ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Vibram ще плати $ 3,7 млн. обезщетение за обувките с пръсти

 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
Vibram ще плати $ 3,7 млн. обезщетение за обувките с пръсти
Автор Съобщение
Sineva



Регистриран на: 21 Ное 2007
Мнения: 368

Мнение Vibram ще плати $ 3,7 млн. обезщетение за обувките с пръсти Отговорете с цитат
Oбувките с пръсти на съд

Webcafe.bg, по der Spiegel 11.05.2014, 09:23 (обновена 13.05.2014, 13:13)


Почти 4 млн. долара ще изплаща Vibram заради подвеждаща реклама


Доста бегачи се кълнат в маратонките с пръсти

Който носи такива маратонки, трябва да носи и на подигравки. Да свиква с мисълта, че в очите на доста хора прилича на Фродо от Хобит. За сметка на това обаче, обувките обещават много благини за тялото. Тъй като не са еластични и не пружинират, стъпалото само трябва да се грижи за омекотяването и това води до укрепване на съответните мускули в крака, казват убедените им привърженици.

Има доста бегачи, които се кълнат в маратонките с пръсти. Смята се, че рискът от нараняване е по-малък, заради чувствително по-развитите мускули в крака, които вървят ръка за ръка, или по-точно крак за крак, с ползването на такъв тип маратонки. Има ли обаче научни доказателства и застрашени ли са бегачите от травми като оток на костите или пренатоварване на средното стъпало? Спорът се води от доста време в Америка е стигнал до съд.

В резултат производителят Vibram е решил да обезщетява купувачите на обувките с пръсти по единично, тъй като го грози опасността от колективна жалба и много по-висока присъда. Според "NBC News" става дума за клиенти, които са си купили маратонките от Vibram след март 2009 г. Обвинението към производителя е, че е преиначил научните доказателства за предимствата от бягането на босо, което е накарало купувачите да си купуват модели от 80 до 125 долара, което не биха направили без тази препоръка.

Сега Vibram трябва да възстановят част цената в диапазона между 20 и 50 долара, както и да спрат да рекламират обувките си с аргументите за укрепване на мускулатурата и понижен риск от травми, освен ако не покажат нови научни доказателства. Обувките обаче ще продължат да се продават.

И други производители вече са изплащали обезщетения на клиентите си. След спор с американската потребителска асоциация Sketchers е трябвало да обезщетят всички клиенти на модела "Shape Up", което им е струвало 40 милиона долара. Малко по-евтино са минало от Reebok. Заради модела си "EasyTone" фирмата е изплатила 25 млн. долара обезщетения.

Засега проблемите на Vibram с обувките с пръсти възлизат на 3,75 млн. долара. Фирмата ще трябва да спре и всички обяви ви интернет и вместо тях да обяви процедурата по обезщетяване. Ако след изплащането на рекламациите на компанията ѝ останат средства, те ще трябва да бъдат дарени на Американската сърдечно-съдова асоциация.

В свое съобщение асоциациите на ортопедите и на хирурзите казват, че все още предимствата и недостатъците от обувки, които имитират бягане на босо, не са напълно изяснени.


http://www.webcafe.bg/id_324751346_Obuvkite_s_prasti_na_sad
Пет Май 16, 2014 1:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
netman220



Регистриран на: 24 Яну 2014
Мнения: 147

Мнение Отговорете с цитат
Всеки сам си решава какви обувки да си вземе. Ето например аз не бих си купил такива обувки по причина, която Иво спомена по-горе.
Моят пост е подбуден от нещо, което много ме дразни в американците. Не мислят, когато купуват стока и после търсят вината в другите и искат обезщетения. Примери за това дал господ. Като се започне от лелката, която пробвала да изсуши котката си в микровълнова печка и се стигне до жена, която осъжда супермаркет, защото се спъва в собственото си дете, пада и чупи ръка. Сега пък Vibram са им виновни.... били пуснали подвеждаща реклама и нямало научни доказателства .... Аз не знам дали има неподвеждаща реклама. Аз например на реклами не вярвам. Те са направени с едничката цел да покачат продажбите на дадена стока. Всеки човек си има глава на раменете и трябва да мисли преди да купува нещо.
Пет Май 16, 2014 6:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3413
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
ZCEZBPM написа:
А бе човек със сигурност не се ражда с обувки на краката, така че колкото по-близко до босия крак, толкова е по-естествено.
Друг е въпросът че след оня няколко-сантиметров шип, който миналото лято ми проби дебелата джапанката, за нищо на света не бих обул тези супер тънки презервативи за крака, които се виждат на снимката.


Абе то не е естествено и на два крака да ходим, ама сме се изправили и ходим и продължаваме да страдаме от това и до сега. Wink
Така, че естественото не винаги е целесъобразно.

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Съб Май 17, 2014 10:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov