ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Хубави обувки за градски условия
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Хубави обувки за градски условия
Автор Съобщение
raider



Регистриран на: 31 Яну 2014
Мнения: 190

Мнение Отговорете с цитат
grafa написа:
Ами да, но аз ги купих вече, след като никой не каза, че не стават. А влагата е много. Просто е безумно. На студено не топлят, на топло вътре става мокро... направо не знам.


Е как никой не ти каза бе човек Smile беше постнал тоя Гриспорт и една Лова за което веднага ти казах,че определено за предпочитане са Ловата ! Ти какво очакваш от тая измислена мембрана Гритекс Laughing толкос бате, айде свиркай си сега с мокри крака като не чуваш какво ти се говори.То колко е зимата в България има няма половин година Laughing Лично аз в момента за градско ползвам изцяло мембранна г.текс маратонка на Найк ОЦЖ и съм изключително доволен. От доста време имам и една супер лека хикинг Скарпа г.текс,вибрам която също ползвам за градски условия, но само в много екстремно време. Лятото сандали Ехкко с вибрамец. Ниски маратонки нямам защото не са ми удобни, сега за пръв път нося изцяло мембранна висока маратонка и мога да кажа,че е супер удобна и комфортна и за горещо и за студено време в градски условия, само чорапите са различни. Единственият минус който им намирам е в издържливостта им, не мисля,че ще изкарат твърде дълго защото мембраната доста остро се прегъва на пръстите и прахолякът и мръсотията се набиват директно в нея.
Пет Яну 02, 2015 2:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
g.lubenov



Регистриран на: 02 Яну 2013
Мнения: 105

Мнение Отговорете с цитат
Е те по горе му отговориха, щото тия обувки дето е взел не са с мембрана а както ти казваш с надупчен найлон Very Happy за боклуците си абсолютно прав или истинска марка или работни, на скоро един приятел изгоря така с един български меиндл.Кожените ти обувки не поемат вода щото преди всяко ходене поливаш с импрегнатора а и колко зимни прехода правиш за една зима, 4-5? Зимата горе по високото има ли локви и една педя киша? Кожата за града е супер чисто визуално от разните патъци от плат поне за мен, с това и предимствата и свършват.Имам кожени градски боти които струват една минимална заплата и малко отгоре еми като е кишаво и мокро навънка просто не ги ползвам кожата при най малко намокряне, а тя се мокри става на петна, после побелява а аз не мисля да си импрегнирам градските чепици преди всяко излизане, за това имам едни пласмасови с цял гумен борд, обувам и ходя където си поискам без грам да ги мисля. Ти като си толкова голям фен на кожата що не си вземеш едно кожено балтонче и с него да мааш по баирите?Или с пластмасовото поларче и найлоновата мембрана е по добре?
Пет Яну 02, 2015 3:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
raider



Регистриран на: 31 Яну 2014
Мнения: 190

Мнение Отговорете с цитат
Ами такива са тенденциите приятелю, хората търсят удобството, а производителите пласиране на по голяма продукция. Не може едни обувки хем да са лекички, удобни, комфортни,с добро сцепление, перфектна проветливост, идеални топлоизолационни свойства, че да са и евтини и дълготрайни! Това е идеята, купуваш си качествени обувки, ползваш ги един сезон и ги сменяш с нов модел. Естествено в България повечето хора нямат тази финансова възможност и се правят много компромиси. Интересно е обаче това,че се наблюдава едно възмущение и чудене защо аджаба тези обувки за 200 пари дето си купил Ганьо не са като онези за 1200 нали е все обувка вика си той.
Пет Яну 02, 2015 3:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
raider



Регистриран на: 31 Яну 2014
Мнения: 190

Мнение Отговорете с цитат
Е ти пък съвсем за 50лв. какви обувки бе човек, гуменки Laughing Просто последно време парите много се обезцениха и 200лв нищо не са, нисък клас обувки! Работни обувки за към 70лв има но не случайно се казват работни. Ако си мисли някой,че работните не спарват лъжи се. То,че чехлите спарват та какво остава за груба затворена кожа.
Пет Яну 02, 2015 5:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kibik



Регистриран на: 16 Апр 2008
Мнения: 387

Мнение Отговорете с цитат
ZCEZBPM написа:


Вярно будната ми съвест(кибик) скоро не ме беше сръчквал за обобщенията.Smile
Ама Вие вместо да помогнете на човека когато търси помощ и мнение, изчакахте аз да се обадя, за да може да коментирате мен.


не знам, защо решаваш, че форума е място за въпроси и отговори и трябва да има вечно някой дежурен по отговори?!?!?

на човек, който не знае какво точно търси, не мога да помогна!!! съответно не се обаждам и не ръся акъл

Зимна градска обувка е толкова широко понятие .... дори в условието на задачата е пропуснато кой е града, щото има разлика за зима в Сандански и Габрово.




grafa написа:
Здравейте. От доста време ми се ще да си купя стабилни обувки. Искам нещо, което е удобно за каране, ходене и т.н., но да топли и да не пропуска вода. Краката ми замръзват в колата, докато загрее, като ходя напред-назад, не искам да се мокря. Някакви идеи към какво да се насоча?

grafa написа:
По-скоро търся обувки, прилично изглеждащи. Не знам с tinsulate дали не е добър вариант, но аз не стоя постоянно на студено и не искам да се спарвам.
http://basecamp-shop.com/obuvki/gradski-obuvki/scarpa-obuvki-munich.html
Нещо подобно.

grafa написа:
Здравейте. Търся си хубави обувки за в града. Много държа да топлят (да задържат топлината). Предполагам трябва да имат нещо от сорта на тинсулейт. Също така да не пропускат и евентуално да са дишащи, за да не запарват. Като пари бих дал и 200-250 лева, стига да си струва.
Единственото което ме притеснява относно дишащите мембрани е, че бях чел преди, че може да се прецакат и да започнат да пускат вода.

grafa написа:
Опитвам се да разбера кои са по-специални и на кое да се спра. Прекалено много модели, прекалено много избор. Тези са с дълбок грайфер и изолация. Предполагам са добри зимни.
Спрях се още и на gri sport mohawk.
Идеята на темата е, да разбера кои обувки си заслужават. А не да купя нещо, което не топли.

Пет Яну 02, 2015 6:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor



Регистриран на: 03 Юни 2009
Мнения: 1161

Мнение Отговорете с цитат
Точно! Не е ясно какви са точно изискванията.
Аз споменах за злополучния си опит с Гри Спорт, но от към издържливост. Ходим средно по 1000 км. на година, съответно 700-800 са били с Гри Спорта.
Между другото имам приятел, собственик на магазин за ловно-рибарски стоки. Видях в магазина му Гри Спорт и го питах защо продава тези боклуци. Той беше изумен - самия той носел такива от 2 години и бил страшно доволен. От 2-3 години ги продава и е продал десетки чифтове и никога не е имал рекламации и оплаквания. Така, че ловците явно са "друга бира" - не ходят много Wink Така, че може и да са си хубави за градско обувките.
Като се отвори приказка да спомена, че в ловните магазини всички "високотехнологични" стоки са с една идея по-евтини от аналогични по свойства в туристическите магазини. /по някога и в пъти по-евтини/. Ако човек си търси обувки не по предназначение - туристически за градски, не пречи и да погледне възможността ловни за градски и даже по-евтиния вариянт - работни за градски. Преди 3-4 години бях мярнал в един магазин перфектно изглеждащи работни обувки, много солидни, с мембрана за 96 лв.
Пет Яну 02, 2015 6:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
raider



Регистриран на: 31 Яну 2014
Мнения: 190

Мнение Отговорете с цитат
Бе хора. За какво са ти ловни обувки в градът, какво ще ловиш, мацки ли ! За градско зимно кво толкова ти трябва, елегантна средно висока обувка, бързо да се обува и събува, с хубава подметка, проветлива и топла. Не ти трябват тежки чипици до коленете, с 1000 реда връзки дето 5 часа ги обуваш само, после да ми тропаш с тях по асвалта като подкован кон с пластмасови хай тек китайски подкови !
Съб Яну 03, 2015 2:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
horseman



Регистриран на: 06 Сеп 2013
Мнения: 139

Мнение Отговорете с цитат
Todor написа:
Така, че ловците явно са "друга бира" - не ходят много Wink


Аз като един ловец, ще ти кажа как протича един ловен излет, карат те с джипа до Х позиция, оставят те, ако си на пусия, ходиш 5-10 мин до мястото ти, ако си хайкач, ходиш 30-40 мин, докато се съберете с ловците на пусиите, правите почивка, която се изразява в пиене и мезене и това се повтаря 4-6 пъти дневно, придружено с един як обяд - ядене и пиене на корем, така че, да, ловците не ходят чак толкова много, по-скоро много се киснат в студа на едно място.

п.с. Много подкрепям мнението на @raider, за зимни градски условия ти трябва съвсем нормална висока обувка, никаква хай-тек мембранно/азотно окисна система, която те спасява от трамвай и те изтрелва, за да хванеш метрото на време.

_________________
I want that star, I want it now
I want it all and I don't care how

Careful what you wish
Careful what you say
Careful what you wish, you may regret it
Careful what you wish, you just might get it
Съб Яну 03, 2015 12:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor



Регистриран на: 03 Юни 2009
Мнения: 1161

Мнение Отговорете с цитат
Ами то не му трябва, ама иска човека - стайл! Smile
Например за "Шамони стайл", разбрах, трябва да си с разкъсан / разпран / панталон, с разхлавени /или направо незавързани/ алпийски обувки /задължително Ла спортива или Скарпа/, някаква празна раница на гърба и преметнато през рамо въже, и да гледаш диво - все едно току що са те извадили от ледена пукнатина..... Видях такива хора да се шматкат из центъра на Шамони Smile
И в БГ има доста хора, които си ползват екипировката за зимно градско ходене - стил Smile А и е разбираемо - като си дал 200+ лв. за обувки, а ходиш 3 пъти в годината на планина какво - да ги ядат мишките ли?
За мен също любимата градска обувка е кожена, черна бота, с около 1 см. подметка и леко токче, с вълнен хастар и качествен цип. Лъскане с черна вакса всеки ден.
Съб Яну 03, 2015 9:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
grafa



Регистриран на: 19 Окт 2010
Мнения: 21

Мнение Отговорете с цитат
Честно казано се обърках. И не съм бързал. Пуснах темата сигурно месец преди да ги купя, обиколих една камара магазини, но информацията не беше много. В крайна сметка, може би съм се прецакал...
Нед Яну 04, 2015 3:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joropc



Регистриран на: 25 Яну 2011
Мнения: 649

Мнение Отговорете с цитат
grafa написа:
Честно казано се обърках. И не съм бързал. Пуснах темата сигурно месец преди да ги купя, обиколих една камара магазини, но информацията не беше много. В крайна сметка, може би съм се прецакал...

Ми то така става, когато подхождаш при покупката на обикновени градски обувки, така сякаш ще купуваш апартамент.
А беше толкова лесно. Просто трябваше да попиташ жена ти, а ако нямаш такава - приятелка, братовчедка и т.н. Smile


Последната промяна е направена от joropc на Нед Яну 04, 2015 4:30 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Яну 04, 2015 4:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG



Регистриран на: 23 Юли 2012
Мнения: 433
Местожителство: Кюстендил

Мнение Отговорете с цитат
Бе не се е прецакал човека, ама за тия обувки 200 лева шъ мъ извиняват, повече от 100 не струват.
Нед Яну 04, 2015 4:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kibik



Регистриран на: 16 Апр 2008
Мнения: 387

Мнение Отговорете с цитат
хайде вече да се спреш с тези" работни обувки", като панацея за всичко, а?

Работните обувки са си работни обувки! Има специализирани обувки за планина, за спорт, за разходка, за плаж, за ски, за казарма, за лов, за рафтинг и т.н.

Универсални обувки НЯМА!!!
Нед Яну 04, 2015 5:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
grafa



Регистриран на: 19 Окт 2010
Мнения: 21

Мнение Отговорете с цитат
Хубаво е, че след като ги купих и се оказа, че имам проблем, темата се оживи... Беше ми написано, че Lowa-та са по-маркови. Никой никъде не уточни, че гри-спорт са боклук, спарват и т.н. Ако е трябвало да напиша за кой град става дума, някой можеше да го спомене. Общо взето уточних това, което сметнах, че е нужно, без да знам, че трябва още информация. Както и да е, купил съм ги вече, явно ще карам с тях. А сравнението с Ганьо и обувки са 1200 лева е просто безумно...
Нед Яну 04, 2015 11:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73



Регистриран на: 16 Окт 2011
Мнения: 1930
Местожителство: Ст.Загора

Мнение Отговорете с цитат
grafa написа:
гри-спорт са боклук, спарват и т.н.

Чак пък боклук...имама едни за"глигански" прояви (кал,храсталак)и едни ниски работни-точно за града...нямат мембрана,тежка подметка но в дъжд и киша са си перфектни-добра изолация отдолу и не пропускат отгоре!
Уточнявам че става дума за града-половин-един час носене-иначе уморяват крака щото(както казах) са тежички!
Пон Яну 05, 2015 9:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov