ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Храните, които ядем
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Храните, които ядем
Автор Съобщение
DHG



Регистриран на: 23 Юли 2012
Мнения: 363
Местожителство: Кюстендил

Мнение Отговорете с цитат
Миналата година в Кюстендил снимахме (работя в кабелната) събиране на пчелари от цялата страна. Председателя, взърастен господин над 75 години, софиянец, каза че най-хбавия мед в цялата страна е от Кюстендилско, било нещо от местоположението ли, от въздуха ли, вече забравихVery Happy
Предполагам, че може да му се вярва. Наистина медът, който си купувам е наистина онова, което човек си представя, когато кажеш МЕД.
Сря Дек 19, 2018 9:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
neillmakoli



Регистриран на: 29 Юли 2015
Мнения: 211
Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
То секи си фали стоката Wink
Сря Дек 19, 2018 10:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG



Регистриран на: 23 Юли 2012
Мнения: 363
Местожителство: Кюстендил

Мнение Отговорете с цитат
Човека, който го каза, не е кюстендилец. Та затова...
Вто Дек 25, 2018 8:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1385

Мнение Отговорете с цитат
Ябълковите дръвчета, които насадих, за 5-6 години станаха големи и раждат доста . Имам още 3 круши, различни сортове, които също доста си раждат много сладки и едри круши, сини и жълти сливи, смокини, орехи. Череши има толкова много изоставени градини на ТКЗС в полето, че няма нужда да садя.
Тази година - 20 касети ябълки Х 10 кг. Въобще не се пръскат с нищо, каквото остане на дървото , това е , и то е предостатъчно. Поливат се само с вода от вада от планински поток от Балкана, която минава през двора.
Червената ябълка вече я няма, нещо й стана на стъблото в основата, където е била ашладисана, и се пречупи.Две дръвчета има, различни сортове жълта ябълка са чудни - едната е много сладка, другата е също сладка, по по-водниста и по едра.
Орязвам всяка година короната в средата, както и нагоре да не расте прекалено високо, както съм видял че правят в Гърция. Така стават по - едри плодовете, и на ябълките и на крушите. Едно плодово дръвче според мен не трябва да се оставя да расте като върлина, да се чудиш после с каква стълба да стигнеш нависоко. Високите дръвчета и са по- уязвими на съхнене или пречупване от вятър.


_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Съб Дек 29, 2018 9:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1385

Мнение Отговорете с цитат
сега някои могат да кажат, то сьомгата я хранят с какво ли не, с некакви гранули в тия развъдници....то реално няма какво да се яде. Все пак, най-добрата сьомга като цена / качество е тази българската, проверено от всичко на пазара, и то многократно :

1. О незамразена сьомга е, познава се . Замразената в Лидл и други места е като лепило. Същото се отнася и за дива сьомга, двойно по-скъпа, внесена от Аляска - тя е зямрязена, с вкус на тебешир е .
2. Тази е и студено пушена, което е по-добре. Има я на промоция в Хит и Каувлант по 50 лв / кг .

Готено е и филенца така, само леко жарнати :



_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Пет Яну 04, 2019 1:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
4matstudio



Регистриран на: 13 Фев 2019
Мнения: 1

Мнение Отговорете с цитат
аngel написа:
Ябълковите дръвчета, които насадих, за 5-6 години станаха големи и раждат доста . Имам още 3 круши, различни сортове, които също доста си раждат много сладки и едри круши, сини и жълти сливи, смокини, орехи. Череши има толкова много изоставени градини на ТКЗС в полето, че няма нужда да садя.
Тази година - 20 касети ябълки Х 10 кг. Въобще не се пръскат с нищо, каквото остане на дървото , това е , и то е предостатъчно. Поливат се само с вода от вада от планински поток от Балкана, която минава през двора.
Червената ябълка вече я няма, нещо й стана на стъблото в основата, където е била ашладисана, и се пречупи.Две дръвчета има, различни сортове жълта ябълка са чудни - едната е много сладка, другата е също сладка, по по-водниста и по едра.
Орязвам всяка година короната в средата, както и нагоре да не расте прекалено високо, както съм видял че правят в Гърция. Така стават по - едри плодовете, и на ябълките и на крушите. Едно плодово дръвче според мен не трябва да се оставя да расте като върлина, да се чудиш после с каква стълба да стигнеш нависоко. Високите дръвчета и са по- уязвими на съхнене или пречупване от вятър.


Браво моите адмирации за това което си постигнал!
Сря Фев 13, 2019 11:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 1512

Мнение Отговорете с цитат
аngel написа:
... проверено от всичко на пазара, и то многократно : ...
2. Тази е и студено пушена, което е по-добре.

И как точно е проверено? Моля да ме светнеш за подробности. "За един приятел питам". Голям фен на всякакви меса и барбекюта беше доскоро, докато покрай него се споминаха от рак твърде голямо количество хора. Започна да чете, много да чете, и то където трябва. И си изхвърли барбекюто, най-много да използва електрическа скара, а отнякъде му подшушнаха, че тая сьомга не се опушва/както е било едно време, че е скъпо, отделно че е и особено канцерогенно/, но промишленият "заместител" на опушвателя бил още по-канцерогенен. Та, пак да те помоля, къде и какво си проверил, че да му разкажа, пък барем пак прояде пушено? Че и аз съм много заинтересован, тая сьомга доскоро БЕШЕ от любимите ми яденета.
Сря Фев 13, 2019 12:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1385

Мнение Отговорете с цитат
Владов,Smile до преди 2 години бях търговец към една фирма за хранителнителни стоки и суровини за хр. промишленост, и работа ми беше да се вра във всякакви складове на производители, на вериги хипермаркети, малки магазини, ресторанти и пазарища. видях и научих доста.
Как проверявам... през небцето. По природа не любя бъркани манджи, супи и подобни буламачи, обичам прости неща чисто правени и без да се смесват. Само по едно нещо се яде на ядене + салата и леб, без солене и без подправки. И така неусетно установих, че само по вкуса мога да различа , в случая кое филе от сьомга е замразявано- всичкото което е внос, а съм гледал и в много складове какво става. Имаше едно в Метро добро - спряха го, пуснаха много по-лошо. Жена ми вика я има от Аляска от дива сьомга, нищо че е 115 лв килото - зимаме, а то има вкус на картон, явно е седяло 3 месеца във фризер. В Лидл е гадно, има и едно румънско Негро в Кауфланд още по- гадно. Това на снимката на Старфиш, като тръгваш да го вадиш, се вижда че няма лепило в слоевете му и е тънко нарязано. Дебело нарязаните са от замразена сьомга, тя не може да се реже на тънки слоеве.
И на вкус е най-добро. Прави се в България и не е замразявано, влизал съм им склада на тези съм им продавал различни видове сол на тон. Нищо чудно и сьомгата да е българска, вече има ферми и тук за сьомга.
Сигурно има и по-добро, но на това съм попаднал досега. То май никой вече не опушва...има течен пушек, няква съставка с бая консерванти. Спасение няма . Както казваш, или масово производство и пазар, или глад с лук и сух ляб. Тъпчем се с промишлени продукти ГМО-та после се чудим що всичко е с диабет и рака коси наред
Специално за това на Старфиш опа внимание : срока му на годност е вътре в опаковката трябва да се извади от белия картон , в Коуфланд имаше с 2 месеца изтекъл срок.

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Сря Фев 13, 2019 4:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Пчелата Жужа



Регистриран на: 29 Окт 2013
Мнения: 675

Мнение Отговорете с цитат
аngel написа:
Владов,Smile до преди 2 години бях търговец към една фирма за хранителнителни стоки и суровини за хр. промишленост, и работа ми беше да се вра във всякакви складове на производители, на вериги хипермаркети, малки магазини, ресторанти и пазарища. видях и научих доста.
Как проверявам... през небцето. По природа не любя бъркани манджи, супи и подобни буламачи, обичам прости неща чисто правени и без да се смесват. Само по едно нещо се яде на ядене + салата и леб, без солене и без подправки. И така неусетно установих, че само по вкуса мога да различа , в случая кое филе от сьомга е замразявано- всичкото което е внос, а съм гледал и в много складове какво става. Имаше едно в Метро добро - спряха го, пуснаха много по-лошо. Жена ми вика я има от Аляска от дива сьомга, нищо че е 115 лв килото - зимаме, а то има вкус на картон, явно е седяло 3 месеца във фризер. В Лидл е гадно, има и едно румънско Негро в Кауфланд още по- гадно. Това на снимката на Старфиш, като тръгваш да го вадиш, се вижда че няма лепило в слоевете му и е тънко нарязано. Дебело нарязаните са от замразена сьомга, тя не може да се реже на тънки слоеве.
И на вкус е най-добро. Прави се в България и не е замразявано, влизал съм им склада на тези съм им продавал различни видове сол на тон. Нищо чудно и сьомгата да е българска, вече има ферми и тук за сьомга.
Сигурно има и по-добро, но на това съм попаднал досега. То май никой вече не опушва...има течен пушек, няква съставка с бая консерванти. Спасение няма . Както казваш, или масово производство и пазар, или глад с лук и сух ляб. Тъпчем се с промишлени продукти ГМО-та после се чудим що всичко е с диабет и рака коси наред
Специално за това на Старфиш опа внимание : срока му на годност е вътре в опаковката трябва да се извади от белия картон , в Коуфланд имаше с 2 месеца изтекъл срок.


Приятелю, нищо не казваш за херингата и скумрията, които единствени са от див улов. Какъв им е кусурът? Това, че предимно са от мръсното Балтийско море ли?
Сря Фев 13, 2019 5:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1385

Мнение Отговорете с цитат
Напротив , Жуже Smile много ги уважавам. Не пъстърва и сьомга от развъдник, а морска рибка.
Обаче скумрията и херингата в България не са пресни, направо са втасали по витрините, даже ако си настоятелен и ги питаш сами ти казват че са размразявани.
Големите риби колкото са по-големи, били по-бъкани с олово и живак от океана и моретата. В Метро има едни малки скумрии и херинги филета замразени, те са по-пресни и доста по-скъпи от тези на сергиите и постоянно взимам от тех, ето ги одма ги снимам :
Smile

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Сря Фев 13, 2019 5:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Пчелата Жужа



Регистриран на: 29 Окт 2013
Мнения: 675

Мнение Отговорете с цитат
аngel написа:
Напротив , Жуже Smile много ги уважавам. Не пъстърва и сьомга от развъдник, а морска рибка.
Обаче скумрията и херингата в България не са пресни, направо са втасали по витрините, даже ако си настоятелен и ги питаш сами ти казват че са размразявани.
Големите риби колкото са по-големи, били по-бъкани с олово и живак от океана и моретата. В Метро има едни малки скумрии и херинги филета замразени, те са по-пресни и доста по-скъпи от тези на сергиите и постоянно взимам от тех, ето ги одма ги снимам :
Smile


Не купувам размразени от витрината. В пловдивските супермаркети "Триумф" има отлично замразени пакети - на кокал! Макар че, да ти кажа, тази на витрината - пише си, че е размразена - не се задържа дълго.
Сря Фев 13, 2019 6:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1385

Мнение Отговорете с цитат
Уф, Жужа,успокои ме няма да се притеснявам за теб Smile . Сега обаче, замразените на кокал също ги гледай не се хвърляй на ниска цена по 3-5-6 лева - ако са много скрежасали вътре, та чак не се виждат, имат много вода или са много стари. На тия опаковки горе на снимката се вижда че не са скрежасали, а съм ги извадил направо от фризера да ги снимам. И им пише датата кога е уловена и замразена.
Триумфа в Пловдив е мизерен магазин , собственика е мизерник и взима само най-долнокачествени или бракувани стоки, които после пробутва. Така и не заработихме с него навремето , искаше само евтинии, което в България означава бракувана или фалшива стока и да й правиш фалшив етикет, което ние не правехме. После й удрят грамаш и срок на годност, какъвто си искат. За маскировка продават около входа и разни разпространени марки, та да народа си вика яяя, тоя магазин е хубав.
Лекси от Пловдивските, местните вериги са по-читави . То остана само Слънчеви лъчи още, и то те останаха само с 1 магазин, други няма? В Каюфланд рибеният щанд също нямат добра риба, обикновено се разпада като я земеш да я миеш, толкова е преседяла. Пловдивските магазини ги знам издъно, седял съм месеци в тях, по едно време докато ги зарибя да станат клиенти, повечето дни с месеци висях в Пловдив, отколкото в София.
Метро ме излъгаха и прецакаха със замразяван паламуд и не стана лакердата тази година - доста се изяде , 6 кила, но 3 кила изхвърлих, вкисна се на 45-тия ден. Ако правя такова нещо, ще си вземам вече една щайга риба от Старфиш склада им, директно.

_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Чет Фев 14, 2019 12:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Пчелата Жужа



Регистриран на: 29 Окт 2013
Мнения: 675

Мнение Отговорете с цитат
Не са скрежасали, знам за това.
Чет Фев 14, 2019 12:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel



Регистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1385

Мнение не не мога да спра....изобилие да има Отговорете с цитат
Колко вида кафе зимам за вкъщи не мога ги преброя вече...Мляното 50 % харабика , за френска преса е само 4,00 лв. с ДДС в сайта им без отстъпка . За 50 лв правят безплатна доставка до адрес.



_________________
https://blogailiev.blogspot.com
Съб Май 11, 2019 12:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivaylod



Регистриран на: 06 Ное 2016
Мнения: 8

Мнение Отговорете с цитат
Здравейте,

Можете ли да ме ориентирате каква консерва да си взема за хапване в планината. Гледам, че предимно рибни се продават, обаче от много отдавна не консумирам консерви и ако някой може да сподели опит.
Знам, че консервата не е особено здравословна храна, но пък е удобна за планината, та затова се чудя към каква точно да се насоча като марка.
Нед Юли 14, 2019 4:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  Следваща
Страница 19 от 20

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov