с физиономии на недоспали махмурлии отиващи на работа в София.

Най-безотговорно решихме, че няма да осведомяваме разни граничари накъде сме тръгнали, първо за да не си губим времето в празни приказки и второ - всяка година около 8-ми март ме обзема един особен вид проклетия. Към 9:00 бяхме на разклона за Крупник. Минахме през Сушица. А в 10 стигнахме до края на асфалта. На Никси му се наложи да походи малко пред колата и да маха срутилите се скали. Явно от дълго време кола не беше минавала по последния участък от пътя. Та зарязахме колата на края на асфалта и продължихме пеша покрай реката по черен път. След около километър и половина и той свърши (по принцип няма пробем да се стигне с кола до тук).

Пресякохме едно поточе идващо отдясно и поехме по най-стръмния и пряк рид водещ право към вр.Кадийца.





В началото рида е много върл и през гора. Щеките много помагаха за равновесието по склона. За щастие няма тръни по тези планини.



Скоро наклона се поизправи, а след още малко и гората изчезна.
От двете ни страни се отвориха тревисти склонове, а ние се катерим по скалисто ребро.







Отвреме навреме поспираме да огледаме, както отсрещния рид на Малешевска по които трябва да се връщаме, така и към други планини. А от тук се вижда всичко от Витоша до Беласица.



Жалко, че видимоста не беше добра.На върха бяхме в 12:20. Духаше, но в сравение с това на Славянка предишната седмица си беше лек ветрец. После продължихме по браздата към Ильов връх. На едно място я напуснахме за да минем уж напряко през полето, но като гледам трака нищо не сме спестили. По едно време Никси изостана и аз се спрях да го изчакам. Имайки обаче опита от миналата седмица когато на Славянка чаках Дидо (вече бивш член на групата на безработните) половин час, а той минал напряко, тоя път почаках само 5 минути и си продължих. След малко гледам Никсито някъде вдясно в типичен стил крачи бодро, нагазил здраво в територията на другата държава. Няма значение, граничари няма. То и на мен ако ми беше работата да охранявам тия територии нямаше и да стъпя в тоя район. Ние обаче нямаме никаква работа по тия чукари, така че си ходехме с кеф и в 14:00 бяхме на Ильов връх.

Поглед към Кадийца от Ильов връх


Спуснахме се след това към една изоставена застава и продължихме по черния път минаващ по билото на един рид. Колата ни беше в долината долу вляво. Потърсихме път надолу, но като не намерихме в крайна сметка се спуснахме като шушляци надолу през гората.
Беше към 16:00 и имаше още дълго време светлина до края на деня, затова решихме да се върнем с колата по друг път, които обаче не беше асфалтов та затова спряхме на първата къща на Брестово да питаме дали може да се слезе до Симитли по черния път. Местните в македонско обаче са два вида. Едните като видят чужд човек, така както си копаят нещо в двора се покриват сякаш вдън земя и няма никой, а вторите - обикновено пасат животни и като те гепят за слушател няма откачане до като не ти разкажат пълната си програма... Не се наложи да подсвиркаме дълго на чичото дето се беше покрил. Показа се бързо, той и цялата му рода и ни осведомиха, че може да се слезе надолу (ако сте с кола, която много си обичате и пазите, все пак не минавайте по тоя път). След около два километра надолу попаднахме на много красиви скални венци - Коматинските Скали. Слязохме и почнахме да ги обхождаме с широко отворени очи.













Пак се загубихме с Никси. Разбрах къде е, кагато чух разговор някъде през два баира - беше попаднал на местен от втори вид. Аз продължих да се мотая, но в района има перфектна акустика та чувах какво си говорят. Никси с жив интерес се осведоми за имената на всички махали наоколо, откъде идва името Коматински скали и за истинските имена на Кадийца и Ильов връх (Огреляк и Джамо). Като пристигнах при тях чичото вече искаше да ни даде GSM-a си и като идваме пак, да се обадим и бирата и мръвката от него. Тука вече Никси се покри и ме остави аз да се оправям с него. Като виден простак първата мисъл ми беше: "ти ся ко - имаш си телефон, ама никой не ти се обажда по него и го раздаваш наляво-надясно". Беше твърде грубо и вместо това вървейки към колата казах:

- Много хубави скали - не са известни. Сигурно, щото до скоро са били в гранична зона.
- Ааа! Как да не са известни. Идват туристи. Вчера идваа от телевизия "Родина" да ги снимат. И президенто идва оня ден.
- Бе, ти знаеш ли, че стана скандал, щото президента отишъл на лов по време на траур. Той обаче отрича. Я ми кажи сега, на разходка ли беше тука или на лов?
- Бе мани ги тия, бе само гледат какво да го заядат. Злобни хора.
- Да бе, ама ти кажи на лов ли беше?
- Не. На разходка беше -след около три секунди пауза, добави: - е пуцаа тука нагор, ама нищо не удария.

Еми това е - Имаме новина, драги зрители - На президента Първанов му е крив мерника. Вадя апарата и щрак чичо Стефан на портрет. Той се опита да се скрие. После взе да ми вика да я изтрия. Аз обаче вече бях на полусъединител.





Цитат:
В петък в декларация от парламентарната трибуна лидерът на ДСБ Иван Костов призова държавния глава да подаде оставка, "заради арогантното му отношение към мъката на нацията".




Цитат:
Президентът Георги Първанов отрече да е бил на лов два дни след пожара във влака София - Кардам, при който загинаха девет души, съобщи агенция "Фокус": "Бях в местност в района на Симитли за няколко часа. Не съм преспивал там и не съм отстрелвал никакви животни. По никакъв начин не съм осквернил паметта на загиналите във влаковата катастрофа".


За съжаление вече се беше стъмнило и не остана време да видим един много ценен манастир. Спуснахме се до ЯМК Симитли(които не знае какво е ЯМК и има навършени 18 може да се осведоми от тук). То и в София има задръствания по улиците, ама тука водачите на всички коли освен че са лични приятели с президента карат двуместни мерцедеси, бе. Аз пък си мислех че Симитли е някво село.

Спряхме, аз за кафе и сандвич, Никси за бира, на входа на Благоевград в "Петрол", където едни служителки на бензиностанцията ни посрещнаха като VIP-клиенти. В началото си мислех че са си харесали Никси и затова ни се усмихват така жизнерадостно, но после докато си пиех кафето забелязах, че тук става дума за нещо съвсем друго. Двете бяха рутиниран високомотивиран екип, които си върши работата сякаш прави нещо значимо. А това че ни се усмихваха просто е част от работата им.
Чисто прахосничество на човешки ресурси е подобни хора работят като продавачки, а не примерно на високо-отговорни държавни постове. И обратното. Аз не бих имал нищо против президент Първанов да ми прави кафето и сандвича в бензиностанцията, а Иван Костов да ме пита (може и без да се усмихва): - Желаете ли кетчуп или майонеза. Абе тая държава няма да се оправи докато правилните хора не си застанат на правилните места.

На връщане към София ние си караме нормално, а в насрещното - задръстване. Нормално - тази работна седмица свърши и работещите гледат да се махнат от София, където вече не само дебелите с Audi TT, а куцо и сакато минава на червено и паркира на средата на улицата. Това е щото нашето правителство изпусна положението с заплатите. Некви хора дето 10 години едвам преживяваха с 300 лв сега взимат 700 и си мислят, че това ги прави по някъв начин специални и им дава допълнителни права. Обаче явно не са израсли достатъчно дори за тия мижави пари. Сега единствения изход е рязко увеличение на тока, парното, водата... и акциз-убиец на ракията...Еее, ай стига, че се улях, вече. Smile

Ма не съм аз виновен, а ето тая новина която прочетох току що:


Цитат:
Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов, демократично избраните президенти на България, ще бъдат изваяни върху Коматинските скали до края на тази година.
Кметът на община Симитли Апостол Апостолов е съобщил за инициативата пред вестник "Стандарт". В началото на годината е възложен проект на местния художник Николай Кашев, който до месец ще е готов с окончателния вариант на идеята. Вече са намерени спонсори, които да финансират реализирането й. Става въпрос за 60 000-70 000 лева.

"Ликовете на тримата президенти ще са високи поне по 1,50 метра, за да се виждат отвсякъде", разяснява кметът. Идеята го споходила преди 3 години. Тогава се качил до Коматинските скали край село Брестово със свои приятели. Те останали поразени от красотата на скалния масив и на природата в района.
.....
"Няма връщане назад, щом веднъж сме взели това решение. Там ще стане райско място за туристи и местни хора. Потокът от нашенци и чужденци към Коматинските скали няма да секва", вярва Апостол Апостолов.


_________________
www.bgmountains.org
Вто Мар 11, 2008 2:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
Laughing Laughing Laughing Браво браво Croc
Вто Мар 11, 2008 9:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Speedy



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 2551
Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Много добре! Браво браво. Laughing За президента и сие каквото и да кажем ще е малко. Това за правилните хора на правилните места си е точно така. Не стане ли, няма да има оправия.

_________________
Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител
Вто Мар 11, 2008 11:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
natam-nasam



Регистриран на: 06 Авг 2007
Мнения: 209

Мнение Отговорете с цитат
Ех, хубав пътепис - смях през сълзи. Жалко за хубавите скали Crying or Very sad Толкова ли не можаха да измислят нещо по-полезно да се направи с тия пари???
Вто Мар 11, 2008 12:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Kat



Регистриран на: 08 Юли 2007
Мнения: 872

Мнение Отговорете с цитат
ей, Емо, браво бре Very Happy
тъй поместени снимките са по-добре, отколкото на линк към Пикасата Wink Wink Wink

тука в тоя пътепис дните са 8-9 март, нали?
Вто Мар 11, 2008 1:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Da Luz



Регистриран на: 30 Окт 2007
Мнения: 60
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Цитат:
Толкова ли не можаха да измислят нещо по-полезно да се направи с тия пари???


Ти явно не знаеш с кой си имаш работа. Кмета на Симитли Апостол Апостолов - Поли. Освен че е близък на президента Първанов е бивш футболен съдия, а за неговите гениални хрумвания песни се пеят из Пиринско. Въпреки че са доста нецензурни, ще избера една две от по-приличните. Не мога да се сдържа да не ги пусна:

СОБРАЛЕ СЕ У ХОРЕМАГО В КРЕСНА
УПРАВЛЯВАЩАТА СЕЛСКА КЛИКА МЕСТНА
НАЧЕЛО С ПОЛИ БИСТРАТ ПЛАН СЕКРЕТЕН
ДА 'ДИГНАТ НАСРЕД КРЕСНА КОСМОДРУМ-РАКЕТЕН!
ПОКАНИЛ СПЕШНО ПОЛИ ПЕДЕРАСА
ЕКСПЕРТ ПРОЧУТ-ДИРЕКТОР В "NASA".
ПРИСТИГА ТОЙ В ДЕН ГОРЕЩ И ЛЕТЕН
ОЧИ СИ ТРЪКА- ГЛЕДА ЗАШЕМЕТЕН...
НАСЕКЪДЕ РАКЕТА ДО РАКЕТА-
НЕ ЗНАЕЛ ЯНКИТО ЧЕ ТУЙ СА МИНАРЕТА...
НАБЛИЗО СЕЛЯНИН ПАСЕ СИ СТАДО КРАВИ...
"ЕЙ COWBOY, ЕЛА НАСАМ - НЕДЕЙ СЕ БАВИ-
ЩЕ ТЕ ЗАПИТАМ КВИ СА ТЕЗ РАКЕТИ-
КАЖИ МИ QUICKLY СЕЛЯНДУР ПРОКЛЕТИ!"
..."- AAA МИЛОСТ СЪР, НИЙ ТУКА СМЕ АБДАЛИ
НЕДЕЙТЕ ГОСПОДИНЕ ТЪЙ СЕ ПАЛИ..."
ВЪВ ТОЗИ МИГ СЕ ПРИБЛИЖАВА ПОЛИ
ДА ДОЙДЕ С НЕГО В КРЪЧМАТА ГО МОЛИ
ПОГЛЕЖДА ЯНКИТО ВТРЕЩЕН
СЕДЯТ НАКУП КРЕТЕН ПОДИР КРЕТЕН
"...КАК МОЖЕ ВИЙ СЕЛЯЦИ КЛЕТИ-
ДА ИСКАТЕ ДА ПУСКАТЕ РАКЕТИ?!
ДА НЕ Е ТУЙ РЕДОСЕЯЛКА-
ВИЙ ЗНАЕТЕ ЛИ ЩО Е ТУЙ СОВАЛКА...?
НАПРАЗНО СЕ РАЗКАРАХ АЗ УВИ-
О! ЯЖ МИ КУРО СИМИТЛИ!!!!"

В КРЕСНА ПОЛИ ДНЕСКА ПО ОБЕД
ОТКРИ ХИМИКО-БИОЛОГИЧЕН ФАКУЛТЕТ
НАЗРЯ В СЕЛО ТОЧНО В ТОЗ МОМЕНТ
КРЕЩЯЩА НУЖДА ОТ ЕКСПЕРИМЕНТ
ЩЕ ПРОБВА ПОЛИ ДА КРАСТОСА ГЕНЕН ЩАМ
ОТ ВЛАКНЕСТ КОЧ С ХИПОПОТАМ
ЦЕЛТА МУ Е ЗА РАМАЗАН-БАЙРАМ
ДА НАГОСТИ СЕЛЯЦИТЕ С КУРБАН!
ИЗВИКАН БЕ ПРОФЕСОР НАЙ-ГОЛЯМ
ОТ ИНСТИТУТА В МАГАДАН
ЗА РАБОТА СЕ БЪРЖЕ ТОЙ ЗАХВАНА
ПОРОДА ЧУДНА ГЕННО ИЗМЕНЕНА СТАНА-
ПОЛУЧИ СЕ ХИПОПОТАМ С РОГА,
СЪС ВИМЕ, БЛЕЕЩ КАТ'ОВЦА...
ДА СЕ ПОХВАЛИ В СЕЛО ВРЕМЕ СТАНА
ИЗВЕДЕ ПОЛИ ДЗВЕРО НА МЕГДАНА
СЪБРАХА СЕ СЕЛЯЦИТЕ ОТВРЕД-
И ВСЕКИ РЪГА СЕ ДА ИДЕ ПО ОТПРЕД
...В ТОЗИ МИГ УСТАТА СИ ОТВАРЯ
С ЧОВЕШКА РЕЧ МУТАНТА ПРОГОВАРЯ
И БЛЕЕЙКИ ИЗРИЧА ДУМИ ТРИ-
Я-А-АЖ МИ-И-И КУ-У-У-Р-О-О СИ-И-И-МИ-ИТЛИ-И-И-И!

ДРУЖНО В СЕЛО СЕ РЕШИ
НОВ КВАРТАЛ ДА СЕ СТРОИ
С МОДЕРНИ ОФИС СГРАДИ
И ПАВИРАНИ ПЛОЩАДИ
ИСКА ПОЛИ В СИМИТЛИ
ВСИЧКО ДА СЕ ОБНОВИ
ПЛАМЕН МИРЧЕВ ОБЯВЯВА-
PVC ЦЯЛ ТОН ДАРЯВА
ВЕНКО ДА НЕ ИЗОСТАВА-
ДОБРОВОЛЕЦ БЪРЖЕ СТАВА
НА ГЛАВА СИ ТУРА КАСКА,
ПОЧВА С ЧУКА ДА ДРАМЯСКА.
ПО ОБЕКТА СЪС ЛОПАТА
ЗДРАВО ФАНАЛ У РЪКАТА
ЗАЕКО И ОН СЕ ПРЕЧКА
КОПА БАВНО И ПОЛЕЧКА...
ТЕ ГО МЕСЕЦ ВЕЧЕ СТАНА
РЕЗУЛТАТ ОБАЧЕ НЯМА
СКЕЛЕТА СТРЪЧАТ САМОТНИ
А КРАЙ ТЕХ СЕЛЯЦИ ПОТНИ
ЦАКАТ КАРТИ, ПИЯТ БИРА
СЪС САЛАТИ И РАКИЯ
ВСЕКИ ТРАЕ-НЕ ЕБАВА,
А СТРОЕЖО ИЗОСТАВА
В МИНИСТЕРСТВОТО РАЗБРАЛИ
И КОМИСИЯ СВИКАЛИ
ИЗКАЗАХА СЕ ЕКСПЕРТИ ДВАЙСЕ':
"КУР ЗА КРЕСНА- АКТ 16!"
И ПРАТИХА В ОТГОВОР-
КАЙО ЩАТЕН РЕВИЗОР
РАЗХОДИТЕ ДА ИМ СМЕТА-
И ДА МЪМРИ ЛЮТО КМЕТА,
ВСИЧКО КАЙЧО ПРЕСМЕТНА
И ИЗГОТВИ ДОКЛАДНА
В НЕЯ ТОЙ ПОСТАНОВИ-
"ЯЖ МИ КУРО СИМИТЛИ!"

----------

Пък това последното изречение как се римува с Коматинските скали.

Бас държа, че творческите гении от Благоевградско вече работят по въпроса и скоро ще излезе нов хит.
------------
Цитат:
тука в тоя пътепис дните са 8-9 март, нали?


Мне, в петък - 7ми март.

_________________
www.bgmountains.org
Вто Мар 11, 2008 2:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
amorpheus



Регистриран на: 11 Сеп 2007
Мнения: 163
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Very Happy
и за ямкс и за първанов и за служителките по бензиностациите :>

един ултра ценен коментар по въпроса за симитли
Вто Мар 11, 2008 3:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3413
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
На мен също ми хареса! Аз друго бих му посветил на Първанов, но да не разваляме добрия тон на форума. Disgust
Вто Мар 11, 2008 3:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Niksi



Регистриран на: 01 Окт 2007
Мнения: 562
Местожителство: софия

Мнение Снимки от Влахина и Малешевска планини Отговорете с цитат
Здравейте и от мен.

Понеже Емо /Da luz/ вече е написал главното за скитането ни до първенците на планините Влахина с вр.Кадийца /Огрей или Огреяк/, както и Малешевска - Ильов връх /Джамо или Джама/, то аз само ще добавя линка към снимките:

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=19509&AlbumId=113116

По-здрави...и до-скитане.. Cool

_________________
Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Сря Мар 12, 2008 10:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Ристо Туристо



Регистриран на: 02 Окт 2008
Мнения: 4314
Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Laughing
Тоя Емо...
Croc

_________________
Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки
Чет Фев 03, 2011 1:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ilio



Регистриран на: 01 Апр 2010
Мнения: 52

Мнение Нощувка? Отговорете с цитат
Здравейте.
след няколко седмици се замислям за рафтинг по Струма и така и така ще се бие път до там ще се пробвам и аз да кача някой от тия баири.
Въпроса ми е знаете ли за хижа наоколо или ефтинки места за нощувка че в Кресна са от 25 лв нагоре.

Единственото което аз видях е х.Лагера която ми е за сега фаворит:
http://www.tourism-bg.net/hiji/15_hija_lagera.html
Благодаря.

_________________
В планината лоша ракия, грозна жена и неприятно време - няма!
Skype:iliyan.markov
Сря Мар 23, 2011 10:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
djarosk



Регистриран на: 26 Юли 2010
Мнения: 47

Мнение Отговорете с цитат
рафтингът по Струма е като рафтинг по Горнобански път в дъждовен ден Very Happy

а, иначе за района от Благоевград надолу до Кефалия (демек Петричу) включително се носят невероятни легенди Very Happy
Съб Апр 02, 2011 11:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ilio



Регистриран на: 01 Апр 2010
Мнения: 52

Мнение кадийца и Ильов връх Отговорете с цитат
Макар и не по план, най-накрая ги качихме тия върхове.
Това беше първото ми ходене изцяло разчитайки на GPS, но оказа се че пак може човек да се обърка.
Ползвахме този трак:
http://95.87.245.248/bg/tracks?task=view.download&cid=133
за което сме благодарни на авторите му.

Гледайки надлъжния разрез в се оказа че в началото има зверско изкачване, и се колебаехме дали да не минем в обратна посока първо Ильов връх после Кадийда и голямото качване да е спускане, но добре че не го направихме.Добре е защото имаше около педя шума и на връщане щеше да е спускане по дупе.На КАдийца срещнахме 4 македонци(които са си чисти българи даже единия се казваше Димитър, адаш на спътника ми).По разговорихме се с тях, но духаше страшно много и не се застояхме много.
Продължихме по браздата следвайки трака или по скоро движейки се малко в страни от него, после се оказа че сме вървяли доста в Македония.
Оказа се че след объркването ни маршрута се увеличи със 7-8 км, но това затвърди теорията ми че не трябва да му се доврявам на 100%.
Ето малко снимки:
http://ilioilio.snimka.bg/mountain/kadiyica-i-il-ov-vr-h.591089.23358526
За тези които не са ходили по тоя край и имат желание препоръчвам да имат ГПС понеже няма никаква маркировка, вероятно защото е гранична зона.
Поздрави.

_________________
В планината лоша ракия, грозна жена и неприятно време - няма!
Skype:iliyan.markov
Нед Май 08, 2011 12:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
dilaro2



Регистриран на: 17 Апр 2010
Мнения: 124

Мнение Отговорете с цитат
Къса ми се сърцето като видя че не се достъпват снимките от тези стари но златни теми..

Малко снимки от Кадийца от 27.04, беше валяло сняг през нощта но въпреки това колата (опел астра) се качи до премката между Кадийца и Ильов без проблем.



по висока резолюция тук: https://prikachi.net/images/2023/05/02/1.jpeg


по висока резолюция тук: https://prikachi.net/images/2023/05/02/2.jpeg

Вижда се рртс пъстрец във далечината


по висока резолюция тук: https://prikachi.net/images/2023/05/02/4.jpeg


по висока резолюция тук: https://prikachi.net/images/2023/05/02/5.jpeg


по висока резолюция тук: https://prikachi.net/images/2023/05/02/6.jpeg


по висока резолюция тук: https://prikachi.net/images/2023/05/02/9.jpeg


Последната промяна е направена от dilaro2 на Сря Май 03, 2023 12:18 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Май 02, 2023 10:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon



Регистриран на: 25 Сеп 2007
Мнения: 425

Мнение Отговорете с цитат
Стигнал си до границата с Опел Астра!?!? И си се върнал?! Не е ли страшно по черния път? Аз съм стигал до разклона за Коматинските скали по “асфалта” и ми беше терсене, а пък до горе…
Вто Май 02, 2023 9:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Всички останали Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov