ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Гражданско общество
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
Гражданско общество

Протестът
Против съм
9%
 9%  [ 7 ]
Подкрепям
80%
 80%  [ 59 ]
Не ме интересува
9%
 9%  [ 7 ]
Общо гласове : 73

Автор Съобщение
СотировРегистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 1808
Местожителство: София

Мнение Да си спомним за Сашо Стрезов Отговорете с цитат


Днес отбелязахме 10 години от смъртта на Александър Стрезов (1942-2006). Помня го като рядко колоритна личност, дори външно - с брада, която редовно предизвикваше милиционерски репресии. (След като с големи усилия и болестни симулации за "кожна свръхчувствителност" най-накрая си беше извадил паспорт с брада, за да е "законна", някакъв старшина в провинцията му грабнал паспорта с думите "Няма такива работи!" и написал отгоре "невЪлиден".) Пиша в тази рубрика информацията за днешната среща, защото Сашо беше истински поборник за гражданско общество. Обичаше свободата, както природата, а всъщност голяма ли е разликата между двете? Дразнеха го всички тъпи забрани като свободното пътуване на Запад, затворените райони в собствената ни страна, филтрите за информация, преследванията за "упадъчно западно влияние" и прочие атрибути на тогавашната идеологическа догма. Питаше "Добре де, като се пазим от диверсията на империализма, защо кльонът е обърнат към вътрешността на границата?". Притежаваше вероятно най-голямата частна колекция от географски карти, повечето от които консумираха състава на Наказателния кодекс. Е, съвсем логично за времето го арестуваха и го осъдиха на година затвор за идеологически прегрешения, зловредни приказки, клевети към социалистическия строй, лошо влияние върху околните и още подобни щампи. Картите му ги отнеха като веществени доказателства, пък после му ги върнаха! Разказваше ми как в месеците, прекарани в единична килия денонощно под ослепителна лампа единственото, което го е спасило от полудяване, били спомените му за екскурзиите. "Вървях напред-назад по три крачки, колкото беше килията - разказваше ми той, - и си представях крачка по крачка пътешествията из планините." Светла личност беше! Жена му Юлия организира чудесно срещата, като ни показа цялото богатство на живота на Сашо из планините и пещерите, но и на отрупана маса със своята китара, заобиколен от весела компания. Видяхме го и на филми в Духлата - пещерата, която той километър по километър беше изучавал и картографирал: в началото 3 километра, накрая 18, без това да е окончателно за най-дългата пещера в България. Радостно бе, че залата бе изпълнена с толкова много негови приятели, а той имаше безброй приятели, но възрастта, уви, отнема своето! А аз съм щастлив, че го познавах и че често го срещах на случайна приказка в махалата. Така, както обичаше пейзажите в планината, сам беше част от софийския пейзаж.
Нед Дек 18, 2016 9:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrinРегистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 4129
Местожителство: София

Мнение Влиятелността на националистическите партии в Европа Отговорете с цитат


В данните за България по някаква причина (вероятно недоглеждане) е включен и Реформаторския Блок. В третата колона са резултатите на съответните партии на последните парламентарни или местни избори, проведени в периода между 2012 и 2016 г. В последната колонка е отбелязано евентуалното участие на някои от тях в изпълнителната власт в съответната страна. Дори да извадим процентите на РБ, ситуацията в България доста се отличава от тази в Гърция и особено от румънската. На какво ли се дължи това?
Чет Яну 05, 2017 1:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
misleshtРегистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 2957
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
На некомпетентност на авторите. Освен ако не го правят нарочно.

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Чет Яну 05, 2017 11:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
vedrinРегистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 4129
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
В последните дни на 2016 г. попаднах на следното откровение на един ужким бивш американски разузнавач, публикувано във вестника на зетя на Тръмп и негов близък съветник:

"In the late 1940s, to prevent friends of the Kremlin from taking over via the ballot box, especially in key countries like Italy and France, Truman unleashed American intelligence to secretly support anti-Soviet parties of the democratic left. Aid, in cash and kind, was provided to European socialists to undercut the appeal of Communism by offering a robust reform program inside the democratic, Western system. This worked astonishingly well, and throughout the Cold War, the CIA and others quietly backed the European democratic left, politically undercutting the appeal of Moscow’s stooges. The same must be done today. We must learn to work with moderate nationalists and anti-globalists, who are rising politically across the West. Stop denouncing them as racists and xenophobes, listen to their legitimate concerns, and start cooperating with the reasonable ones against Moscow. Seventy years ago, Washington successfully forged a quiet alliance with the moderate left to fight the Kremlin, and today we must do the same with the West’s moderate right. If we refuse to do so, they will gravitate to the only force which welcomes them, and his name is Vladimir Putin."

"В края на 40-те, за да възпрепятства придобиването на надмощие на кремълските приятели чрез изборните урни, особено в страни като Италия и Франция, Труман възложи на американското разузнаване тайно да подкрепя антисъветски партии от демократичната левица. Финансова и други видове помощ бяха предоставени на европейските социалисти, за да задушат привлекателността на комунизма чрез сериозна реформаторска програма на демократичната, Западна система. Това проработи учудващо добре и по време на Студената война ЦРУ и други служби тайно подкрепяха европейската демократична левица, обезсилвайки политически подставените лица на Москва. Същото трябва да бъде сторено и днес. Ние трябва да се научим да работим с умерените националисти и антиглобалисти, чиято политическа мощ нараства из Запада. Трябва да спрем да ги осъждаме като расисти и ксенофоби, да се вслушваме в техните оправдани тревоги, и да започнем да си сътрудничиим с разумните всред тях срещу Москва. Преди 70 години Вашингтон успешно изгради тих съюз с умерената левица, за да се противопостави на Кремъл, и днес ние трябва да направим същото с умерена десница на Запад. Ако не го направим, тя ще изпада все повече под влиянието на единствената сила, която ги привества, чието име е Владимир Путин."
Чет Яну 05, 2017 5:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ристо ТуристоРегистриран на: 02 Окт 2008
Мнения: 4223
Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Мо́жело... Respect

_________________
Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки
Чет Яну 19, 2017 8:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofffРегистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 1946

Мнение Отговорете с цитат
Ристо Туристо написа:
Мо́жело... Respect

Присвоената сума от 91 617 лв.... Кокошкар, с тая сума само рушветите на кадията и прокурорина не мож плати. Затова е опандизен. Ако бе краднал сума, но с три нули отзад, пак да седнем и да проверяваме дали ще може... Ама не, дори нямаше да разберем, че тези неща не се разчуват. Според мен, ако бяхме Държава, трябваше да му предложат да не го съдят, ако пропее и натопи "началниците" с големите суми. В сериозните държави така стават нещата, а тук - ей така.
Освен това няма гаранция, че след години тоя няма да ни осъди в Щрасбург, че сме го осъдили незаконно. Ако ви се рови, вижте вчера как един такъв крадлив старшина ни е осъдил там за това, че сме го хванали през 1987г да краде гориво от склада и сме му турнали 20 години затвор. Той обаче предвидлив - избягал в щатите за да мине давността, и като минала, се върнал, пък ние, оказва се, сме броили сроковете по друг начин и давността не е минала, за което сме го опандизили.
Пет Яну 20, 2017 12:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
WhitestarРегистриран на: 19 Ное 2013
Мнения: 456
Местожителство: Велико Търново

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:
Ристо Туристо написа:
Мо́жело... Respect

Присвоената сума от 91 617 лв.... Кокошкар, с тая сума само рушветите на кадията и прокурорина не мож плати.


Не съм убеден дали са точно пресметнати че няма да стигнат, но със сигурност ще бъдат похарчени на място. Пък ако не стигнат може да вземе потребетилски кредит. Но пък от друга страна ако и той не стигне, може да заложи имущество в някоя заложна къща или да си преструктурира кредита. Ако итова не помогне може да отиде при частни лихвари, където с няколко подписа ще му дадат нужните пари. И всичко това ще е добре за икономиката, защото парите ще се въртят в пазарната система и така ще създават принадена стойност. Тук трябва да припомним на некомпетентните, че парите в сивата икономика също участват в свободния пазар и така тя е полезен двигател (нещо като втори двигател на реактивен самолет) за икономикса. Както и да е, че свят ми се зави за човечеца.... Дето се казва Господ да му е на помощ!

_________________
"Който не знае на къде е тръгнал винаги стига другаде."
Т.Пратчет
Пон Фев 06, 2017 6:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
misleshtРегистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 2957
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Можете да си направите проверка тук, дали са ви ползвали личните данни:

http://www.clubz.bg/50242-izpolzvala_li_e_partiq_lichnite_vi_danni_proverete

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пет Фев 10, 2017 11:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
vedrinРегистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 4129
Местожителство: София

Мнение От билото на планината Отговорете с цитат
"2013 г. В малко източнородопско село живеят двама образовани млади хора със своите деца. Семейството се грижи за няколкостотин крави, отглежда екологични продукти и се опитва да живее с честен труд. От завист, от глупост или и от двете, чиновниците в държавата се опитват да им пречат.

Същото село обитава и една възрастна жена – баба Тодорка. Живее сама, вижда много и има мнение за всичко. Смята двайсетината си пуйки за далеч по-интелигентни и образовани от политиците в София, и няма сила, която да я убеди в противното.

Това е кратък филм за удоволствието да водиш нормален живот при ненормални обстоятелства и да не губиш надежда."


От билото на планината
Сценарист, режисьор и оператор: Владо Трифонов
Видео и аудио монтаж: Ани Андреева
Участват: Бети, Баба Тодорка, Ники, Каролина от Холандия
Продуценти: Владо Трифонов, Ани Андреева

Пет Фев 10, 2017 2:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrinРегистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 4129
Местожителство: София

Мнение Бразди - Да избереш живота в Сакар планина пред Скандинавия Отговорете с цитат
Репортаж: Мирослав Веселинов

Бразди - Да избереш живота в Сакар планина пред Скандинавия
Пет Фев 10, 2017 2:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrinРегистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 4129
Местожителство: София

Мнение "В България се живее по-добре, отколкото в Гърция" Отговорете с цитат
https://tinyurl.com/zmlu5zt
Чет Мар 09, 2017 5:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
аngelРегистриран на: 02 Юни 2015
Мнения: 1604

Мнение Отговорете с цитат
Накрая, какво излезе от Литекс моторс - 57 милиона под нулата, а фалитът е вече платен от данъкоплатците https://www.24chasa.bg/novini/article/6144337
Чет Мар 30, 2017 6:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrinРегистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 4129
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Нурхан Реджеб, който брани възрожденска Копривщица от "чистите българи"
Чет Мар 30, 2017 3:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrinРегистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 4129
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Новата Копривщица – второто Банско
Чет Мар 30, 2017 4:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrinРегистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 4129
Местожителство: София

Мнение Народе???? Отговорете с цитат
"Служител на българското Министерство на външните работи е бил заловен на един от граничните пунктове с Турция в автомобил, в който е имало контрабандни стоки - 500 стека цигари, скъпоценни камъни и над 500 ампули с хормон на растежа, съобщи БТА, като се позова на изказване на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. Той е шофирал автомобил с испански номера, който не е негов и е спрян на влизане в България.

От Министерството на външните работи заявиха, че са били уведомени от МВР за случая, а задържаният не е дипломат, а експерт в общата администрация. Той не е пътувал служебно.

Със заповед на вицепремиера Екатерина Захариева е образувано дисциплинарно дело и служителят е временно отстранен от длъжност."


http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/11/22/3083343_slujitel_na_vunshnoto_ministerstvo_e_zadurjan_na/

_________________
"Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar."
-- Antonio Machado
Сря Ное 22, 2017 5:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41  Следваща
Страница 39 от 41

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov