ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Всичко за планинското бягане
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Спортни прояви Предишната тема
Следващата тема
Всичко за планинското бягане
Автор Съобщение
Todor



Регистриран на: 03 Юни 2009
Мнения: 1161

Мнение Отговорете с цитат
ZCEZBPM написа:
igurbev написа:
ZCEZBPM написа:
15(вече 13) кила горница


Между другото кила се свалят с диета, ако чакаш на само на тичането и въртенето - умряла работа.

Ами засега спрях да ям вечер. По някоя ябълка само и това е.
Вече не си купувам по кутия шоколадови бисквити или баклавички обвити в шоколад за десерт наобяд.Лятото ще спра да ям по две кила сладолед на ден.Безалкохолното го намалих до два литра в седмицата вместо по два литра на ядене.
Ям сутрин по една баница вместо по две.
Повече от това не мога да се напъна и дано да помогне.


Ох! Не мога Smile Clap Clap Clap

Tooth Tooth Tooth (кулинарни вълшебства) Wink
Чет Яну 29, 2015 10:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Julius



Регистриран на: 01 Авг 2013
Мнения: 61

Мнение Отговорете с цитат
ZCEZBPM написа:
igurbev написа:
ZCEZBPM написа:
15(вече 13) кила горница

Между другото кила се свалят с диета, ако чакаш на само на тичането и въртенето - умряла работа.

Ами засега спрях да ям вечер. По някоя ябълка само и това е.
Вече не си купувам по кутия шоколадови бисквити или баклавички обвити в шоколад за десерт наобяд.Лятото ще спра да ям по две кила сладолед на ден.Безалкохолното го намалих до два литра в седмицата вместо по два литра на ядене.
Ям сутрин по една баница вместо по две. Повече от това не мога да се напъна и дано да помогне.

Ако нямаш против да споделя малко личен опит на тема Отслабване? Smile Аз не съм висок, 1.75 съм и когато на моя ръст преди години бях стигнал 96 кг., така се отвратих от себе си, че за 3 мес. свалих 25 кг. (х 8/мес.). От тогава досега плувам м/у 70 и 75кг. Само с диета също става трудно (както и само със спорт, защото ако ядеш когато и каквото ти попадне ефекта отива на кино). Трябва си режим - двигателен и хранителен. Както и за спането! При храненето има няколко основни правила:

1. Ако приемаш 2000 кал./дневно - разбий приема им на 4 пъти * 500 отколкото наведнъж всичките 2 хил. Аз и сега се храня през 4 часа - в 8:00, 12:00, 16:00 и 20:00. Тичане - сутрин към 7 (преди работа) или вечер пак около 7 (поне 3h след ядене). Ефектите от такъв режим (4 пъти * 4 часа)
са няколко: първо, с честите хранения поддържаш метаболизма висок; второ, не предизвикваш инсулинови пикове (каквито винаги се получават при еднократното натъпкване, особено вечер преди лягане, както правят доста хора)!
2. Свикни да ядеш калориите, а не да ги пиеш! Нат. сокове, безалкохолни, алкохолни (особено сладките алкохоли са толкова калорични - бейлиси, ликьори и тем подобни). С няколко литра бира неусетно можеш да приемеш целия си дневен калориен прием в рамките на час-два.

3. Плодове - хубаво нещо са, но не трябва да се прекалява. И такъв експеримент съм си правил - 1 мес. само на плодове. Ефекта знаеш ли какъв беше? Килограмите ми не се промениха, но структурата - ДА. Омазних се зверски. Мускулите намаляха, а се появиха паласки (още любовни дръжки) Laughing Плодовете са чисти въглехидрати (т.е. енергия), която ако не я изразходиш ч. дроб я складира като подкожни мазнини. За разлика от меда обаче плодовете не предизвикват отделянето на "хормона на ситостта" (т.е. не ти става тежко като от яденето на мед) и лесно можеш да прекалиш с яденето им. За това са толкова "опасни". Тук говорим от гл.т. на отслабване. Здравословната не я коментираме (т.е. колко са полезни). Като замених част от плодовете с овес. ядки, пълнозърн. храна и т.н. и нещата си дойдоха пак на мястото.
4. Ядки - за предпочитане сурови (бадеми, лешници, орехи ...) освен, че са мн. полезни са също калорични, но поне не са тези вредни мазнини. Отделно не тежат Smile което ги прави доста подходящи и за планината (пост. си мъкна по преходите). Също и риба (особено по-мазните сьомга и скумрия) помагат за редуциране на собств. мазнини. Ако можеш вкарай поне два пъти седмично в менюто си риба.

И накрая, че стана цял роман... гледам на стадиона все още идват хора, увити с найлони мислейки си, че така ще отслабнат по-бързо. Това е остаряло схващане - с първото напиване с вода веднага възстановяваш загубения вод. баланс. При пулс под 120 удара / мин. не гориш нищо!
Може да се потиш като прасе, но ако сърцето функционира под тази честота ефекта е почти нулев.

p.s.
Като цяло идеята е да имаш отрицателен енергиен прием - т.е. да разходваш повече калории, отколкото приемаш дневно. Ако поддържаш отр. прием => килограмите ще се топят. В тази връзка поне в началото може да ти е от полза часовник с пулсомер (или отчитащ изгорените калории и мазнини) докато развиеш собствено вътр. усещане с всяко тичане колко приблизително калории си изгорил и с всяко хранене колко си добавил.

Тук качих един файл, в който съм си поиграл да събера съдържанието на основните храни (белтъци/мазнини/въглехидрати).
Най-отдолу има и две формули (мъже/жени) за изчисляване на базовия метаболитен индекс.
Вто Юни 23, 2015 9:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3038

Мнение Отговорете с цитат
Аз пък карам по режима на Бари Сиърсовата зона. Изглежда не го спазвам добре, защото съм свалил само 5 кила, при това само първия месец, а следващите 6 - нищо. Налице са обаче следните ефекти-1. Нито едно разболяване от началото на режима - т.е.над 7 месеца. Спряха и изчезнаха всякакви болки по стави и прешлени. 2. Успявам да се вместя във времевите нормативи за тичане по нанагорнище на някои лица, успешно качили напоследък доста седем и осем - хилядници, при това без да тренирам /ако три или четири тренировки месечно се водят тренировки - няма да го броим/. 3. Спя не повече от 6-7 часа в денонощие без изключение, без да се натрупва и усеща умора.
Все пак продължавам да съм тлъст - "Дизелът" е висок точно колкото мен, но е 22 кила по-лек, затова по време на тичанетата не си нося допълнителен товар от 15 литрова туба, както прави Съньо - така или иначе мъкна свои неща.
Най-трудното е да се научиш да отказваш яденето на боклуци, после яденето под час, грамаж и съотношение...
Сря Юни 24, 2015 1:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Спортни прояви Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 6 от 6

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov