ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Разнообразна разходка (като терен) на Витоша

 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Витоша Предишната тема
Следващата тема
Разнообразна разходка (като терен) на Витоша
Автор Съобщение
Liubitel



Регистриран на: 02 Юни 2013
Мнения: 393
Местожителство: София

Мнение Разнообразна разходка (като терен) на Витоша Отговорете с цитат
Днес си спретнах един маршрут...чак изненадах себе си - не с километрите, а че се замотах баш на Витоша.Не съм ходила по всички пътеки, но уж този път си взех карта.Да кажа първо какъв бе маршрута: с.Железница - с.Бистрица - станцията на лифта Витошко лале - нагоре по ски пистата - х.Алеко - Голи връх - през Орлово гнездо - з.Кикиш - Боянски водопад - с.Бояна.
Точно след Рила съм в добра форма и не исках да я губя толкова бързо, защото съм влюбена в Рила и кроя планове пак да се видим скоро с тази хубавицаSmile Та реших да походя от Железница, която никак не обичам като маршрут, защото е пренаселено.Да не казвам, че и докато се стигне до нея с градски транспорт си е истинско изпитание за търпението ми.
От чешмата тръгнах с много бодра крачка, толкова бодра, че хич и не ударих лаф с бабите там,за да разбера защо водата не става за пиене вече.На разклонението за х.Алеко през заслончето с водопада се позачудх дали да не се кача от там, но не - много е лесно.Точно тогава ми хрумна да се кача по пистата.Хубавото е, че докато стигна до нея вървях по сенчеста пътека, разхладих се добре на чешмата, метнах 20 фактора връз кожата и хайде нагоре.Боже каква разлика с предното ми изкачване! Обаче и обувките си имат значение - тези старите измислени Кампус са си точно за това - гъне се подметката, сцепва се добре и никакви проблеми с ахилеса, като се има предвид вида на пътеката.Към Алеко и Ушите си беше едно мързеливо ходене.После свих надясно към Орлово гнездо и оттам на Кикиш.Хубавото беше, че поне до Кикиш срещнах 5-6 човека само, че сутринта бях започнала да съжалявам, че съм дошла на Витоша в почивен ден. Пътечката явно се разклонява и аз съм хванала долната, по едно време излязох на едно петно с камънак и никъде не се виждаше излаз, който да прилича на пътека.Видях пирамидки и тръгнах по тях, добре де но посоката е обратна на тази дето ми трябва.Гледам картата - аха връщам се към Орлово гнездо.Хайде обратно да огледам това каменно петно с пирамидки - открих едни по-надолу, май и пътечка се мярка като че ли зад едни храсти.Давай през храстите - някакви иглолистни с къси меки снопчета от иглички, но корави стъбла.Аха, ето ти я пътеката.Без проблеми после до з.Кикиш и към х.Камен дел, после и Есперанто.Водопадът беше много красив (жалко днес бях без фото)и там доста народ и заради този народ хванах една стара и почти неизползвана пътека до сами реката.Е срещнах няколко човека по нея, пък и исках да си спомня как за 1-ви път ходих на Боянския водопад именно по нея.Мога да кажа, че още по-зле е станала, направо си е опасна.Ако бях с алпинките - сигурно щях да се пребия.От друга страна е много полезно за психикатаSmile))) и затова си я изкарах до края, макар че другата беше е хей на един хвърлей малко по-нагоре.
След дълго чакане дойде автобуса към Хладилника, но на мен ми предстоеше разходка в Борисовата - поне 2 часа и аз с кеф си седнах на седалката - 1-то дълго сядане след слизането в Железница.Даааам и тъкмо стигнахме околовръстното и контрола - слизай бързо.Шофьорът няма билети, в Бояна няма билети и накрая резултатът е 5км тромбоване до метростанция Джеймс Баучер.Разбира се закъснях и за срещата.
Ако някой има нови обувки може да ги тества по този маршрут, като изключи ЖелезницаSmile
А аз се притеснявах, че ще има змии по пътеката за Ушите или пък по тази за Кумата, ба ще има, то при толкова народ варани да имаше там, щяха да избягатSmile)))

_________________
Всичко е възможно.
Нед Авг 04, 2013 11:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina



Регистриран на: 31 Авг 2007
Мнения: 2486

Мнение Отговорете с цитат
Леле, в тоя пек вчера... аз стигнах до поляните над Железница, повъртяхме се насам-натам, заболя ме главата от жегата и хванахме на разходка в ниското по горите...

В онова с пирамидките съм се забивала на слизане от Камен дел, хванахме тогава една стръмна просека преди да излезем на пътеката за Кикиш.

_________________
www.summitsweb.com
Пон Авг 05, 2013 10:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Antoon



Регистриран на: 25 Сеп 2007
Мнения: 425

Мнение Отговорете с цитат
Май на всички ни се е случвало да се объркаме на онова място към Кикиш.
В събота ходихме семейно от Владая до Кладница по водосборния канал на яз. Студена. Добре, че тръгнахме рано, към обяд вече не се търпеше.
Сря Авг 07, 2013 12:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Витоша Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov