ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Едно ходене до връх Джангал - лето господне 2008 - 9 август

 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Едно ходене до връх Джангал - лето господне 2008 - 9 август
Автор Съобщение
Kat



Регистриран на: 08 Юли 2007
Мнения: 872

Мнение Едно ходене до връх Джангал - лето господне 2008 - 9 август Отговорете с цитат
Привет на всички Very Happy

Както от известно време насам, план за къде ще се ходи направихме в последния момент. В петък беше ясно каква посока ще държим и колко души ще пътуваме с колата на Тошо. От града тръгнахме 4-а души, последния ни спътник го взехме от съседното село, което ни беше и на път. До х. Гоце Делчев пътуването беше чудесно, тоя път за мой голям кеф, не ми стана лошо и преди да тръгне лифта в 8.30 с още по-голям кеф пихме една кола на терасата на хижата. Още от сутринта там се заформяше солидна агитка за празнуване на ... така и не разбрах какъв беше повода, но важното беше, че ще се празнува,ще се вдига шум, ще се лее бира и ще се вдигат наздравици.... още по-големи навалици имаше на х. Безбог - отдавна не бях виждала толкоз много хора на баир. Shocked

Най-хубаво беше след Безбожки превал, дръпнахме малко напред пред навалицата. Следвахме пътеката известно време и тъй до първото изворче. Там малко почивка и снимки. Връх Джангал + цветенца:


След още малко ходене се виждаха Демиркапийските чуки и портата:


От там още малко ходене покрай Рибните езера и право на Попово езеро. По пътя едно семейство ту ни застигаха, ту изоставаха. Останах с впечатление, че не бяха идвали в тоя район преди Rolling Eyes може и да греша.. тяхната идея беше преди да спре лифта да минат през Тевно езеро, до Демяница, оттам пак на лифта. Ние се чудехме и маехме, наистина ли го мислят, че може да стане това... Тошо им обясни посоката и портата, през която трябва да минат за Тевно ез. И на Попово езеро ги оставихме - решихме да се изкатерим на Джангала директно от езерото нагоре - пада се източната му страна. Хем за разнообразие, хем не бяхме го качвали оттам. Ето две гледки от преди да тръгнем нагоре.
Едно от езерата до Попово езеро + Полежанския район:


Демиркапийски чуки + туристи:


... И тъй, тръгнахме, както се казва, да качваме източната страна на Джангала Very Happy Гигантското езеро долу се виждаше все по-добре, и почти друго хубаво по стръмния баир нямаше. Освен боровинките Very Happy мммм, много вкусни и сега им е времето. Wink

Член на нашата дружина, в почивка между ходенето нагоре Very Happy


И още от членовете+самото езеро Попово:


Различна гледна точка имаше това качване, обаче вече не се чудя какво е виждал Никси миналата година, като се качваше.. само не му завиждам за носенето на целия багаж Very Happy
С минаване на времето, се струпваха все повече облаци, които по малко закриваха слънцето, та слънцегреенето не беше толкова неприятно вече:


Имаше почти на върха много интересни скални образувания, после разбрахме, че те са си същинските чуки на Джангала, които се виждат като зъбери от долу:


От там върха е близо. Има - няма 5 мин. И после гледки...Много облаци имаше, много мъгла обхващаше различни места в Пирин, в нашия район само слънцето беше зад облак. След 5-10 мин зяпане и дужурната снимка, тръгнахме надолу:


Мноо ветровите беше, та не посмях да оставя апарата сам да снима Cool
Последва слизане към Момини езера, около които имаше пак палатки и навалица. Там си направихме почивка. Похапнахме, попихме и попочивахме Wink После малко трудно тръгнахме по обратния път от езерата към Попово езеро. Някъде по средата на пътя, отново попаднахме на семейството, с което повървяхме преди да тръгнем към Джангал. Те разказаха, че отишли до Тевно езеро и вместо да ходят до Демяница, се връщали обратно. Поразговорихме малко и се оказа, че преди 2 седмици, когато си правехме ходенето от Даутов връх до х. Вихрен, сме се срещнали на Кончето и сме поприказвали Very Happy Ама ние не ги познахме..
На Попово езеро пак някоя и друга снимка, там вече срещнахме още някоя и друга голяма група, похапващи или зяпащи, едно здрасти, и айде пак към Безбог. След 15 ч, слънцето огряваше много хубаво част от долните Рибни езера и те имаха много хубав цвят:




... И после хижата се показа. Лифтът вече не работеше, та запрашихме надолу пеша. Едно хубаво нешо на тая стръмнина беше пътеката под самия лифт. Имаше изобилие от узрели, вкусни, вкусни боровинки Very Happy После потичахме малко, с риск да се пребием от клоните по пътеката, пошляхме се по заобиколни пътища, почудихме се на празнуващите на х. Гоце Делчев....
Скоро всичко беше далеч, а дома - все по-близо Very Happy

ами това е, до скоро дъра-бъра


Последната промяна е направена от Kat на Пет Авг 15, 2008 9:33 am; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Авг 14, 2008 4:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
vasil111



Регистриран на: 20 Мар 2008
Мнения: 183
Местожителство: велинград

Мнение Отговорете с цитат
хехе, много хубаво. за 1 ден ама Джангал. Бива. Ама как хубаво си хванала цялото малкополежанско било - е там нема да има навалица мисля. Това е по добрия път за джангала - само горе.
Чет Авг 14, 2008 4:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Speedy



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 2551
Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Екстра разходка и вкусни боровинки! Clap

Още малко снимки от "мероприятието" има на -> http://oreliak.org/index.php?item=photo&action=photos&gallery_id=75

_________________
Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител
Чет Авг 14, 2008 4:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
bialk



Регистриран на: 07 Авг 2007
Мнения: 53

Мнение Отговорете с цитат
В неделя /14.06/ група от 6 човека отскочихме до Папазгьол. С нас имаше малки деца, затова на езерото бяхме към 12,00 часа. Имах 2 часа на разположение да се кача на Джангала от източната му страна. Започнах изкачване и за около 30 минути бях тук :



И там блокирах. Стеснението се оказа непреодолимо стръмно и опасно. Отказах се, тъй като нямах време за алтернативен маршрут. Интересувам се как сте се озовали над това препятствие на снимката тук:



Ники, можеш ли да начертаеш пътеката от вашия преход на горната снимка?
Вто Юни 16, 2009 2:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Speedy



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 2551
Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
A сега де! Така по снимка ми е малко трудно. Ако съм на езерото лесно се вижда. Един от двата варианта беше. Мисля този с пунктира по-скоро ако не ме лъже паметта. Като намина натам ще кажа със сигурност. Хвърли ме в дилема сега. Laughing



_________________
Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител
Вто Юни 16, 2009 3:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
bitterman



Регистриран на: 29 Юли 2009
Мнения: 280
Местожителство: ГРАД ДОБРИНИЩЕ

Мнение Отговорете с цитат
прес тази страна качването на джангал е много трурно от отзад е по лесен от тук стигаш до някаде и краи и няма изход

_________________
Пирин планина номер 1
Сря Юли 29, 2009 6:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krassy1809



Регистриран на: 24 Авг 2012
Мнения: 39

Мнение Съвет за Джангала Отговорете с цитат
Здравейте ,
Намислили сме да качваме Джангала , нямаме професионални умения и никога не сме ходили до тевното , качвали сме само Джано и до Демиркапийска порта сме били.Та така след като от Х. Безбог сме стигнали Папаз дилемите са следните:
1. от Папаз , към момини езера и от там по улея към портата между Джангала и Момини Двори , ако може да се нарече порта , после спускане до маркировката с оранжевите точки и атака на Джангала. После слизане и спане на Тевното езеро.
2. от Папаз , към момини езера и хващане на пътеката към краледворска лява порта , спане на Тевното езеро , на другият ден от рано към превала между Валявишки чукар и момини двори , оранжеви точки , атака на Джангала.

Много ли е по лесен маршрут 2 от маршрут 1 , има ли 3-ти , N-ти вариант , целим просто да се качим , по най-лекия начин.
Ще сме благодарни на всякакъв съвет , карта , линкове , снимки.
Пет Авг 24, 2012 10:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sprocker



Регистриран на: 26 Май 2012
Мнения: 39

Мнение Отговорете с цитат
От Попово езеро (папазгьол) има пирамидки право нагоре към върха, пътя изобщо не е труден и е осеян с боровинки. Пирамидките започват от момента в който зелената маркировка от Безбог стигне Попово езеро веднага вдясно по камъните - там аз я загубих съвсем за кратко, но нагоре всички пирамидки се виждат чудесно, няма смисъл да го заобикаляте от другата страна (информацията е актуална, бях там преди няколко дни). Smile
Вто Сеп 04, 2012 5:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JWalker



Регистриран на: 21 Авг 2007
Мнения: 282
Местожителство: Ботевград

Мнение Отговорете с цитат
sprocker написа:
От Попово езеро (папазгьол) има пирамидки право нагоре към върха, пътя изобщо не е труден и е осеян с боровинки. Пирамидките започват от момента в който зелената маркировка от Безбог стигне Попово езеро веднага вдясно по камъните - там аз я загубих съвсем за кратко, но нагоре всички пирамидки се виждат чудесно, няма смисъл да го заобикаляте от другата страна (информацията е актуална, бях там преди няколко дни). Smile

Точно по тая пътека вчера слязохме от Дженгал към Попово езеро. Горе на върха се тръгва в източна посока, но се търси къде да се слезе от него в ляво. Малко под ръба пирамидките се виждат, на гъсто са и не проблем да се следват.

На тая снимка според мен вярно е където са точките. В ниското, където тънката и дебелта линия се допират минахме в дясно, където са преспите и по издигната част на терена пред тях.

_________________
Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org
Съб Сеп 08, 2012 10:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
deltata



Регистриран на: 19 Сеп 2012
Мнения: 12

Мнение Отговорете с цитат
Ей това е добра работа - начертан маршрута, показано от къде да се мине по-добре и да се помогне и на другите. Смъквам си снимката да я имам като тръгна натам. Благодарско! Това е истинска взаимопомощ, планинарска


Последната промяна е направена от deltata на Съб Фев 02, 2013 2:02 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Пет Сеп 21, 2012 8:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 2551
Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
deltata написа:
Ей това е добра работа - начертан маршрута, показано от къде да се мине по-добре и да се помогне и на другите. Смъквам си снимката да я имам като тръгна натам. Благодарско! Това е истинска взаимопомощ, планинарска

Ходете, ходете. Ние всяка година навестяваме върха като го изкачваме от там. Царския път е по пунктира, който съм нарисувал. И другото е изпълнимо, но не е за предпочитане. Rolling Eyes

_________________
Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител
Пет Сеп 21, 2012 11:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
didkopitko



Регистриран на: 27 Юни 2016
Мнения: 287

Мнение Отговорете с цитат
Може ли ъпдейт на снимките?
Интересува ме точно това изкачване откъм Попово езеро.
Пет Авг 09, 2019 12:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca



Регистриран на: 17 Яну 2012
Мнения: 1038
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
didkopitko написа:
Може ли ъпдейт на снимките?
Интересува ме точно това изкачване откъм Попово езеро.

Там преди 2г. един Ку-Ку нашари една марка със синя боя от езерото към върхът, доста грозно му се получи, пътеката я има и на БГ Монтайн

_________________
"АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Пет Авг 09, 2019 8:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov