ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
КОМ-ЕМИНЕ Къде е ВОДАТА?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Предишната тема
Следващата тема
КОМ-ЕМИНЕ Къде е ВОДАТА?
Автор Съобщение
meco puh



Регистриран на: 18 Яну 2011
Мнения: 1865
Местожителство: обл.Разград

Мнение Отговорете с цитат
mikesli написа:
Днес го гледах малко над 25 км. е от вр. Каракус до г.с. Елешница. Пътя от м. Цигански гроб до върха го няма на ГПС-картите. 21 км е от Цигански гроб до г.с. Елешница, по пътя който минахме заедно /естествено без ходене до х.Върбишки проход/ Освен че е по-дълго, и денивелациите са повече. Вероятно най-кратко е по "старата" пътека през вр. Трънливия бурун обаче и тя липсва на ГПС-картата

Благодаря Мите. Напролет ще тръгна от Котел и вместо по р.Герила ще мина по оня чер път, по който по погрешка тръгнахме през 1987 година.Може пък да е по-добре, след това ако реша да мина Ком Емине.

_________________
Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров
Пон Дек 17, 2012 6:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000



Регистриран на: 28 Юли 2010
Мнения: 2796
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
mikesli написа:

Плазовец е много ключово място от гледна точка ВОДАТА между Козичино и Емине. Разглеждах картите и препрочетох няколко пъти това, което си написал. Въпросният кайнак е доста встрани от пътеката, доколкото разбрах. Явно и случайно си попаднал там и не успяваш с точно да го локализираш. Това лято, като преминахме от там имаше десетина къщи, които изглеждаха обитаеми. Вероятно има водоизточник в селото???? Всъщност, скоро гледах по телевизията репортаж, че това не е село а населен район, на който се опитват да сменят статута за да се електрофицира. Добре ще е ако някой сподели къде в самото "село" може да се потърси вода, а Огнян пак да разгледа картие и EarthGoogle и посочи по-точно кайнака и чешмата, която конете са облизвали...


Марто и Благо си наляха вода от тази къща/кошара/ферма (не знам какво беше) малко преди селото:

Малко настрани от пътя е.
Ние със Стефан извикахме в една от къщите и излязоха две бабки, които ни наляха вода. Казаха ни че заради сушата всичко е пресъхнало и в някои къщи даже няма вода, а където има едвам тече. Не споменаха някъде да има чешма от която може да си налеем.



От друга страна съм сигурна, че някой от хората, които срещнахме преди това ни каза, че там ще има вода, май кладенец. Само дето не мога да си спомня ясно разговора и с кого беше. Ще си помисля пак за това. Надявам се и някой от спътниците ми да си спомни. Smile

_________________
Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пон Дек 17, 2012 8:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ogobogo



Регистриран на: 24 Окт 2012
Мнения: 116

Мнение водата в плазовец Отговорете с цитат
Здравейте,
относно "конската чешма", както казва Mariana1000, намира се встрани от пътя. Не знам колко встрани е това, понеже не се движех по маркировка. Това, което забелязах, беше, че селото/ махалата ( Плазовец) се намираше доста надолу в ниското вдясно. Идвайки от телевизионната кула към селото, човек се движи по асфалта. Първо се минават 2 имота с къщи и пристройки към тях (мисля, че бяха разсадници или нещо подобно, имаха си кучешка охрана и имаше хора там). Тези къщи се намират на разстояние от по няколко стотин метра една от друга и на доста голямо разстояние от първите къщи, макар и пусти, в които се живее/ живяло се е).
Понеже асфалта започва да се спуска, а на мен не ми се стори добра идеята да се спускам и качвам после ,а и целта ми беше да се губя, реших да мина от горната страна на всички постройки и да се движа по нещо като било.
Първите постройки бяха солидни къщи - ново строителство (от преди 15-на години и по-нови), като колкото повече се движих по пътеката, се срещаха къщи, отдавна заключени, доста стари и разбити едноетажни постройки, като голяма част от тях ми приличаха на бунгала.

Наоколо не видях жив човек, чуваха се шумове в ниското, където, съдейки по това което виждах, бяха населените къщи. За самата пътека, по която се движех, бих я описал като пътека ,която минава покрай селото и най-вероятно се ползва от пастирите.

Ако К-Е минава през самото село по асфалта , бих казал, че чешмата остава много наляво.Може би, когато се пита някой местен, би трябвало да се попита за постройка, която се ползва за плевня и се намира в края на селото - "горе на баиря".

Ако имам път натам ще разпитам ,макар че ме съмнява да е скоро.


Весели празници на всички
Огнян
Нед Дек 23, 2012 8:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
todor__x



Регистриран на: 15 Дек 2012
Мнения: 452

Мнение Отговорете с цитат
митко от снимката и картата не мога да ти кажа че е точно там чешмата.има някакво разминаване.тя е от кантона и маркировъчния кол право на изток и надолу в дерето но както казваш бе много обрасло.знех я къде е и въпреки това изгубихме поне 40мин докато успеем да слезем до там.първо пробвахме от кола на долу рязах сякох но не успяхме.пробвах да заобиколя по пътя за да сляза към нея от изток от там дори е по близко има друг кол и пак е точно срещу него но на запад.от високата трева и храсти не можах да вляза и от там.върнах се обратно при групата.пробвахме отново от кантона и кола на изток не става продължихме около 50 до100м по пътя и тогава на долу през гората се получи слязохме пихме и си напълнихме.разстоянието е малко няма километър но с търсенето и пълненето отиде около час.
от картата ако въобще е същата чешма би трябвало да е тази на север тая която я дават на юг може да се потърси.не съм сигурен обаче дали са точно те въпреки че е малко вероятно да има и още чешми на такова близко разстояние трябва да се провери на место.
Вто Дек 25, 2012 1:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000



Регистриран на: 28 Юли 2010
Мнения: 2796
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
fena73 написа:
Под езерцето след с.Топчийско,което си снимала в ляво от пътя има чешма-водата не е кой-знае каква,малко топла,наокло има кравешко присъствие но става-пихме и не умряхме Very Happy може да я сложите в другата тема"къде е водата"...



_________________
Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пет Дек 28, 2012 2:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38



Регистриран на: 25 Сеп 2009
Мнения: 3267
Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Мнение Водата при езерцето след с. Топчийско Отговорете с цитат
Предполагам за тази чешма става въпрос:

Езерце на 15 минути след с. Топчийско, обрасло с тъмна зеленина (вдясно от центъра). Чешма (в центъра, вдясно от трите дървета) - вляво (северно) от езерцето и пътеката:



Чешма вляво (северно) от пътеката до езерце 15 минути след с. Топчийско. Езерцето се намира зад гърба на снимащия:



Не си спомням чешмата да течеше, като минахме, иначе щях да снимам течащата струя. А и не предполагахме, че чешмите ще свършат, иначе щяхме да пийнем от езерцето, въпреки опасността от зараза от животните, които най-вероятно пият вода там. А и езерцето се намира едва на 15 минути след края на с. Топчийско, следователно от тази чешма има смисъл, ако не се влиза в селото, а се продължи директно по пътя. Виж, следващото село Сини рид е чак след 2 часа и чешмата над него също беше пресъхнала, в този участък е по-любопитно и по-необходимо да се посочи къде е водата Smile .
Пет Дек 28, 2012 11:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rumi_xristova



Регистриран на: 12 Мар 2012
Мнения: 139

Мнение Re: Водата при езерцето след с. Топчийско Отговорете с цитат
Ние, като минахме тази година, чешмата над Сини рид течеше нормално, там пълнихме вода.
Съб Дек 29, 2012 11:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli



Регистриран на: 28 Мар 2011
Мнения: 509
Местожителство: Сливен

Мнение Re: Водата при езерцето след с. Топчийско Отговорете с цитат
rumi_xristova написа:
Ние, като минахме тази година, чешмата над Сини рид течеше нормално, там пълнихме вода.

Едва капеше предния ден, така че небива да се разчита много на тази чешма. Ние минахме през селото. Отклонението е не повече от 5 минути. Наляхме вода от чешма срещу бензиностанцията. По-късно намерихме и студена от един хладилник в барчето на центъра Very Happy Very Happy Very Happy
Съб Дек 29, 2012 12:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
todor__x



Регистриран на: 15 Дек 2012
Мнения: 452

Мнение Отговорете с цитат
вода при цигански гроб освен тази за която стана дума от юг.трябва да има и такава от север поне се споменава за нея в описанията които сме чели.добре е тя да се намери.в началото на пътя като се тръгне на север да се слиза по долината.вероятно това да е извора на герила.говори се за чауш и капсъз бунар единия от север другия от юг.
относно това къде излиза пътеката през черния нос-караборун не можахме да я минем цялата но като обядвахме на х.върбишки проход на югозапад видях табела и маркировка надписа бе котел.като говорих с хижарката за резервация на нощувка тя каза че хижата е точно на пътеката.вероятно е така този по герила писаница летовище върбица е само вариант на основния който повечето избягваме и е станал трудно проходим.
Нед Дек 30, 2012 4:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli



Регистриран на: 28 Мар 2011
Мнения: 509
Местожителство: Сливен

Мнение Отговорете с цитат
Да, от северна страна на ЦИГАНСКИ ГРОБ има чешма с голямо бетонно корито. Минавал съм от там но нямам снимки. На 50-тина метра от пътя е, вижда се добре. Предполагам има вода и около постройката, намираща се северно от пътя?
Нед Дек 30, 2012 8:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli



Регистриран на: 28 Мар 2011
Мнения: 509
Местожителство: Сливен

Мнение Отговорете с цитат
Темата позамря. Е аз да ровна с въпрос за вода при подсичането на вр. Издермец.
На Трака който изтеглих от нета има отбелязана чешма, малко след разклона за Седемте престола. Аз нямам спомен... Дали някой може да внесе яснота??


Пет Яну 18, 2013 2:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tito



Регистриран на: 22 Юни 2011
Мнения: 856

Мнение Отговорете с цитат
Аз си спомням, че там имаше поне едно място, където се минаваше през доста дълбока кал хем беше суша. Очевидно върви някаква вода от горе, но аз поне не видях извор, а и не съм го и търсил.

_________________
От Ком до Емине 2012
Ком-Емине GPS трак
Пет Яну 18, 2013 3:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73



Регистриран на: 16 Окт 2011
Мнения: 1930
Местожителство: Ст.Загора

Мнение Отговорете с цитат
Сещам се че имаше в тоя участък-чешмата беше вдясно а с/у нея даже май имаше разнебитна масичка или нещо подобно...втория път обаче като минавахме-2011г.-не течеше!Ако говоря за друго място-моля поравете ме!
Съб Яну 19, 2013 9:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli



Регистриран на: 28 Мар 2011
Мнения: 509
Местожителство: Сливен

Мнение Първи вариант - за водоизточниците по КЕ Отговорете с цитат
Както обещах в началото, ще се постарая да обобщя събраното инфо.
Качих първи вариант
После ще се постарая да го направя по-прегледно, със снимки на чешмите, карти и описания как се стига до тях. Засега показвам този междинен резултат с идея да поправите пропуски и грешки които със сигурност съм допуснал.
Пет Яну 25, 2013 5:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kokoex



Регистриран на: 20 Яну 2012
Мнения: 34

Мнение Re: Първи вариант - за водоизточниците по КЕ Отговорете с цитат
mikesli написа:
Както обещах в началото, ще се постарая да обобщя събраното инфо.
Качих първи вариант
После ще се постарая да го направя по-прегледно, със снимки на чешмите, карти и описания как се стига до тях. Засега показвам този междинен резултат с идея да поправите пропуски и грешки които със сигурност съм допуснал.


Забележително!!!
Сигурно ще се допълва още, но форматът, в който е представена информацията е много удобен и цялото начинание заслужава адмирации!!!
Пет Яну 25, 2013 5:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Следваща
Страница 3 от 13

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov