ЗАЩООООООООО!!!
Защото хвърляме милиарди на магистрали, ВИЖТЕ НИ! А не можем да пуснем няколко хиляди, на проход Елена - Твърдица, Златишки, Върбишки.
Споко !!! Бате Бойко само отваря , никога не затваря.
Чет Ное 29, 2012 5:34 pm
Green 65
Регистриран на: 10 Окт 2010 Мнения: 89 Местожителство: Стара Загора
Краят на септември минахме безпроблемно до билната част край хижа "Буковец", бусът слязъл от север с малки проблеми до град Елена. Ние от билото стигнахме хижа "Чумерна" и оттам към сило Мийковци.... Тогава още 90% от пътя бе оправен...от юг мисля е 18 км от град Твърдица до хижа "Буковец", от север е 23 км до град Елена. Добре е , че най-сетне го оправиха този път, скъсява доста разстоянието инак трябва през Хаинбоаза все..и много се обикаля покай село Нецовци и разни малки селца край язовир "Йовковци"....
Вто Дек 04, 2012 12:32 pm
marinhaker
Бяхме със семейството преди няколко дни в хижата, но няма да повторим! Мизерия, студ (бяхме с малки деца)- на няколко пъти помолихме да засилят парното заради децата, но ни вопъл, ни стон! Явно се прави икономия от дървата
Преди години постоянно съм ходил на тази хижа, но такова немарливо отношение към хижата и към почиващите никога не съм виждал! Яд ме е, че такива прекрасни хижи попадат в лоши ръце, и от ден на ден все повече се рушат!
Пон Яну 15, 2018 12:42 pm
obla4e
Регистриран на: 09 Май 2013 Мнения: 34 Местожителство: на изток от Плевен
Към днешна дата
Моля, който е ходил към хижа Чумерна от север да сподели. Има ли път и докъде /как/ с кола. Пешеходно от Мийковци има ли маркировка и от коя част на селото се тръгва?! Колко часа е нагоре среден ход.
Пет Авг 24, 2018 9:00 am
Yan4o
Ходил съм от към Мийковци преди 3 години. Пътеката (червената марка) почва в началото на селото - вдясно покрай реката (Борущица) тръгва черен път. Ето тук:
https://kade.si/#map=15/2886735.31/5287544.59/0
Пътят е около 2-3 км и си струва да го спестиш, ако можеш. Спомените ми са, че на места си искаше високопроходима кола (или поне хидравличен ситроен ) - имаше големи камъни или коловози.
От края на пътя, мисля , че около 2:30 - 3:00 часа е нагоре качването към хижата, т.е. ако тръгнете пеш от селото - ще са над 3.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети