ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Пресичане на кисело зеле

 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
Пресичане на кисело зеле
Автор Съобщение
kaloyanv



Регистриран на: 22 Авг 2018
Мнения: 2257

Мнение Пресичане на кисело зеле Отговорете с цитат
Здравейте, темата е малко .. Smile ... планинарска. Но да ви питам някой пресичал ли е кисело зеле с аспирин и каква е дозировката. Че тук нещо не можем да се сетим .. Дайте малко безплатен акъл, ама без да ме пращата за зеле (прясно)
Пет Дек 08, 2023 4:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Митак



Регистриран на: 04 Мар 2014
Мнения: 566

Мнение Отговорете с цитат
Аспирин слагам само на царската туршия - по едно аспиринче (0.5гр.) на един литър туршия.
На киселото зеле слагам само хрян, още в началото и резултатите са отлични.
Нед Дек 10, 2023 1:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv



Регистриран на: 22 Авг 2018
Мнения: 2257

Мнение Отговорете с цитат
Митак написа:
Аспирин слагам само на царската туршия - по едно аспиринче (0.5гр.) на един литър туршия.
На киселото зеле слагам само хрян, още в началото и резултатите са отлични.


Мерси.
Нед Дек 10, 2023 3:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko



Регистриран на: 21 Фев 2012
Мнения: 1246
Местожителство: софия

Мнение Не разваляй зелето, пребивам те! Отговорете с цитат
Нищо не му слагаш след първоначалното зареждане, където можеш да се раздадеш: Царевица, хрян, синапено семе, ябълка, дюля, червено цвекло и т.н.
Претакаш редовно през два-три дни две седмици и му търсиш по възможност постоянна температура. Ако си сложил 33 гр. сол на 10 л. вода, последните хрупкави зелки ги вадиш през лятото.
Аспирин или натриев бензоат консервират, но променят вкуса.
Пон Дек 11, 2023 10:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv



Регистриран на: 22 Авг 2018
Мнения: 2257

Мнение Re: Не разваляй зелето, пребивам те! Отговорете с цитат
tzezko написа:
Нищо не му слагаш след първоначалното зареждане, където можеш да се раздадеш: Царевица, хрян, синапено семе, ябълка, дюля, червено цвекло и т.н.
Претакаш редовно през два-три дни две седмици и му търсиш по възможност постоянна температура. Ако си сложил 33 гр. сол на 10 л. вода, последните хрупкави зелки ги вадиш през лятото.
Аспирин или натриев бензоат консервират, но променят вкуса.


Тя майка ми го прави така от много години и май никога не слага допълнително неща. А я ти си помисли за солта дали не си се объркал .. Smile .... Въпроса е че баща ми нещо се оплаквал предната година че му киселеело повече ли нещо такова и затова като застраховка .. Аз затова питам, понеже преди не сме слагали май, или много рядко и не помним ..
Пон Дек 11, 2023 12:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko



Регистриран на: 21 Фев 2012
Мнения: 1246
Местожителство: софия

Мнение Ти сега.... Отговорете с цитат
....за една нула проблеми ли ще правиш?!
Тургай я най-отзад на грамажа и чети отново. Творчество малко прояви, бе Калоянчик!
Четене с разбиране му казват в началното училище.
Иначе ако искаш да пробваш моя продукция- четири вида съм направил- идвай в събота нагоре.
Пон Дек 11, 2023 4:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov