ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Decathlon отварят врати в София през септември 2013
Иди на страница Предишна  1, 2
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Връзки Предишната тема
Следващата тема
Decathlon отварят врати в София през септември 2013
Автор Съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
Ходих да пазаря оттам разни дреболии за плажно къмпингуване, ем да хвърля едно око на магазина.

Разполагат с огромна площ и огромна бройка артикули, практически за всяка outdoor-дейност.
Техните им марки са си доста евтини всъщност, не знам къде ги видяхте високите цени.

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Пон Сеп 02, 2013 5:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
mont_blanc



Регистриран на: 02 Сеп 2013
Мнения: 1

Мнение Отговорете с цитат
И аз бях там и се чудя къде ги видяхте тези скъпи цени. Май не сте ходили отдавна по магазини за планинска екипировка. Използвам различни продукти на Кечуа доста години вече и като цена/качество нямат равни!
Пон Сеп 02, 2013 9:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
torah



Регистриран на: 30 Авг 2011
Мнения: 336

Мнение Отговорете с цитат
mont_blanc написа:
И аз бях там и се чудя къде ги видяхте тези скъпи цени. Май не сте ходили отдавна по магазини за планинска екипировка. Използвам различни продукти на Кечуа доста години вече и като цена/качество нямат равни!


Щом казваш. Wink))
Вто Сеп 03, 2013 9:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
despotov



Регистриран на: 09 Ное 2012
Мнения: 12
Местожителство: Враца

Мнение Отговорете с цитат
Няколко пъти съм купувал от там туристически обувки- синия продукт от 27 лева и смея да твърдя че не съм носил нищо по удобно и здраво за тези пари, че и двойно.Дано само качеството да е същото като в другите страни.
Вто Сеп 03, 2013 11:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ledena_kukla



Регистриран на: 05 Мар 2013
Мнения: 17

Мнение Отговорете с цитат
Чета доста противоречиви мнения относно цените/качеството на стоките в Decathlon-а. Интересувам се, тъй като още не съм ходила, има ли изгодни намаления на зимни дрехи - полари, панталони (дамски).

_________________
Get lost in nature and you will find yourself...
Пет Сеп 06, 2013 1:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SMitev



Регистриран на: 18 Юли 2012
Мнения: 53

Мнение Отговорете с цитат
Вчера направих опит да пазарувам там. Постоях около половин час. Конкретно исках да видя цени на палатките quechua и какви спални чували имат... имат три модела, но не бих казал че си залужават парите.... взех си от другаде...
Относно палатките: Единият от двата модела които видях, беше с 150 лева по - скъп от колкото ханглииския сайт на магазина...
Празните стелажи няма да ги коментирам.
Преди няколко дена реших да видя и сервиза за колелета(бях скъсал верига) "поне още две седмици няма да работи"

_________________
I love not man the less, but Nature more!
Пет Сеп 06, 2013 2:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gamina



Регистриран на: 31 Авг 2007
Мнения: 2486

Мнение Отговорете с цитат
И аз минах да го видя. Моето мнение вероятно няма да го приемете за обективно, ама да си кажа Smile

В общи линии впечатлението беше за зле зареден Lidl... дори не съм се заглеждала подробно в туристическия отдел (хвърлих едно око на обувките им - не, определено!), отидох на неуспешна мисия да си намеря подходящи за тичане дрешки. Пълен fail, с известни компромиси намерих някакво долнище, колкото да оправдая час и половина градски транспорт до там.
Цени - средна работа, те такива са си цените на ниския клас екипировка. Качество - ще видим, ама и не очаквам от анцуг за 36лв вечен живот, достатъчно е да изкара зимата.

_________________
www.summitsweb.com
Съб Сеп 07, 2013 10:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Йосарян



Регистриран на: 17 Юни 2012
Мнения: 685
Местожителство: Димитровград

Мнение Отговорете с цитат
Аз си купих ей това на Simond за 91 май лв.. Отдавна му бях хвърлил око и с кеф си го купих. Дано не съм се прецакал много, но мисля че е добра сделка. Купих се и едни бюджетни щеки на БД за 73лв с клипс. Недостатък е че се сгъват малко, две секции са и мисля че не се сменя карбидния връх, но това може и да мога да го излекувам. Пробвах ги вече и съм доволен. Изглеждат здрави и усещането е като за такива.
Съб Сеп 07, 2013 3:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loudidd



Регистриран на: 14 Юли 2011
Мнения: 329

Мнение Отговорете с цитат
С наличното в момента магазинът е идеален за хора, които искат да посещават планината и да изглеждат точно като от рекламните каталози на хора, посещаващи планината (т.е "модните" туристи, които ходят "на езерата"). Нека следим промоциите им, сигурно отвреме на време ще пускат добри неща на още по-добри цени..
Нед Сеп 08, 2013 9:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
Един от продавачите спомена, че не поддържали склад - т.е в магазина има това, което се вижда. Предполагам началните месеци ще се виждат често празни рафтове, докато разберат какви артикули се търсят у нас.

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Нед Сеп 08, 2013 10:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Rincewind



Регистриран на: 09 Апр 2013
Мнения: 874

Мнение Отговорете с цитат
Моите впечатления от "нашия" Декатлон:
1. Цените в българския Декатлон са като в магазините на веригата на запад, като равностойността евро-лев е закръглена в наша полза, т. е. което на запад струва 12.90 евро, тук е 24 лева.
2. За съжаление асортиментът в София е доста по-беден от това, което веригата предлага по принцип, явно отначало ще пробват пазара. Направи ми впечатление, че залагат най-вече на собствените си (по-евтини от "марковите") брандове - Quechua, Forclaz и т. н. "По-така" стоки има само в някои от отделите. Отделно, че дори по отношение на собствените им марки не е наличен целият им асортимент.
3. Предлагат се дрехи и обувки за малки, големи и още по-големи (не само на възраст, а и като размери) хора. Това - особено на фона на безумно бедния избор на стоки за по-едри тела и крака в нашите "традиционни" спортни вериги и магазинчета - ще им спечели страшно много фенове. На запад много често дрехи в диапазона XXL-2XL са в промоция заради "изоставане" по рафтовете, докато тук - доколкото видях - са вече пообрани. Същото важи и за обувките 47-49 номер.
4. Обявените размери на дрехи и обувки са реални. Не е нужно да търсиш 5XL блуза, ако в действителност носиш XL. Не е нужно да влизаш в 50-и номер обувка, ако всъщност носиш 47-и.

Магазинът в София не цели нещо по-различно от това, което цели веригата по принцип - да облече и обуе масовия спортист, който, в крайна сметка, е алфата и омегата на спортното (в това число и туристическото) движение по света и у нас. Отделно, че наглед "немарковите" им стоки е много отношения не отстъпват на "марковата" продукция, особено тази, която се предлага в България. Прост пример на база личен опит: страшно скъпарски гащи, взети от мен в навечерието на похода ни из испанските планини, се разпаднаха по всички линии след 12 дни ходене. Последва посещение в Декатлона в Сантандер (къде да търся "чики-рики"-магазини в непозната страна?!) и закупуване на панталони за 10 евро и клин от 12 евро, които не само издържаха следващите 33 дни, ами са готови за още два пъти по толкова ходене. Отделно, че ми бяха страшно удобни.

Та, в крайна сметка, Декатлонът при всички случаи е драстично обогатяване на нашия пазар на спортна екипировка - дори само заради това, че отиваш на едно място и купуваш практични и евтини неща, които да задоволят основните ти спортни потребности. Особено, ако не си сноб.

ПП - И още нещо, в по-общ план: всичко, което носим, има определен живот, който е винаги по-кратък от онова, което производителят "гарантира". Причините за това са много, но основните са две: а) нещата все някога омръзват и човек иска да ги подмени с нещо ново и б) увреждат се механично, независимо от качествата си (падания, трънки, глогинки и какво ли още не). При всички положения предпочитам, ако по една или друга причина ми се наложи да "жертвам" нещо, то да ми е струвало 30 лева, а не 300. Много често се завирам из такива места, че ако на себе си нося продукция за общо 1000-1500 лева, доста ще се замисля дали изобщо да се насоча към тях.

И нека всички, които биха ми обяснили как дълбоко не съм прав, се вгледат внимателно в снимките на meco puh от пътеписа му за Ком-Емине и видят как е облечен и обут този герой на нашето време!!! Respect

Gamina написа:
Цитат:
И аз минах да го видя. Моето мнение вероятно няма да го приемете за обективно

Да, няма ... И то по една точно определена причина. Ето я:

Цитат:
В общи линии впечатлението беше за зле зареден Lidl

Такаааа ... Подобно на мнозина, и аз преди време се зарадвах на новината - широко прокламирана тук, във форума - че чепичките Bestard най-после ще са лесно достъпни за българския турист, той ще може да ги повърти из ръце, да ги пипне тук и там, да ги изпробва и да прецени дали са му удобни, преди да ги купи, а не да ги поръчва онлайн, пък после да му мисли, ако нещо не е така, както си го е представял. Чудна работа, потривах(ме) доволно ръчички.
Но каква се оказа реалността? Ето каква - към днешна дата в HighMountain-серията има два модела, предлагана номерация 38 и 39 от единия, 43 от другия. AdvancedTrekking-серията ни радва с един модел, номера 39-42 и 44-45. В Trekking-серията ни се предлагат четири модела, съответно с номер 43 за единия, 40-41, 44-45 и 46 за другия, 39-42 и 44-45 за третия и 39-45 за четвъртия. TrailWalking-серията съдържа три модела, съответно с номера 44 за единия, 42-44 за другия и 38-42 и 44-45 за третия.
И така: аз нося обувки 48 номер. За мен така или иначе няма налична нито една обувка в магазина, но по-лошото е, че такива теоретично биха ми били предложени само за единия модел от HighMountain-серията, един модел от AdvancedTrekking-серията, четирите модела от Trekking-серията и нито един от TrailWalking-серията. По-големи номера така или инае не се предлагат, а има хора, които са с такива крака, да не говорим, че аз самият в планината бих предпочел да нося маааалко по-големи обувки от обичайното. Така или иначе съм лишен от тази възможност в случая.
Но дори и на половинката ми, която има абсолютно "стандартно" ходило с номер 40, се предлагат в наличност три-четири модела!!! Т. е. и тя ще трябва да си купи "какво да е" на Bestard (само за да е Bestard), а не точно обувката, която й ляга най-добре на крака и на сърцето.
И така, дори да сме решили да отделим 600-700 лева и да се обуем двамата в "подобаващи" маркови обущета, се оказва, че няма за какво да си дадем парите. По-фрапиращото е, че така стоят нещата и при "боклучетата" Gelert, които са по-нискобюджетната обувка, правеща компания на Bestard-ките. Е, и при това положение как имате очи да говорите за "зле заредени" други магазини.

Прочее, с подобни проблеми се сблъсквам при всеки един от българските търговци на туристическа екипировка, вкл. вериги от рода на SportDepot или наглед супер богато заредени магазини като обущарницата на Salomon. Въпроси от рода на "Че кой носи такива номера?" или съжалителни въздишки "ами не, чак толкова големи не предлагаме", или пък благообразни предложения "можем да поръчаме, до месец ще са тук" вече лееекинко ми качват кръвното.
Сря Окт 09, 2013 10:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina



Регистриран на: 31 Авг 2007
Мнения: 2486

Мнение Отговорете с цитат
Мога, защото съм им клиент. Отидох да си купя определено нещо от Декатлон и не открих почти нищо, което да ми стане и да покрие скромните ми изисквания - аз съм си съвсем стандартна, размер S-M. По същия начин както ти не си открил 48 номер обувка в Излез навън, или където и да било. Rolling Eyes
За малко магазинче донякъде е оправдано и разбираемо неналичието на пълен асортимент или номерация, все пак става дума за огромни вложения. За магазин от мащаба на Декатлон, според мен вече не е ОК.
Конкретно за Бестард - може да се обърнеш към вносителя.

Ако имаш някакви други бележки, забележки и коментари, може да ги напишеш на info@gooutdoor-bg.com.

p.s.
в интерес на истината аз всъщност НЕ работя в цитирания магазин Wink

_________________
www.summitsweb.com
Сря Окт 09, 2013 1:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Rincewind



Регистриран на: 09 Апр 2013
Мнения: 874

Мнение Отговорете с цитат
Избирателен цитат:
Gamina написа:
За малко магазинче донякъде е оправдано и разбираемо неналичието на пълен асортимент или номерация, все пак става дума за огромни вложения.

Конкретно за Бестард - може да се обърнеш към вносителя.

p.s.
в интерес на истината аз всъщност НЕ работя в цитирания магазин Wink


Отзад напред:
1. Нямам идея дали работиш в магазина или не (на трудов или граждански договор), но оставам с впечатление за тясната ти обвързаност с него от факта, че сайтът му е в подписа ти и информираш форума за всяка промоция на всяка стока в магазина. Ако съм останал с грешни впечатления - mea culpa.
2. Нямам никакво намерение да се обръщам към вносителя на Бестард или когото и да било. В крайна сметка всяко зло за добро - политиката на българските магазини за туристическа екипировка доведе до това, че в крайна сметка ходя с принципно нетуристически обувки за жълти стотинки (съгласно ценовите скали на обувките в България) и всеки път благославям съдбата, че ме тласна в тази посока.
3. Конкретно в България проблемът не е в това дали е магазинче или магазинище, защото и големите доставчици и продавачи просто игнорират обувките с номера от 45 нагоре, при това не само туристическите. Такива номера няма да се срещнат дори и в Метро. Отделно, че специализирани в обувната търговия вериги като Deichmann също по правило не предлагат такава номерация в България, макар навън да продават преспокойно "четиридесет и последен" номер, че и нагоре. Та проблемът е общобългарски, а не по разделителната линия малки-големи.

Та затова на мен ми хареса Декатлонът. Исках преди няколко дни елементарни спортни чепички за подтичване - отидох и си взех такива на цената на гуменки Матстар, като дори имаше и възможност да си взема и два номера по-големи, ако исках. Исках шкембето ми да е покрито изцяло от полиестерна тениска, а не тя да ми стига до пъпа - получих каквото исках, при това на цената на носна кърпа, а не срещу 80-100 лева, както това ни е обичай тук. Това е моята гледна точка. Ако тук влезе и Sportsdirect - ще съм още по-доволен. И на Globetrotter няма да откажа, ако решат да се бият за портфейла ми. Това е моята гледна точка. На потребител, който не иска кой-знае колко и не разбира защо и малките му претенции не могат да бъдат изпълнени в България.
Сря Окт 09, 2013 4:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina



Регистриран на: 31 Авг 2007
Мнения: 2486

Мнение Отговорете с цитат
Ами радвам се, че си намерил точно каквото търсиш Smile

_________________
www.summitsweb.com
Сря Окт 09, 2013 4:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
promis



Регистриран на: 06 Яну 2013
Мнения: 105
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Наскоро и аз минах през декатлона, съответно с ниски очаквания заради тази тема в този форум тук Smile Обаче останах доволен и си тръгнах с една торба покупки, предимно заради ниските цени. Магазинът беше добре зареден, но имам забележка - като си харесам нещо да пробвам трябва да прекося половината магазин да стигна до пробните - трябва да направят няколко и в по-отдалечените краища Smile

Високите обувки сякаш не ми хванаха окото и май не бих си купил от там, но за дреболии и непретенциозни дрешки става Smile
Чет Окт 31, 2013 1:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Връзки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov