ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Трак-логове
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Предишната тема
Следващата тема
Трак-логове
Автор Съобщение
Da LuzРегистриран на: 30 Окт 2007
Мнения: 60
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Е тука вече го хванА в издънка Mr. Green - явно е ползвал същата карта.

Аз се порових да видя да не би евенуално Дюз да означава на турски Жълт - но не би. Означава Равен - демек Дюзчал - Равен връх

_________________
www.bgmountains.org
Пет Юни 27, 2008 4:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
didoРегистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 5624

Мнение Отговорете с цитат
Жълт е "Саръ"
Пет Юни 27, 2008 5:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
redexРегистриран на: 18 Дек 2007
Мнения: 146
Местожителство: гр.София

Мнение Отговорете с цитат
mislesht написа:
Да, прав си!
Wink А той ще си каже за това:
http://picasaweb.google.bg/redex.alpine/OalVuG/photo#5214953871660999954


Колеги благодаря за корекцията. В действителност по картата тази точка ми излиза като връх Жълтец. Коригирал съм описанието по снимките. Използвах БГтопомапс за този маршрут. Там е отбелязан в.Жълтец. Ако дадете точка на в.Жълтец ще коригирам картата зада нестават грешки.
Съб Юни 28, 2008 8:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
misleshtРегистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 2906
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Току-що отворих мапсорса, гледам Жълтец е белязан като V.Jaltetz 2. Това е истинския Жълтец на бгтопомапс, има разклон на пътеките отгоре.
Кофти е ако човек не познава района и зимно време разчита на ГПС с тая карта. Не ми се мисли, ако забие на запад по Брустовете надолу в някоя мъгла...като си мисли че там има друг връх. Та затова.
Нед Юни 29, 2008 11:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
redexРегистриран на: 18 Дек 2007
Мнения: 146
Местожителство: гр.София

Мнение Взривен завод връх Оба Отговорете с цитат
Изходна точка е взривния завод след с.Горни Лом. Поема се по черен път и се достига до хижа Миджур ( хижата на Милчо и Пепа) Ако се внимава може да се достигне и с лека кола до хижата. От там се тръгва по традиционния маршрут за връх Миджур. Преминава се през бесетките, след това гората. Като се достигне до Кози гърбина от там тръгват двете пътеки. Зимната, която върви право на горе и лятната която подсича в Северна посока и води към гранична пирамида 336. Хваща се лятната пътека, когато няма сняг разбира се иначе падат лавини. Достига се до 336-та пирамида и се тръгва на север. Върви се по било на места обрасло с хвойна и в последната си част доста каменисто. В участъка с камъните, както и в клековете преди Кози гърбина МНОГО трябва да се внимава за ЗМИИ! Има ги в изобилие! Връх Оба е много панорамен и при ясно време се откриват хубави гледки.

Трак: http://cid-980fcb32debfd514.skydrive.live.com/self.aspx/tracks/vrah_Oba.gdb
Снимки: http://picasaweb.google.bg/redex.alpine/YyFcWI
Пон Юли 07, 2008 11:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
misleshtРегистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 2906
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Пак ще оспамя малко темата, но не мога да се сдържа! Хей, доживях да видя снимка на вр. Реплянска църква! Clap Ако ходиш там ще засечеш ли височината? От години се чудя дали е 2000 или малко под 2000м. Пък дано някой ден и аз смогна да отида там. Wink
Пон Юли 07, 2008 1:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
pepino_bgРегистриран на: 24 Юли 2007
Мнения: 197

Мнение Мальовишко било Отговорете с цитат
GPS трак: х. Мальовица - Страшно езеро - вр. Голям Купен - вр. Ловница - вр. Орловец - Петлите - вр. Мальовица - х. Мальовица
Пет Юли 11, 2008 4:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
redexРегистриран на: 18 Дек 2007
Мнения: 146
Местожителство: гр.София

Мнение Мусаленски венец Отговорете с цитат
Тралог Мусаленски венец.
Изходна точка горна лифтова станция Ястребец. Тръгва се направо по билото. Подминават се лифтовете, подсича се връх Алеко и се достига до лятната пътека малко преди връх Мусала. След Мусала се тръгва по пътека,която малко преди трионите изчезва.Преминават се трионите. На опасните места има прокарано стоманено въже, което в началото е нестабилно и неможе да се разчита на него. Трионите се преминавт за около 45 минути, както се изисква внимание. След това се достига връх малка Мусала. От него се поема по пътека към връх Дено, като се преминава покрай скалата Свинкс. От Дено се слиза на Северозапад без пътека, като на места има маркировка ( каменни пирамидки) достига се до пътека със зимна колова маркировка. От Коловете се тръгва на Североизток към връх Шатар по много добре подържана пътека. Преминава се през висок клек. Достига се до разклон за връх Шатар. Продължава се на Север Севеоизток по пътеката и се достига горна станция на седалковия лифт Ситняково. От него има няколко варианта за слизане. Ние избрахме директно по пистите тъй, като закъсняхме доста. Другия вариант е черен път, който пресича последната писта.
Разтояние около 20-23 км.
Време: около 12 часа.
Сложност: Сложен, на места труден. Изисква се добра физическа подготовка. За преминаване на трионите се изисква особено внимание, особено около въжето.

Снимки:
http://picasaweb.google.bg/redex.alpine/naEQRG


Трак:
http://cid-980fcb32debfd514.skydrive.live.com/self.aspx/tracks/musalenski_venec.gdb
Нед Авг 17, 2008 2:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pepino_bgРегистриран на: 24 Юли 2007
Мнения: 197

Мнение Рилец Отговорете с цитат
GPS трак: Каскаден път (Рилска река) - р. Гьолска (Водница) - руините на манастирската мандра - вр. Дъбрава - вр. Теодосиеви караули - вр. Рилец - Смрадливо езеро - Тиха Рила

Exclamation Exclamation Exclamation Тракът от Смрадливото езеро до Тиха Рила е в клеков участък с ясно изразена пътека, но явно не е правилната пътека с жълта маркировка!

Снимки 2007 г.
Снимки 2008 г.
Нед Авг 24, 2008 8:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
redexРегистриран на: 18 Дек 2007
Мнения: 146
Местожителство: гр.София

Мнение Реплянска Църква и Остра Чука Отговорете с цитат
Траклог взривен завод след с.Горни Лом-хижа горски Рай-връх Остра Чука-връх Реплянска Църква.
Дължина: около 27 километра
Време: Около 14 часа.
Терен: динамичен до труден
Тип: Пешеходен.
Описание на трака:
Изходна точка е взривния завод след с.Горни Лом. След завода се тръгва на горе по пътя, който се разклонява. Тръгва се по десния път нагоре към хижа Миджур (известна още, като хижата на Милчо и Пепа) Малко след това в дясно се отделя стар обрасъл път. Тръгва се по него. Това е пътеката жълта Тинтява. Върви се само по пътя, като се минава покрай връх Раков. Продължава се все по пътя, който на места се губи. Доостига се до спускане в гората. След това се достига до стара постройка до която има чешма. От там се продължава все по пътя и се достига хижа Горски Рай. От хижата се тръгва през гора по добре маркирана и очертана пътека, която извежда след около 2 часа на премката между върховете Остра Чука и Реплянска Църква. Ние изкачихме първо остра Чука и след това Реплянска Църква. От Реплянска Църква се тръга към връх Оба по пътека, която на места се губи. Ориентир са малките гранични пирамиди. Малко преди Оба се появява маркировка и пътека, която го подсича от Изток. Има вариант да се изкачи върха право на горе ( изключително панорамен) и да се слезе през камъните или да се подсече. След връх Оба се слиза на долу към Кози гърбина от където се поема по пътеката, която е за връх Миджур. Пътеката извежда на бесетки и се тръгва по път към взривния завод.
Има и друг вариант за изкачване от село Чупрене се тръгва по чакълест път, който извежда на хижа горски Рай. Пътя е 17 километра и може да се премине с джипка. Ние го качихме с джипката зада го проучим. Има хубави гледки.

Връх Остра Чука и връх Реплянска Църква са в гранична зона и за изкачването им се изисква разрешително от съотвената институция!


Трак: http://cid-980fcb32debfd514.skydrive.live.com/self.aspx/tracks/replianska_carkva.gdb
Снимки: http://picasaweb.google.bg/redex.alpine/lQycVK#
Пон Сеп 15, 2008 10:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
redexРегистриран на: 18 Дек 2007
Мнения: 146
Местожителство: гр.София

Мнение връх Ушите Отговорете с цитат
Траклог: Хижа Хайдушка песен – връх Ушите-хижа Козя стена-хижа Хайдушка песен

Дължина: около 14 км
Време: около 10 часа
Сложност: средно сложен. В началото от Хайдушка песен маркировката е много стара и лесно се губи. ПО нататък е добре.
Тип: пешеходен

Изходна точка е хижа Хайдушка песен. До Хижата се достига по асфалтиран на места разбит път. От хижата се преминава по мостче има табели, указващи посоките към хижа Васильов и Хижа Козя стена.

Траклога е само тази част, която не е включена в БГ топо мапс.

трак: http://cid-980fcb32debfd514.skydrive.live.com/self.aspx/tracks/kozia_stena.gdb

снимки: http://picasaweb.google.bg/redex.alpine/JOfAVH#
Нед Окт 05, 2008 6:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lubitelРегистриран на: 06 Фев 2008
Мнения: 395
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Извинявам се предварително за въпроса, но ще помоля за малко пояснения относно методологията за използване на GPS-устройствата - колеги твърдят, че трябва на компютър да се качи карта на местността, да се начертае маршрута / ите и тогава да се прехвърли на GPS-а. Доколко това е вярно и как се използват трак-логовете, които redex е така любезен да публикува?
Пет Ное 07, 2008 12:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
redexРегистриран на: 18 Дек 2007
Мнения: 146
Местожителство: гр.София

Мнение Отговорете с цитат
Здравейте,
Да, зада можете да използвате гпс-са Ви е необходима карта на местността. Може да изтеглите безплатната BG Topo maps ver. 2.12
След, като инсталирате картата в GPS устройството трябва да изтеглите трак лога и с помоща на програмката Mapsource да го прехвърлите в gps-са.
След това в самият GPS в настройките трябва да укажете трака/ковете да се визуализира/ат върху картата.
Чертаенето на маршрут също е възможно но при наличие на траклог до желатана от Вас дестинация не е необходимо да чертаете.
Относно чертаенето има начин но тва е друга тема.

П.С. Ако използвате трак-лог може и да неразполагате с никаква карта но тогава единственото нещо, което ще виждате е трак-лога.

Надявам се че съм бил полезен!
Иван (Redex)
Съб Ное 08, 2008 10:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
xaraxРегистриран на: 02 Фев 2009
Мнения: 3
Местожителство: Plovdiv

Мнение Родопи : Храбрино - Върховръх Отговорете с цитат
Маршрутът започва от изхода на с.Храбрино в посока с. Бойково.
Минава през хижа Академик /Родопски партизани/ - хижа Бряновщица - хижа Върховръх


http://xaraxgps.hit.bg/HRABRINO_VARHOVRAH.rar
Вто Мар 31, 2009 10:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
redexРегистриран на: 18 Дек 2007
Мнения: 146
Местожителство: гр.София

Мнение Трак екопътека по каньона на река Чернелка Отговорете с цитат
Изходна точка село Къртожабене ( Плевенско)
Дължина около 7 километра.
Терен: Черен път, реката се пресича по мостчета, които са ремонтирани след, като реката беше отнесла няколко.
Интересни точки: Кладенеца Провътреник.

По маршрута са изградени множество места за барбекю. Пътеката е излкючително подържана и чиста. ЕВАЛА!
Целият маршрут може да се премине с 4х4 автомобил но пешаците ще могат да разгледат много по-интересни места тъй, като преминавайки само по пътя повечето немогат да се видят.


трак: http://cid-980fcb32debfd514.skydrive.live.com/self.aspx/tracks/chernelka.gdb
снимки: http://picasaweb.google.bg/redex.alpine/nQcfv#
Съб Май 02, 2009 9:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 3 от 7

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov