ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
BGMountains за Windows Phone, iOS и въобще ... не-Андроид
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Предишната тема
Следващата тема
BGMountains за Windows Phone, iOS и въобще ... не-Андроид
Автор Съобщение
Rincewind



Регистриран на: 09 Апр 2013
Мнения: 874

Мнение BGMountains за Windows Phone, iOS и въобще ... не-Андроид Отговорете с цитат
Идеята на темата е да представи и предостави поле за дискусия относно възможностите за визуализиране на BGMountains и изобщо гармински IMG-карти на смартфони с операционна система, различна от Android. Макар (особено у нас) техният пазарен дял да е много по-малък от този на андроидските устройства, може би не е зле възможностите в това отношение да се познават. Лично моят интерес бе провокиран от това, че имам една Nokia Lumia с GPS -приемник, на когото може напълно да се разчита и с батерия, чийто живот с едно зареждане е - меко казано - дълъг, т. е. две чудесни условия за използване на телефона в outdoor-среда.

Отварям темата с представяне на единственото в момента познато ми приложение за Windows Phone, което е в състояние да върши това - Trail Map. Дебело подчертавам, че то е платено - 8,69 лв, и до момента съм работил само с демоверсията му. По личното ми мнение е твърде далеч от възможностите на Oruxmaps за Андроид, работата с него е по-сложна (особено докато бъде конфигурирано и се качат картите), а наред с това и последният му ъпдейт (и изобщо някакъв признак за развитие) е от преди близо две години. Но все пак ...

Приложението се инсталира по стандартен начин през маркета на Windows Phone. Същевременно е задължително на компютър с безжична връзка (т. е. обичайно лаптоп) да се свали и инсталира програмата (безплатна) TrailMap Manager, чрез която е единствено възможно общуването между компютъра и телефона, което е необходимо ако не за друго, то поне за качване на img-карта/и в паметта на последния. Това е невъзможно с помощта на USB-кабел ...

Приложението се инсталира по стандартен за Windows Phone начин:



Разрешава му се да използва GPS-а на телефона (ОК):



Има възможност за избор между това да се показва винаги при изгаснал дисплей или пък не:



На първо време се отказва закупуването на цялостната платена версия:



В резултат на това програмата тръгва, само за да съобщи жизнерадостно, че няма заредени карти. Няма място за тревога, а трябва да се натисне кръгчето, формирано от две стрелки, в долната дясна част на екрана. То ще позволи свързването на телефона с компютъра:



Време е да се стартира и инсталираната на компютъра програма TrailMap Manager, в резултат на което се появява следния панел, в долната част на който е изписан IP-адреса му (тук заличен за сметка на червената лента). При успешно свързване с телефона горе, над панела Maps, на мястото на първоначално празно поле, ще се появи идентификацията на телефона, в случая RM-1038-1054.



Междувременно на телефона се е появил следният екран, в долната част на който трябва на ръка да се впише въпросният IP-адрес, след което да се натисне "connect". В резултат на това двете устройства се свързват успешно, а на дисплея на телефона се вижда следното:



На панела на TrailMap Manager на компютъра се избира Maps (вдясно от Overview) и се натиска Add Map:



Избира се желаната карта от компютъра, в случая BGMountains [важно е да се знае, че програмата не визуализира символи на кирилица, затова е нужна "латинизираната" версия на BGMountains]:



В резултат на това картата започва да се прехвърля към телефона, а на дисплея му се вижда прогресът на качването й:



След като процесът приключи, приложението на телефона се стартира отново, в резултат на което се вижда, че картата е качена (в случая под формата на една карта от 150 картни листа):



[NB! - уж има опция (отново чрез TrailMap Manager) картата да се изтрие от паметта на телефона, но след 45 минутно чакане и гледане на надписа Deleting Map се отказах. Картата се отразява като заела подобаващото си място от 500 MB в паметта на телефона (вкл. при свързването му с USB-кабел с компютъра), но е неоткриваема както в Windows Explorer, така и в експлоръра на самия телефон. Единственият успешен начин да я махна се оказа деинсталацията на приложението. В случая това не е проблем, но нямам представа дали няма да е, ако човек вече е платил за пълната му версия и иска да махне карта. Възможно е проблемът да е налице заради демоверсията, но е напълно възможно и да е бъг].

Натиска се Show Map и BGMountains е визуализирана, като в центъра на екрана е посочено текущото местоположение на телефона съгласно GPS-позицията му, като приложението използва и компаса на телефона (върхът на стрелката сочи посоката, в която сочи горният край на телефона в хоризонтално положение, и се върти при промяната на това състояние):



В менюто на приложението има възможност за игра с настройките (степен на детайлност на визуализиране на картата и прочее), като в крайна сметка тя изглежда ето така:





Приложението показва текуща скорост на движение, часа, надморската височина и степен на точност при позициониране:



То има възможност да записва тракове, които после да се свалят на компютъра посредством TrailMap Manager. Не видях възможност да се качват вече готови тракове в него, което ми се струва голям недостатък:



Има възможност и да се записва местоположението на точки:



Ами това е засега. Не е кой-знае какво, но е по-добре от нищо. Който има какво да каже по въпроса, е добре дошъл за предложения, съвети, акъли, прецизиране и какво ли още не.

_________________
Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago)
Сря Май 27, 2015 4:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Rincewind



Регистриран на: 09 Апр 2013
Мнения: 874

Мнение Отговорете с цитат
Не, трябва WiFi връзка.

Апропо, включването ти ме присети, че невъзможността от качване на собствени тракове не е проблем специално за комеминейците и витошо-алиботушарите, защото могат да се качат и OSM-карти в IMG-формат, на които има пълните трасета на Е-3 и Е-4.

_________________
Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago)
Сря Май 27, 2015 5:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Insight



Регистриран на: 25 Сеп 2014
Мнения: 122

Мнение Отговорете с цитат
Не знам дали не съм малко офтопик, щото предложеното то мен приложение за уинфон НЕ поема бг-планините, обаче пък има доста добри възможности, напълно безплатно е и дотук (~4-5 месеца) не е показало нито един бъг.

Става въпрос за "NaviComputer" (http://navicomputer.com/features/).
Приложението работи с онлайн карти от:
- MapQuest OSM (nice OpenstreetMap rendering)
- MapQuest Open Aerial (Satellite maps)
- 4umaps.eu (topographic outdoor, hike and mountain bike maps with trail scale)
- hikebikemap.de (Nice hiking and biking maps based on OpenStreetMap)

..но предлага лесно и интуитивно сваляне на области от тях за офлайн ползване (аз наблягам на 4umaps.eu)
Записва и поема GPX-файлове през OneDrive (облак ли е каквото е там).

!!!картите с които работи са прилични, но са назад от bgmountains като пътеки!!!


Последната промяна е направена от Insight на Чет Май 28, 2015 3:42 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Май 28, 2015 3:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rincewind



Регистриран на: 09 Апр 2013
Мнения: 874

Мнение Отговорете с цитат
То затова чакаме не-гарминска BGMountains, като топъл хляб я чакаме Laughing
Между другото OSM-картите за централно- и западноевропейските планини са много добри, ще разгледам това приложение с голямо любопитство, не знаех за него.
4maps.eu действително е една от най-добрите сред OSM, що се отнася до outdoor-навигация.

_________________
Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago)
Чет Май 28, 2015 3:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Rincewind



Регистриран на: 09 Апр 2013
Мнения: 874

Мнение Отговорете с цитат
Разцъках приложението, много е добро! ръкопляскания
Хубавото е, че има възможност както да се свалят офлайн-карти от самия телефон на базата на онлайн-картите в приложението (т. е. при 3G или WiFi връзка), така и чрез десктоп-приложението NaviMapper. Свалените чрез NaviMapper карти могат да се прехвърлят безжично на телефона било чрез "сдвояването" му с компютъра по IP-адрес, било като се запишат в OneDrive и се качат директно оттам в телефона. И двата начина работят безупречно, като има само един тънък момент - ако има работещ на компютъра Скайп, той създава конфликт заради позлването на "Port 80" и затова е хубаво да се изключи временно, когато се работи с NaviMapper и по-точно се ползва опцията за синхронизиране с телефона по WiFi.
Лично на мен ми импонира повече вариантът на синхронизиране с OneDrive. Създадох в OneDrive на десктопа (който по подразбиране е синхронизиран с "облака") две папки - едната Maps, а другата Tracks. Накарах NaviMapper да записва създадените офлайн-карти по подразбиране в Maps, а генерирани на базата на BGMountains тракове в BaseCamp записвам в Tracks. В резултат на това и картите, и траковете заминават автоматично в облака. Същевременно зададох на телефона да импортира офлайн-карти от въпросната папка Maps в OneDrive, а тракове - от папката Tracks. Works like a charm, както казват братята хамериканци. И картите, и траковете се свалят за секунди на телефона и се визуализират безгрижно.
Като го изпробвам в реални условия, вкл. за записване на трак, ще споделя повече.

Off Topic
Уважаеми г-жи и г-да модератори, това отделно стоящо мнение щеше да е излишно, ако имах възможност да редактирам предното. Cool Very Happy

_________________
Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago)
Чет Май 28, 2015 7:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Insight



Регистриран на: 25 Сеп 2014
Мнения: 122

Мнение Отговорете с цитат
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Windows_Phone

На горния линк има систематизирана информация (таблица) за ГПС-програми за УинФон.
От него налетях на "Навикомпютър".
Софтуера за PC (НавиМапер) изобщо не съм го инсталирал, прочетох за него след месеци ползване на телефонното приложение и не видях да предлага нищо повече от това, което може да се направи с телефон и облак.

Относно "леснотата" на ползване, аз ако бях програмист, нямам (почти) никаква идея как може една програма да бъде по-лесна за ползване от НавиКомпютър.

Офтопик: Не виждам нито една причина да се нарече Windows Phone "недоразумение"....
Пет Май 29, 2015 9:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
icpart



Регистриран на: 02 Яну 2012
Мнения: 119
Местожителство: Варна

Мнение Отговорете с цитат
Здравейте.

Някой може ли да ми обясни дали някоя от тези програми поддържа растерни слоеве с къстъм карти и в ако има на идея какъв формат. По важното е да може да работи някое от тези приложения с офлайн къстъм карти например. Даже ще е хубаво ако могат тези приложения да поддържат карти като тайлове.

Защото ми хрумна една малко но не чак толкова безумна идея да рендирам цялата BGMountains като растерна карта и евентуално да я конвертирам в други съвместими формати.
То така или иначе например Оруксмапс я рендира картата директно на телефона като растерен слой. Реално не е се използват векторните данни например за рутиране или търсене на обекти от картата. В крайна сметка не разбрах гореспоменатите програми дефакто си теглят офлайн кеш от онлайн карти ако правилно съм разбрал?
Жа жалост нямам Уин телефон да ги разцъкам тези програмки. Видях че има някакъв Windows Phone емулатор и може и да го тествам да видя какво представляват именно споменатите програми.

Rincewind написа:
То затова чакаме не-гарминска BGMountains, като топъл хляб я чакаме Laughing
Между другото OSM-картите за централно- и западноевропейските планини са много добри, ще разгледам това приложение с голямо любопитство, не знаех за него.
4maps.eu действително е една от най-добрите сред OSM, що се отнася до outdoor-навигация.

Ако се наемат повече хора има и втори вариант поне по това от което съм останал с впечатление е че Дидо и останалите автори са съгласни да се използват например данните от BGMountains в Openstreetmap. Обаче нали се сещате че това ще е много трудоемка работа особено като се има на предвид че има и множество данни качени в Openstreetmap и трябва да се внимава много при импорта на данните за да не стане мазало и кажи речи целия импорт трябва да става ръчно.
Съб Май 30, 2015 7:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
icpart написа:
Здравейте.

Някой може ли да ми обясни дали някоя от тези програми поддържа растерни слоеве с къстъм карти и в ако има на идея какъв формат. По важното е да може да работи някое от тези приложения с офлайн къстъм карти например. Даже ще е хубаво ако могат тези приложения да поддържат карти като тайлове.

Защото ми хрумна една малко но не чак толкова безумна идея да рендирам цялата BGMountains като растерна карта и евентуално да я конвертирам в други съвместими формати.
То така или иначе например Оруксмапс я рендира картата директно на телефона като растерен слой. Реално не е се използват векторните данни например за рутиране или търсене на обекти от картата. В крайна сметка не разбрах гореспоменатите програми дефакто си теглят офлайн кеш от онлайн карти ако правилно съм разбрал?
Жа жалост нямам Уин телефон да ги разцъкам тези програмки. Видях че има някакъв Windows Phone емулатор и може и да го тествам да видя какво представляват именно споменатите програми.

Rincewind написа:
То затова чакаме не-гарминска BGMountains, като топъл хляб я чакаме Laughing
Между другото OSM-картите за централно- и западноевропейските планини са много добри, ще разгледам това приложение с голямо любопитство, не знаех за него.
4maps.eu действително е една от най-добрите сред OSM, що се отнася до outdoor-навигация.

Ако се наемат повече хора има и втори вариант поне по това от което съм останал с впечатление е че Дидо и останалите автори са съгласни да се използват например данните от BGMountains в Openstreetmap. Обаче нали се сещате че това ще е много трудоемка работа особено като се има на предвид че има и множество данни качени в Openstreetmap и трябва да се внимава много при импорта на данните за да не стане мазало и кажи речи целия импорт трябва да става ръчно.


Предстои ни пускането на тайл сървър, което прави горното упражнение безсмислено-ще се достъпва през браузър. Ако ти се занимава-искам да адаптирам осм файла ни за османд. Те-оновно да се дефинира правилния изглед.

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Съб Май 30, 2015 9:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
icpart



Регистриран на: 02 Яну 2012
Мнения: 119
Местожителство: Варна

Мнение Отговорете с цитат
dido написа:
icpart написа:
Здравейте.

Някой може ли да ми обясни дали някоя от тези програми поддържа растерни слоеве с къстъм карти и в ако има на идея какъв формат. По важното е да може да работи някое от тези приложения с офлайн къстъм карти например. Даже ще е хубаво ако могат тези приложения да поддържат карти като тайлове.

Защото ми хрумна една малко но не чак толкова безумна идея да рендирам цялата BGMountains като растерна карта и евентуално да я конвертирам в други съвместими формати.
То така или иначе например Оруксмапс я рендира картата директно на телефона като растерен слой. Реално не е се използват векторните данни например за рутиране или търсене на обекти от картата. В крайна сметка не разбрах гореспоменатите програми дефакто си теглят офлайн кеш от онлайн карти ако правилно съм разбрал?
Жа жалост нямам Уин телефон да ги разцъкам тези програмки. Видях че има някакъв Windows Phone емулатор и може и да го тествам да видя какво представляват именно споменатите програми.

Rincewind написа:
То затова чакаме не-гарминска BGMountains, като топъл хляб я чакаме Laughing
Между другото OSM-картите за централно- и западноевропейските планини са много добри, ще разгледам това приложение с голямо любопитство, не знаех за него.
4maps.eu действително е една от най-добрите сред OSM, що се отнася до outdoor-навигация.

Ако се наемат повече хора има и втори вариант поне по това от което съм останал с впечатление е че Дидо и останалите автори са съгласни да се използват например данните от BGMountains в Openstreetmap. Обаче нали се сещате че това ще е много трудоемка работа особено като се има на предвид че има и множество данни качени в Openstreetmap и трябва да се внимава много при импорта на данните за да не стане мазало и кажи речи целия импорт трябва да става ръчно.


Предстои ни пускането на тайл сървър, което прави горното упражнение безсмислено-ще се достъпва през браузър. Ако ти се занимава-искам да адаптирам осм файла ни за османд. Те-оновно да се дефинира правилния изглед.


Супер значи отдавнашната ви цел за OSM тайл сървър е на прага на реализацията. По принцип да имам желание да си поиграя с файла за Османд. Имам малко опит с неговия компилатор. Преди време си бях поиграл с него но с друга цел относно поддръжката на търсене по адреси и начина на индексирането на градовете. Все още не съм се опитвал да модифицирам конкретно някой xml файл който отговаря за цветовите теми на Османд.

Драсни ми едно ЛС относно този въпрос. Ще се радвам да помогна с каквото мога.
Съб Май 30, 2015 10:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Insight



Регистриран на: 25 Сеп 2014
Мнения: 122

Мнение Отговорете с цитат
dido написа:
Не го ползвай първия линк, ще бъде спрян всеки момент.

След този коментар на Дидо оставям поста само като принципна насока как става номера с добавянето на онлайн-сорс, щото в момента няма да успея да направя нужните промени и проби за да пусна вярната процедура.

Всъшност вероятно ще си работи и по така описаната процедура. Доколкото се ориентирам къде.си ползва адреси на тайловете в уни-пловдив... поне засега, а съдържанието на тага "<Copyright>" дефинира само какво се изписва при ползване на онлайн картата. Така че от долната процедура може да се редактира само съдържанието на тага "копирайт", просто за да бъде всичко коректно.

Добавяне на БГмаунтинс като онлайн сорс в НавиКомпютър (УинФон 8.1):

Номера става чрез компютърния софтуер към НавиКомпютър - НавиМапер. При мен заработи след като добавих следните редове в mapsources.xml- файла (намира се в инсталационната директория на НавиМаппер, редактирах го с ноутпад):

<MapSource ID="BG Mountains">
<Copyright>http://bgm.uni-plovdiv.net:40158</Copyright>
<MinZoom>4</MinZoom>
<MaxZoom>15</MaxZoom>
<TileUrl>http://bgmtile.uni-plovdiv.net:40158/%z/%x/%y.png</TileUrl>
<TileUrl>http://bgmtile.uni-plovdiv.net:40158/%z/%x/%y.png</TileUrl>
<TileUrl>http://bgmtile.uni-plovdiv.net:40158/%z/%x/%y.png</TileUrl>
</MapSource>

.... а тук е моят файл, ако на някой му е по-лесно направо да го замени -
http://dox.bg/files/dw?a=4539e281f1


... след което през телефона се прави синхронизация на НавиКомпютър с НавиМаппер с активирана/чекната опция “update mapsources.xml”.... бгм се появява в списъка с онлайн карти след рестарт на НавиКомпютър.

ПС: Не знам дали тази редакция на хмл файла осигурява най-добрата работа на софтуера с БГМ, със сигурност нивата, достъпни при теглене за офлайна ползване не са 4-15. Та всякакви корекции от страна хората, които са по-навътре с картата са добре дошли.

ПСПС: хмл-файла е редактиран на база предпремиерния линк, постнат по-рано миналата седмица в мтб-форума, затова е към уни-пловдив, а не към къде.си... ма засега си работи, предполагам със същата база данни, както и къде.си?!


Последната промяна е направена от Insight на Пон Юни 22, 2015 12:00 pm; мнението е било променяно общо 4 пъти
Пон Юни 22, 2015 11:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
Не го ползвай първия линк, ще бъде спрян всеки момент.

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Пон Юни 22, 2015 11:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Rincewind



Регистриран на: 09 Апр 2013
Мнения: 874

Мнение Отговорете с цитат
dido написа:
Не го ползвай първия линк, ще бъде спрян всеки момент.

Т. е. да се ползва kade.si?

_________________
Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago)
Пон Юни 22, 2015 11:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
Да, картата ще бъде налична само в http://kade.si
Съответно всички бъдещи подобрения на на картата и интерфейса ще са налични на горния сайт.

В момента се тества вариант за live-показване на маркер с текущата позиция директно през браузъра.

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Пон Юни 22, 2015 12:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Rincewind



Регистриран на: 09 Апр 2013
Мнения: 874

Мнение Отговорете с цитат
Insight написа:
ПС: Не знам дали тази редакция на хмл файла осигурява най-добрата работа на софтуера с БГМ, със сигурност нивата, достъпни при теглене за офлайна ползване не са 4-15. Та всякакви корекции от страна хората, които са по-навътре с картата са добре дошли.

ПСПС: хмл-файла е редактиран на база предпремиерния линк, постнат по-рано миналата седмица в мтб-форума, затова е към уни-пловдив, а не към къде.си... ма засега си работи, предполагам със същата база данни, както и къде.си?!

Благодаря за указанията. Единствената корекция, която внесох (за себе си), бе задаването на макс. ниво на приближение 18 вместо 15. Визуализира се безпроблемно до последния детайл.
От моя гледна точка остава да чакам някой по-интелигентен да напише нужния xml-файл за източника kade.si (след като използваният сега линк ще бъде спрян), за да може и консуматори като мен да се възползват от благината в пълния й размах. Простото заместване на bgm.uni-plovdiv.net:40158 с kade.si и на bgmtile.uni-plovdiv.net:40158 с bgmtile.kade.si очаквано не проработи. Но бях длъжен да пробвам Very Happy

В мен се надигат и два други въпроса:
1. Този начин на визуализация чрез промяна на xml-сорсфайла може ли да се направи и за BGtopoVJ?
2. Този начин на визуализация може ли да се приложи и за Oruxmaps (или OsmAnd, Locus и пр.), т. е. той да вижда BGMountains и евентуално BGTopoVJ не като офлайн-карти в директорията на телефона/смартфона, а в комплекта с онлайн карти?

_________________
Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago)
Пон Юни 22, 2015 12:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dido



Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 6366

Мнение Отговорете с цитат
Замени bgm.uni-plovdiv.net:40158 с kade.si и остави bgmtile.uni-plovdiv.net:40158

_________________
Бутам след осмата бира Very Happy
Пон Юни 22, 2015 12:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov