ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
корупция с паркирането на Витоша

 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Витоша Предишната тема
Следващата тема
корупция с паркирането на Витоша
Автор Съобщение
cdunchev



Регистриран на: 30 Яну 2015
Мнения: 2

Мнение корупция с паркирането на Витоша Отговорете с цитат
Здравейте. Искам да споделя какво се случва на Витоша в късните часове на нощта, когато няма хора наоколо. Някаква патрулка обикаля и като види спряла кола извън пътя заплашват шофьора с глоба от 500 лв. за неправилно паркиране, като размахват някаква оръфана книга или наредба в своя защита. Разбира се, в късните часове на нощта там ходат само двойки (момче и момиче), които търсят осамотение. Полицаите дебнат точно такива двойки, нарушават им спокойствието, използват страховете им, и ги шантажират. В резултат, най-естествената реакция на човек е да ги "почерпи" и те да го оставят на спокойствие. Това ми се случва 3 пъти в района на Копитото и Дендрариума, като първите 2 пъти акт не ми писаха въпреки заканите да го напишат. Бях подал предния път сигнал в 6-то РПУ, но резултат очевидно няма. На 3-тия път звъннах на 112 и ми писаха акт (който оспорвам в КАТ). Но доста се притесниха и станаха арoгантни. Имената на полицаите са Николай Николов и Пламен Първанов. Първият има лек мек акцент и е доста сприхав, а вторият е абсолютен каруцар и е леко пълен.
Патрулката бе с номер CA 6710 BP, вътрешен номер 24-1162, нямаше монтирана видео-камера! Това е 100% схема за рекет! Моля, разпитайте ваши познати и да дадем гласност на този проблем. Едва ли аз съм единственият рекетиран. Тази схема действа поне от 2 години.
Благодаря.


Последната промяна е направена от cdunchev на Пет Яну 30, 2015 4:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Яну 30, 2015 3:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi



Регистриран на: 01 Дек 2009
Мнения: 681
Местожителство: Варна

Мнение Отговорете с цитат
Сега форума ли ще ни затворят Smile
Пет Яну 30, 2015 7:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
amdimitrov



Регистриран на: 01 Мар 2012
Мнения: 113

Мнение Отговорете с цитат
Преди седмица към 22 часа бях спрял на паркингче (или поне така си мисля) в района на Дендрариума и си стоях сам в колата (четох книга и пиех чай, докато се постопля от разходката... и както споменах бях сам). Появи се някаква патрулка, свалихме прозорците на колите и без да си виждаме лицата си повикахме:
П: - Имате ли проблем?
Аз: - Не.
П: - Какво правите?
А: - Чета книга.
П: - Сам ли сте?
А: - Да.
П: - Чакате ли някой?
А: - Не.
П: - Добре.
Продължиха към Игликина поляна и след 15тина минути слизаха към Бояна. Странно ми се стори...Не бях виждал патрулка горе, но реших че някой от слизащите от Копитото е съобщил за "съмнителен субект, който не се натиска с никоя, ами си стои сам в колата" и са дошли от загриженост- да не ми е паднал акомулатора или да не съм закъсал например. Явно са останали разочаровани...

Имат ли законово право да пишат актове, ако си спрял на отбивка или паркинг до пътя? Такива отбивчици и паркингчета има поне 10-ина между Бояна и Зл. мостове и още толкова между Драгалевци и Алеко... Оставял съм колата много пъти по такива места и не съм имал проблеми (с изключение на 1 път, когато останах без чистачки, но...това е друга тема, мамицата им).

И от къде на къде "глоба от 500 лв. за неправилно паркиране", като в закона пише:

Чл. 183. (2) Наказва се с глоба до 10 лв. водач, който:

1. неправилно престоява или е паркирал неправилно;

2. нарушава правилата за разположение на пътно превозно средство върху платното за движение.


Плачат си за Господари на ефира тия субекти. От жалби в РПУ файда няма да има...видяхме, че и видеозаписи от собствените си камери не признават (познати са ни случаите от последните години). Да се червят пред Боби Ваклинов и да ги гледа цяла България що за стока са - това е решението.
Пет Яну 30, 2015 2:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT



Регистриран на: 27 Юни 2013
Мнения: 1693
Местожителство: Плевен

Мнение Re: корупция с паркирането на Витоша Отговорете с цитат
cdunchev написа:
Здравейте. Искам да споделя какво се случва на Витоша в късните часове на нощта, когато няма хора наоколо. Някаква патрулка обикаля и като види спряла кола извън пътя заплашват шофьора с глоба от 500 лв. за неправилно паркиране, като размахват някаква оръфана книга или наредба в своя защита. Разбира се, в късните часове на нощта там ходат само двойки (момче и момиче), които търсят осамотение. Полицаите дебнат точно такива двойки, нарушават им спокойствието, използват страховете им, и ги шантажират. В резултат, най-естествената реакция на човек е да ги "почерпи" и те да го оставят на спокойствие. Това ми се случва 3 пъти в района на Копитото и Дендрариума, като първите 2 пъти акт не ми писаха въпреки заканите да го напишат. Бях подал предния път сигнал в 6-то РПУ, но резултат очевидно няма. На 3-тия път звъннах на 112 и ми писаха акт (който оспорвам в КАТ). Но доста се притесниха и станаха аругантни. Имената на полицаите са Николай Николов и Пламен Първанов. Първият има лек мек акцент и е доста сприхав, а вторият е абсолютен каруцар и е леко пълен.
Патрулката бе с номер CA 6710 BP, вътрешен номер 24-1162, нямаше монтирана видео-камера! Това е 100% схема за корупция! Моля, разпитайте ваши познати и да дадем гласност на този проблем. Едва ли аз съм единственият рекетиран. Тази схема действа поне от 2 години.
Благодаря.

Цели три пъти ли бе човек...........няма ли хотели за Вас.Това в кръга на шегата-глобата трябва да е 10,00 лв.
Пет Яну 30, 2015 2:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cdunchev



Регистриран на: 30 Яну 2015
Мнения: 2

Мнение Отговорете с цитат
В интерес на истината действително много често виждам патрулка да стои точно на изхода на Бояна в посока Витоша, в което няма нищо лошо. Точно там застанаха въпросните милиционери Николай Николов и Пламен Първанов след като се обадих на 112, видях ги на връщане. И точно там им е мястото, а не в шубраците Wink

А относно хотелите - приличат на публични домове и ме е гнус, а и не може всеки ден Smile

Всъщност кои хора ходят нощем на Витоша - бедни младежи (а следователно и беззащитни) и двойки, които по една или друга причина търсят анонимност. И в двата случая схемата за рекет работи безотказно! Аз съм подал жалби до СДВР и КАТ. Ще ви държа в течение Smile
Пет Яну 30, 2015 5:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Витоша Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov